Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Prince, ucis de o supradoză de droguri?

Ziarul de Vrancea
22 apr 2016 965 vizualizări
Povestea cauzei morţii lui Prince începe să fie elucidată. Avionul privat a lui Prince a aterizat de urgenţă în Moline, Illinois, vinerea trecută, la câteva ore după ce a susţinut un concert în Atlanta.

La acea vreme, apropiaţii săi spuneau că se “lupta” cu o gripă. Informaţia ridică semne de întrebare, deoarece avionul său mai avea 48 de minute până să ajungă la destinaţie, înainte să aterizeze neprogramat. Mai multe surse de la Spitalul din Moline au precizat pentru publicaţia TMZ faptul că Prince a fost dus în grabă la spital, iar medicii i-au administrat o “doză-şoc”, un tratament intensiv de salvare “tipic”, care contracarează efectele morfinei sau ale heroinei.
Sursele citate continuă relatările, precizând că medicii l-au sfătuit pe Prince să rămână în spital cel puţin 24 de ore. Apropiaţii săi au cerut o rezervă privată, iar când au aflat că acest lucru nu este posibil, Prince şi cei care îl însoţeau au decis să ceară externarea. Cântăreţul a fost tratat timp de 3 ore, după care cu avionul personal a ajuns la reşedinţa sa. Atunci când Prince a părăsit spitalul medicii precizează că “nu se simţea bine”.
Pe 16 aprilie, la o zi după ce a fost tratat de urgenţă în spital, Prince a apărut la un concert privat, foarte aproape de locuinţa sa din Minnesota, unde şi-a convocat o parte din fani. Toate celelalte concerte programate au fost anulate din motive de sănătate.
Surse medicale contactate de Mediafax precizează că o gripă severă, care necesită tratament de urgenţă de trei ore, nu dă posibilitatea pacientului de a-şi continua activitatea relativ normal. Din contră, necesită terapie intensivă de câteva zile. Astfel, se susţine faptul că nu gripa a fost cauza decesului. Deplasările frecvente ale superstarului la farmacia cea mai apropiată de locuinţa sa, din ultima săptămână, indică în mod clar probleme de sănătate. Prince ar fi mers la farmacia locală chiar cu câteva ore înainte de a muri. Era a patra oară când mergea la farmacia de lânga reşedinţa din Minnesota, în ultima săptămâna, ceea ce sugerează că starea lui e sănătate era cu mult mai gravă decât o simplă gripă.
Pe 21 aprilie, legendarul Prince a murit la vârsta de 57 de ani. Conform CNN, Prince a fost găsit inconştient în ascensorul studioului său muzical din complexul rezidenţial Paisley Park.
Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scenă Prince, născut pe 7 iunie 1958, a fost un cântăreţ, compozitor, actor şi multi-instrumentalist american. Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovaţiile aduse în industria muzicii, dar şi pentru munca sa eclectică, prezenţa scenică excentrică şi stilul vocal unic.

Un avion rus ar fi deschis focul asupra unei aeronave israeliene

Un avion militar rus a deschis focul spre un bombardier israelian, în spaţiul aerian sirian, afirmă surse din cadrul armatei israeliene, dar Preşedinţia Rusiei a comunicat că "informaţiile sunt departe de realitate". Conform site-ului israelian Ynetnews.com, un avion de vânătoare rus ar fi deschis focul de două ori spre o aeronavă israeliană, în spaţiul aerian sirian. Sursele citate de presa israeliană nu au dezvăluit când a avut loc presupusul incident. În plus, în urmă cu câteva zile, un alt avion rus s-ar fi apropiat periculos de un bombardier israelian, tot deasupra Siriei. Informaţiile au fost dezvăluite în contextul vizitei la Moscova a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.
Întrebat despre incidente, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat: "Informaţiile apărute în presa israeliană sunt departe de realitate". Însă Benjamin Netanyahu a confirmat că "au existat probleme" privind libertatea de circulaţie a aeronavelor militare israeliene în spaţiul aerian sirian.
Israelul intenţionează să intensifice cooperarea militară cu Rusia, a declarat joi premierul Benjamin Netanyahu, în timpul vizitei oficiale la Moscova, unde se întâlneşte cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Israelul şi Rusia au coordonat, în ultimele luni, activităţile militare efectuate în Siria, pentru evitarea incidentelor.

