Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Biletele epuizate la un concert istoric

Ziarul de Vrancea
10 mai 2016 516 vizualizări
Megaconcertul "Desert Trip", care îi va reuni pe aceeaşi scenă pe The Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters şi The Who, va fi prelungit cu un al doilea weekend în luna octombrie, au anunţat organizatorii.

Seria de concerte va avea loc la Empire Polo Club în Indio, California, gazda Coachella Valley Music şi Arts Festival. În faţa "cererii enorme", organizatorii au anunţat chiar înainte de punerea în vânzare a biletelor, la 9 mai, că veteranii rockului vor cânta în al doilea weekend consecutiv, după cel anunţat, între 7 şi 9 octombrie. Fanii cei mai rapizi — şi bogaţi, biletele variind de la 199 de dolari pe zi la 1.599 de dolari — îi vor putea vedea prima dată pe Paul McCartney şi pe Bob Dylan cântând în acelaşi loc ... dar la interval de o zi, în cel mai important show de muzică live al deceniului.
Conform site-ului evenimentului, biletele au fost epuizate de luni după amiaza pentru ambele weekenduri. The Rolling Stones şi Bob Dylan vor deschide seria de concerte vineri seara, urmaţi de Paul McCartney şi de Neil Young sâmbătă şi ulterior de Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, şi de The Who în închidere duminică.
Toţi artiştii — cu excepţia chitaristului de la The Rolling Stones, Ronnie Wood, în vârstă de 68 de ani, sunt trecuţi de 70 de ani. Seria de concerte din luna octombrie ar putea marca retragerea de pe scena muzicală a britanicilor de la The Who, în condiţiile în care membrii trupei au făcut aluzie la faptul că "pensionarea" lor se apropie.

Lider al Stat Islamic, ucis într-un raid aerian al coaliţiei coordonate de SUA

Un lider militar important al reţelei teroriste Stat Islamic a murit în urma unui raid aerian efectuat în Irak de coaliţia coordonată de SUA, a anunţat un oficial american. Abu Wahib, principalul lider militar în provincia Anabar al reţelei Stat Islamic, a fost ucis, în data de 6 mai, într-un raid aerian, a anunţat, luni, Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Raidul a vizat un vehicul în apropiere de oraşul Rutba, în care se afla Abu Wahib şi alţi trei membri ai grupării extremiste, a mai precizat Cook. “Conducerea ISIL (Stat Islamic - n.red) a fost grav afectată de eforturile coaliţiei şi acesta este un exemplu în acest sens,” a spus oficialul american adăugând că “este primejdios să fii un lider ISIL în Irak şi Siria”.

Un musulman are "permisiunea" lui Trump să pună piciorul în SUA

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, care a cerut o interdicţie temporară pentru musulmanii ce vor să intre în SUA, a sugerat luni că ar face o excepţie pentru noul primar musulman al Londrei, Sadiq Khan, relatează cotidianul The New York Times. "Vor exista întotdeauna excepţii", a spus miliardarul şi presupusul candidat al republicanilor în alegerile prezidenţiale, răspunzând la o întrebare despre cum propunerea sa controversată s-ar aplica lui Sadiq Khan, fiul unui imigrant pakistanez care a lucrat ca şofer de autobuz şi a unei croitorese. Khan a fost ales sâmbătă în funcţia de primar al Londrei. Trump a spus că se bucură că a fost ales Sadiq Khan, potrivit The New York Times. "Conduci întotdeauna prin puterea exemplului. Dacă face o treabă bună, ar fi un lucru grozav", a adăugat el.
Magnatul american a înaintat propunerea privind interdicţia după atacurile mortale comise de militanţi islamişti anul trecut la Paris şi în California. Organizaţii musulmane şi de apărare a drepturilor omului, rivalii democraţi ai lui Trump şi mulţi dintre oponenţii săi republicani au condamnat propunerea, spunând că dezbină şi că este contraproductivă şi contrară valorilor americane. Khan, candidatul Partidului Laburist, l-a învins pe rivalul său conservator cu o diferenţă record, după o campanie dură.
Într-un interviu pentru revista Time, Khan a spus că vrea să meargă în SUA pentru a vedea programele interesante pe care le implementează primarii din New York şi Chicago, dar că va trebui să efectueze aceste vizite până în ianuarie, în cazul în care Trump ar câştiga alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie.

Doi suspecţi de terorism, arestaţi în Italia

Doi afgani au fost arestaţi ieri în oraşul italian Bari, unul dintre ei fiind suspectat că intenţiona să pregătească atentate în Europa, iar celălalt, pentru trafic de imigranţi. Alte trei persoane, un pakistanez şi doi afgani, sunt căutaţi de autorităţi. Ancheta a fost lansată în decembrie, când mai mulţi carabinieri au reţinut patru afgani care făceau înregistrări video într-un centru comercial din Bari şi le-au confiscat acestora din urmă telefoanele mobile. În memoria acestor telefoane au fost găsite înregistrări video ce surprindeau imagini dintr-un centru comercial, din aeroportul şi portul din Bari, precum şi fotografii cu locuri din Roma, Paris şi Londra. "Este vorba despre fotografii care aparent nu au importanţă, însă luate în ansamblu, ele reprezintă localizarea unor zone sensibile", a explicat procurorul Roberto Rossi. Anterior, presa italiană informa că ambele persoane arestate în oraşul italian Bari erau suspecate că aparţin unei celule teroriste a organizaţiei Stat Islamic şi că pregăteau, potrivit poliţiei, atentate în Italia, Franţa, Belgia şi Marea Britanie.

Rusia dezvoltă rachete cu care să contracareze sistemele antibalistice din România

Rusia va dezvolta noi rachete intercontinentale, capabile să contracareze sistemele antirachetă americane instalate de NATO în România şi Polonia, anunţă Serghei Karakaiev, şeful Comandamentului forţelor strategice ruse.
Rusia a început să lucreze la îmbunătăţirea capacităţilor pentru depăşirea sistemului antirachetă al Alianţei Nord-Atlantice, a spus Karakaiev. "S-a decis acest lucru în contextul în care Statele Unite nu se opresc după ce au obţinut şi continuă îmbunătăţirea sistemului de apărare antibalistică, inclusiv prin instalarea unor elemente în Europa. De aceea, acordăm o atenţie specială optimizării capacităţilor care să permită depăşirea sistemului antirachetă", a explicat Serghei Karakaiev. "Rusia va introduce noi tipuri de rachete intercontinentale, care vor avea traiectorii greu de anticipat; de asemenea, vom avea noi mijloace de a depăşi sistemul antirachetă NATO", a subliniat Karakaiev. "Forţele balistice ruse sunt capabile să lanseze atacuri simultane din mai multe direcţii", a insistat oficialul militar rus. Şeful Comandamentului forţelor strategice ruse a avertizat că, până în anul 2021, Rusia va avea un număr egal de platforme pentru rachete intercontinentale fixe şi mobile.
Recent, Moscova a reiterat că este "extrem de preocupată" de instalarea sistemelor antibalistice NATO în România şi Polonia, afirmând că sunt interzise prin Tratatul privind Forţele nucleare intermediare (INF) şi avertizând că Rusia va lua măsuri pentru a se apăra. Statele Unite şi NATO au explicat de mai multe ori că elementele antirachetă instalate în Europa nu sunt îndreptate împotriva Rusiei, având rolul de a contracara ameninţări provenind din ţări care nu se conformează reglementărilor internaţionale, precum Iranul şi Coreea de Nord.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.