Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Topul oraşelor după calitatea vieţii

Ziarul de Vrancea
22 mai 2016 276 vizualizări
Ca în fiecare an, a fost făcut public topul oraşelor în care e cel mai bine să locuieşti, adică oraşele cu cea mai bună calitate a vieţii.

Topul este realizat de firma de consultanţă Mercer după analiza a 450 de oraşe din întreaga lume. Compania ia în considerare mediul politic şi social, mediul economic, mediul socio-cultural, dar şi condiţiile medicale, şcolile şi educaţia, serviciile publice de transport sau bunurile de larg consum. Pentru a şaptea oară consecutiv în fruntea clasamentului se afla Viena (Austria), oraş urmat de Zurich (Elveţia) şi Auckland (Noua Zeelandă), arată The Independent.
Munchen (Germania) ocupa locul patru şi se află în mod regulat în primele poziţii ale topului realizat de Mercer. Acesta este urmat de Vancouver (Canada) şi Dusseldorf (Germania), un oraş cunoscut pentru industria modei. Germania se afla şi pe locul şapte cu Frankfurt, urmat de Geneva (Elveţia) şi Copenhaga (Danemarca). Top zece este completat de Sydney (Australia).

Cel puţin doi morţi, după ce un bărbat a deschis focul la un concert în Austria

Cel puţin două persoane au murit şi alte 11 au fost rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul la un concert în oraşul austriac Nenzing, înainte ca atacatorul să se sinucidă, potrivit poliţiei. Potrivit informaţiilor obţinute de televiziunea publică austriacă ORF, înainte de atac, bărbatul a fost implicat într-o dispută aprinsă cu o femeie, care se presupune că era prietena atacatorului. Ieri dimineaţa, bărbatul înarmat a început să tragă, aparent la întâmplare, în mulţimea strânsă la un concert în aer liber organizat de un club local de motociclişti, omorând doi oameni şi rănind alţi 11, înainte de a se sinucide. Presa locală, care citează echipajele de salvare, a anunţat că o parte din răniţi sunt în stare gravă. Însă, Susanne Dilp, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a declarat că nu poate confirma aceste informaţii, spunând doar că starea răniţilor este "foarte diversă." Aceasta a mai spus că ancheta poliţiei este în curs de desfăşurare pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs atacul.
Poliţia anchetează dacă bărbatul în vârstă de 27 de ani avea permis de port-armă. Femeia cu care atacatorul a avut o dispută înainte de incident a scăpat nevătămată. Cei mai mulţi dintre răniţi sunt din Austria, însă printre aceştia se află şi o femeie în vârstă de 49 de ani, din Elveţia şi un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Liechtenstein.

Tragedia EgyptAir: Fum la bord înainte de prăbuşire

Anchetatorii aviatici francezi confirmă că sistemele automate ale avionului EgyptAir au semnalat că au detectat fum la bord cu puţin timp înainte de prăbuşire, indicând un posibil incendiu la bord. Sâmbătă, Biroul de anchete şi analize pentru securitatea aviaţiei (BEA) a anunţat că mesajele ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) emise de avion indicau detectarea fumului la bord cu puţin timp înainte de prăbuşirea în mare, confirmând astfel rapoartele din mass-media. "Aceste mesaje nu ne permit să tragem o concluzie cu privire la ceea ce ar fi putut cauza fumul sau incendiul la bordul aeronavei", a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei franceze pentru securitatea aviaţei, adăugând că mesajele au indicat faptul că fumul a fost detectat către partea din faţă a cabinei.
El a declarat că prioritatea este de a găsi avionul şi cele două echipamente care înregistrează date de zbor, acestea conţinând înregistrările de voce din cabina de piloţilor şi date transmise de sistemele avionului. Iniţial, site-ul Aviation Herald a raportat că senzorii au detectat fum în toaleta avionului, sugerând un incendiu la bord înainte de prăbuşire.
David Learmount, un expert în aviaţie, a declarat pentru Fox News că datele primite de la sateliţi indică faptul că un incendiu ar fi pornit în compartimentul de sisteme electronice de bordul avionului care a avariat computerele şi mecanismele de control asupra zborului, lucru care ar fi putut duce la prăbuşirea aeronavei .
Avionul Airbus A320 al companiei EgyptAir a dispărut de pe radar, în drumul său spre Cairo de la Paris, cu 66 de oameni la bord.