Tot mai mulţi ucraineni se folosesc de paşapoarte moldoveneşti false

Tot mai mulţi cetăţeni ucraineni încearcă să obţină paşapoarte moldoveneşti, apelând inclusiv la mijloace ilegale, întrucât aceste documente de călătorie le pot facilita accesul în spaţiul Uniunii Europene, relatează Sputnik News. În ultimii 5 ani, peste 1.200 de ucraineni au depus cereri pentru deveni cetăţeni ai Republicii Moldova. Totodată, în perioada 2011-2015 au fost indentificate 216 cazuri în care mai mulţi ucraineni şi-au procurat paşapoarte moldoveneşti false, iar în alte 41 de cazuri au fost înregistrate tentative de obţinere ilegală a cetăţeniei moldovene, relatează publicaţia ucraineană, citând informaţii publicate de site-ul moldovean Anticoruptie.md.
Interesul manifestat de ucraineni pentru documentele de călătorie moldoveneşti se explică prin faptul că persoanele cu cetăţenie moldovenească pot circula fără vize în spaţiul comunitar, prin intermediul Parteneriatului Estic.

Studiu: Un copil născut mai târziu este mai sănătos şi mai educat

Un copil născut mai târziu ar fi mai avantajat din punct de vedere al sănătăţii şi educaţiei - arată un studiu realizat de cercetători germani şi preluat de Agerpres. Se spune adesea că este mai bine să nu faci copii după 40 de ani, existând riscuri de avort, o probabilitate mai mare de anomalii cromozomiale etc. Studiul realizat de un Institut de cercetări demografice din Germania minimalizează aceste păreri.
Studiul s-a desfăşurat pe 1,5 milioane de suedezi şi a demonstrat că a avea copii mai târziu le-ar aduce acestora mai multe avantaje. O mamă mai în vârstă ar avea mai multă grijă de sănătatea copiilor şi s-ar ocupa mai mult de dezvoltarea facultăţilor lor intelectuale. Aceste avantaje nu sunt direct legate de vârsta mamei, ci de faptul că starea socială şi condiţiile de sănătate evoluează cu anii. "Riscurile unei naşteri la o vârstă mai înaintată sunt depăşite de beneficiile înregistrate în acest caz. Părinţii vorbesc doar despre inconvenientele unei sarcinii târzii, dar nu sunt conştienţi de efectele pozitive ale acesteia", arată directorul Institutului pentru cercetări demografice "Max Planck".
Prin urmare, nu trebuie neglijate riscurile legate de o sarcină târzie, însă studiul cercetătorilor germani arată că acest lucru are efecte benefice asupra copilului.

FBI a plătit hakerilor peste un milion de dolari pentru deblocarea unui iPhone

Poliţia federală americană FBI a plătit peste un milion de dolari unor hackeri pentru a debloca iPhone-ul unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California), a afirmat joi directorul FBI, James Comey.
Întrebat la Londra, cu prilejul unei conferinţe privind securitatea, despre cât a plătit FBI pentru a debloca aparatul, James Comey a răspuns: "Mult".
"Cu siguranţă, mai mult decât voi câştiga până la finalul mandatului în acest post, în şapte ani şi patru luni. Însă, în opinia mea, a meritat", a dezvăluit el, potrivit unei retransmisii video a conferinţei Aspen security forum.
Salariul lui James Comey este de 14.900 de dolari pe lună. Factura pentru deblocarea ar fi, în consecinţă, mai mare de 1,3 milioane de dolari.
Apple s-a aflat în acest an în centrul unei confruntări cu justiţia americană, refuzând să ajute poliţia să ocolească măsurile de securitate pentru ajunge la conţinutul cifrat al mai multor iPhone-uri, aparţinând mai ales unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino în California (14 morţi pe 2 decembrie) sau unui traficant de droguri la New York. În ce priveşte afacerea San Bernardino, procedura judiciară a fost în final abandonată după ce FBI a reuşit să deblocheze aparatul datorită intervenţiei unei terţe părţi neidentificate.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.