Internațional

Teroriştii de la Paris şi Bruxelles trăiau din ajutoare sociale

Ziarul de Vrancea
5 aug 2016 454 vizualizări
In ultimii doi ani ei au încasat de la darnicul guvern belgian suma de 50.000 de euro u ajutoarele erau net mai mari decat costul atentatelor

Cel puţin cinci dintre teroriştii implicaţi în atacurile recente din Paris şi Bruxelles îşi asigurau traiul zilnic din ajutoarele sociale oferite de darnicul guvern belgian. Aceştia au beneficiat, în ultimii doi ani, de autoare sociale de peste 50.000 de euro. Chiar dacă nu există dovezi că sumele încasate ca ajutoare au fost folosite direct la finanţarea atentatelor, ele ar fi fost suficiente pentru organizarea acestora. Autorităţile au estimat costul atentatelor de la Paris la 30.000 de euro, iar pe cele ale atentatului de la Bruxelles la 3.000 de euro, scrie Profit.ro. Investigatorii belgieni au descoperit că principalul suspect care a supravieţuit atacurilor din Paris, Salah Abdeslam, a încasat un ajutor de şomaj în valoare de 19.000 de euro, ultima plată fiind efectuată cu numai 3 săptămani înaintea atacului. Situaţia este cu atat mai paradoxală cu cat acesta era şi managerul şi coproprietarul unui bar, ceea ce l-ar fi descalificat de la obţinerea ajutorului de şomaj, notează Profit.ro, citand  The Wall Street Journal,. Potrivit legislaţiei belgiene, ajutoarele sociale pot fi retrase doar dacă o persoană este condamnată pentru terorism, în cazul persoanelor suspectate doar de astfel de acte, autorităţile fiind obligate să continue să efectueze plăţile, cu excepţia situaţiei în care suspecţii părăsesc ţara. Philippe de Koster, director al Unităţii de Procesare a Informaţiilor Financiare, susţine că, deşi nu există dovezi că banii din ajutoare au fost folosiţi pentru finanţarea directă a acestor atacuri, indirect “beneficiile sociale” le-au asigurat atentatorilor un nivel de trai decent şi au susţinut indirect activităţile lor teroriste. În unele cazuri, suspecţii au transferat ajutoarele pe carduri de debit preplătite, folosite ulterior în atentate, susţine de Koster, care a refuzat să ofere alte detalii, fiind informaţii clasificate. Legătura dintre imigraţia masivă şi statul asistenţial (welfare state) occidental nu este nouă, mai mulţi economişti atrăgand atenţia asupra faptului că, dată find diferenţa dintre venituri şi puterea de cumpărare, imigranţii din statele subdezvoltate sunt motivaţi să emigreze în Occident numai pentru a trăi pe seama ajutoarelor sociale oferite cu dărnicie de guvernanţii occidentali.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.