Liderul talibanilor, ucis de americani într-un atac cu dronă

Akhtar Mansour, liderul mişcării fundamentaliste talibane, a fost ucis într-un atac american cu drone, în zona de la frontieră dintre Afganistan şi Pakistan, a afirmat Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor.
Pentagonul a anunţat că a fost efectuat un atac aerian care îl viza pe liderul talibanilor afgani, într-o zonă la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan, în urma căruia liderul taliban a fost probabil ucis. Potrivit oficialilor americani, misiunea fost autorizată de către preşedintele Barack Obama şi a inclus mai multe aparate autonome de zbor.
În ceea ce priveşte rezultatul atacului, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a declarat că "datele privind raidul aerian încă sunt examinate şi va oferi mai multe informaţii pe măsură ce acestea devin disponibile."
Ieri, mollahul Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor afgani, a confirmat decesul lui Mansour, în urma unui atac aerian american efectuat vineri seara. O altă sursă din rândul talibanilor a declarat că vehiculul în care se afla Mansour a fost complet distrus în urma atacului cu drone.
Preşedinţia afgană a emis un comunicat prin care anunţa atacul, dar nu a putut confirma moartea lui Mansour. Pe de altă parte, Abdullah Abdullah, un oficial afgan de rang înalt, a declarat că Mansour este "mai mult decât probabil" mort.
Moartea mollahului, dacă va fi confirmată în mod oficial, ar putea avea implicaţii importante pentru negocierile de pace între talibani şi guvernul afgan, aflate momentan în impas.


Cel puţin 60.000 de morţi în închisorile regimului sirian în cinci ani de conflict

n aproape jumătate de milion de persoane au trecut prin sistemul penitenciar al regimului sirian din 2011 încoace n alte mii de persoane au murit în "închisorile" grupărilor jihadiste

Cel puţin 60.000 de persoane au murit în cinci ani sub tortură sau din cauza condiţiilor teribile de detenţie din închisorile regimului sirian, a transmis sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).
"Din martie 2011, cel puţin 60.000 de persoane au murit sub tortură sau din cauza relelor tratamente, în special absenţa medicamentelor şi a hranei, în centrele de detenţie ale regimului", a precizat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. El a subliniat că această cifră a fost obţinută de la surse ale regimului. "Cel mai mare număr de decese a fost înregistrat în închisoarea Saydnaya şi în centrele de detenţie ale serviciilor de informaţii ale forţelor aeriene şi ale securităţii statului", a adăugat el. Situată la 30 de km nord de Damasc, închisoarea Saydanaya este una dintre cele mai mari din ţară. OSDO susţine că a stabilit o listă de nume ale unui număr de 14.456 de morţi, dintre care 110 copii. Potrivit lui Rami Abdel Rahlmane, jumătate de milion de persoane au trecut prin închisorile regimului din 2011, de la începutul conflictului care s-a soldat cu peste 270.000 de morţi şi care a constrâns milioane de persoane să fugă din ţară, ceea ce a dus o imensă criză umanitară. De asemenea, a adăugat directorul OSDO, "mii de persone" au murit în aceeaşi perioadă în închisorile grupărilor rebele şi ale jihadiştilor.
În februarie, anchetatorii ONU pentru Siria au acuzat regimul de la Damasc că "extermină" deţinuţi, afirmând că numărul mare de morţi în închisori este rezultatul unei "politici de stat". Emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a anunţat pe de altă parte numirea Evei Svoboda ca însărcinat cu problema deţinuţilor şi a persoanelor răpite.

Brexit: Campania pentru a rămâne în UE câştigă teren

Proporţia alegătorilor britanici care doresc să rămână în Uniunea Europeană a crescut în ultima lună, potrivit unui sondaj online al agenţiei de cercetare de piaţă Opinium pentru ziarul Observer. 44% din cei intervievaţi doresc să rămână în UE, în timp ce 40% vor să iasă, a postat pe Twitter editorul politic de la Observer. Un sondaj Opinium/Observer luna trecuta arăta că 42% vor să rămână şi 41% să iasă din UE. Sondajele telefonice au tendinţa de a arăta un avantaj mai mare al campaniei pentru "a rămâne", în timp ce sondajele online sugerează rezultate ale referendumului de la 23 iunie asupra apartenenţei la UE foarte strânse. Sondajul Opinium a fost realizat pe un eşantion de 2.008 adulţi în perioada 17-19 mai. "Schimbarea vine în principal din partea alegătorilor conservatori, de la un sprijin restrâns exprimat pentru Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE n.r.) la sfârşitul lunii aprilie la o susţinere mai mare pentru a rămâne", a notat Adam Drummond de la Opinium Research, citat de Reuters.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.