Internațional

Televiziunea de stat din Rusia o compară pe Hillary Clinton cu un duşman

Ziarul de Vrancea
1 aug 2016 562 vizualizări
In timp ce poziţia lui Trump faţă de NATO i-a încantat pe liderii de la Kremlin, declaraţia lui Hillary Clinton a fost considerată o provocare

Televiziunea de stat din Rusia a spus, în cadrul relatărilor sale de la Convenţia Partidului Democrat din Statele Unite, că Hillary Clinton este ”un duşman în care nu poţi să ai încredere”, informează site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter. ”Pentru a înţelege mai bine ceea ce crede Kremlinul despre perspectiva în care Hillary Clinton va deveni preşedinte al Statelor Unite, era suficient să priviţi felul în care televiziunea publică din Rusia a acoperit mediatic discursul de acceptare a nominalizării rostit de ea la Convenţia Partidului Democrat”, se afirmă în debutul articolului apărut în revista americană. Telespectatorilor ruşi li s-a spus că Hillary Clinton consideră că Rusia este un ”duşman” şi că ea ”nu este de încredere”, iar Convenţia Partidului Democrat a fost descrisă în felul următor: ”încă o dovadă a faptului că democraţia americană este o escrocherie”. În discursul ei de acceptare a nominalizării, Hillary Clinton şi-a reafirmat angajamentul faţă de NATO: ”Sunt mandră să fiu alături de aliaţii noştri din NATO împotriva ameninţărilor cu care ei se confruntă, inclusiv din Rusia”. Prin această frază, Hillary Clinton l-a criticat implicit pe rivalul ei, candidatul republican Donald Trump, care a pus sub semnul întrebării necesitatea alianţei şi a sugerat că, dacă va fi ales preşedinte al Statelor Unite, ar putea să nu onoreze angajamentele militare ale NATO, în special pe cele care vizează fostele republici sovietice şi ţările baltice. În timp de poziţia lui Trump faţă de NATO i-a încantat pe liderii de la Kremlin, declaraţia lui Hillary Clinton a fost considerată o provocare. ”A menţionat Rusia o singură dată, dar a fost suficient pentru a vedea că «era resetării» s-a încheiat”, potrivit postului public de televiziune din Rusia (Pervîi Kanal). În perioada în care a fost Secretar de Stat, Hillary Clinton i-a oferit omologului ei rus, în 2009, un buton roşu, care simboliza ”o resetare” a relaţiilor dintre cele două state, aceasta fiind una dintre primele iniţiative ale preşedintelui Barack Obama. În Rusia, gestul a rămas în memoria colectivă din cauza unei greşeli de traducere a cuvantului ”resetare” în limba rusă, iar ”resetarea” în sine a eşuat, după ce Putin a revenit în funcţia de preşedinte în 2012 şi după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014. Clinton a comparati anexarea Peninsulei Crimeea cu invadarea de către Hitler a Europei de Est la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, o comparaţie care a fost considerată profund jignitoare în Rusia, unde victoria în faţa Germaniei naziste rămane o sursă principală de alimentare a mandriei naţionale. Pe de altă parte, Donald Trump a declarat în emisiunea ”This Week”, difuzată duminică de ABC, că doreşte să analizeze posibilitatea ca Statele Unite să recunoască oficial Crimeea ca parte a Federaţiei Ruse. ”ştiţi, oamenii din Crimeea, din cate am auzit, ar prefera să facă parte mai degrabă din Rusia decat din ţara în care au făcut parte înainte”, a spus Donald Trump.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.