Internațional

Trump este susţinut de preşedintele rus Vladimir Putin

Ziarul de Vrancea
31 iul 2016 595 vizualizări
Clinton acuză serviciile de securitate ruse de comiterea unui atac cibernetic asupra DNC u mai mult, democrata susţine că Donald Democrata Hillary Clinton a susţinut că serviciile de securitate ruse sunt responsabile de atacul cibernetic asupra Comitetului Naţional Democratic (DNC), care a dus la publicarea unor e-mailuri controversate şi la demisia preşedintei DNC, Debbie Wasserman Schultz.

Mai mult, fostul secretar de stat l-a acuzat pe Donald Trump de susţinerea preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite Reuters. ”Ştim că serviciile de securitate ruse au spart sistemul informatic al DNC şi ştim că au aranjat publicarea acestor e-mailuri. ştim că Donald Trump a demostrat o dorinţă îngrijorătoare cu privire la susţinerea acţiunilor lui Putin”, a declarat Clinton într-un interviu pentru Fox News. Statele Unite nu au acuzat în mod public Rusia pentru atacul cibernetic asupra sistemului informatic al Partidului Democrat. Totuşi, experţii americani în securitate cibernetică au susţinut că hackerii ruşi guvernamentali sunt responsabili pentru dezvăluirea e-mailurilor controversate în legătură cu campania electorală, într-o încercare de a manipula rezultatele în favoarea republicanului Donald Trump. Întrebată dacă crede că prezidenţiabilul republican are vreo sanşă reală de a caştiga cursa pentru Casa Albă, Hillary Clinton a explicat că nu vrea să sară la concluzii. ”Cred că analizarea acestor fapte ridică adevărate îngrijorări legate de interferenţa ruşilor în alegerile prezidenţiale americane, în democraţia noastră”, a susţinut fostul secretar de stat. Clinton a precizat că autorităţile americane nu pot tolera un asemenea comportament din partea altor state, în special din partea statelor considerate adversare. Surse din agenţiile de informaţii americane au susţinut că există o probabilitate mare ca executivul rus să fi orchestrat atacul cibernetic asupra Comitetului Naţional Democrat, dar şi asupra campaniei electorale a democratei Hillary Clinton, în urma căruia o serie de e-mailuri şi documente controversate au fost dezvăluite presei. Totuşi, nu este clar dacă atacul cibernetic reprezintă o mostră de spionaj de rutină sau o tentativă de a manipula alegerile prezidenţiale americane. Intruziunea hackerilor ruşi în sistemul informatic folosit de campania electorală a lui Hillary Clinton va duce la intensificarea scandalului dimplomatic cu privire la încercările serviciilor de securitate de la Kremlin de a manipula rezultatele alegerilor prezidenţiale americane în favoarea lui Donald Trump, care a făcut anterior comentarii favorabile lui Vladimir Putin. Reprezentanţii campaniei electorale au declarat că hackerii au obţinut acces prin intermediul unui program analitic folosit pe calculatoarele angajaţilor fostului secretar de stat şi menţinut de Comitetul Naţional Democrat (DNC). Între timp, Comitetul Congresional de Campania Democrată, care reprezintă aripa destinată strangerii de fonduri din cadrul Partidului Democrat, a anunţat că sistemul său informatic a fost ţinta unui atac cibernetic asemănător. Datele colectate din calculatoarele celor două instituţii democrate, precum şi din calculatoarele folosite de campania democratei Hillary Clinton, conţin discuţii confidenţiale despre alegători şi finanţe.


















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.