Internațional

Apple a patentat o tehnologie care împiedică telefoanele să filmeze în timpul concertelor

Ziarul de Vrancea
30 iun 2016 533 vizualizări
Invenţia poate fi folosită şi de firmele de securitate pentru a preveni furturile bancare şi spionajul

Apple a patentat o tehnologie care împiedică telefoanele mobile să înregistreze imagini şi secvenţe video în timpul concertelor. În ultimii ani, artiştii au încercat tot ce le-a stat în putere pentru a-i convinge pe spectatori să îşi lase de-o parte telefoanele mobile şi să privească show-urile de pe scenă. De la rugăminţi pline de amabilitate, la începutul concertelor, până la distribuirea unor pungi care blochează dispozitivele mobile, totul a fost încercat, însă niciuna dintre acele soluţii nu a fost satisfătoare. Unii dintre spectatori găsesc pur şi simplu întotdeauna o metodă pentru a realiza fotografii şi înregistrări video în timpul concertelor.
Apple a găsit o soluţie tehnologică care rezolvă acea problemă, indiferent dacă posesorii de telefoane mobile vor fi sau nu vor fi de acord cu ea.
Astfel, compania Apple a primit de curând aprobarea pentru un patent aferent unei tehnologii complicate care are capacitatea de a dezactiva, în anumite condiţii, camera foto şi video a telefoanelor mobile. Un mic senzor plasat pe scenă sau în apropierea acesteia poate să capteze semnalele în infraroşu cu date codate, care, atunci când sunt preluate de un dispozitiv compatibil, au capacitatea de a dezactiva funcţia video a smartphone-urilor şi tabletelor. În documentele depuse pentru obţinerea patentului există şi o schiţă care demonstrează modul în care noua tehnologie poate fi folosită pentru a preveni înregistrările nedorite din timpul concertelor.
Invenţia nu se adresează doar spectatorilor de la concerte, deoarece patentul poate fi folosit şi de firmele de securitate pentru a preveni, de exemplu, furturile bancare şi spionajul. De asemenea, dispozitivul poate fi utilizat pentru a oferi informaţii suplimentare, în loc de a le şterge, în cazul plasării sale - împreună cu un transmiţător - lângă o anumită operă de artă dintr-un muzeu. Telefonul mobil poate să decodeze semnalul în infraroşu şi să ofere utilizatorului informaţia de care are nevoie. Chiar şi aşa, deocamdată, compania americană nu dă semne că ar urma să implementeze acel sistem.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.