Internațional

Stephen Hawking: Planeta Marte va fi colonizată în următorii 100 de ani

Ziarul de Vrancea
30 mar 2016 778 vizualizări
"Pentru a reuşi acest lucru este nevoie de investiţii care să permită dezvoltarea ştiinţei despre cum să supravieţuim pericolelor precum radiaţiile cosmice, slăbirea şi deteriorarea organismului uman, şi cum să ne descurcăm fără proviziile vitale provenite de pe Pământ", spune omul de ştiinţă

Planeta Marte va fi colonizată în următorii 100 de ani, a susţinut celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking într-un interviu oferit agenţiei ruse Tass. "NASA, dar şi alte agenţii spaţiale sunt concentrate pe Marte. Este cea mai apropiată planetă din categoria Pământului, cu o scoarţă solidă şi o atmosferă. Chiar dacă Luna ar fi mai uşor de colonizat pentru că se află la o distanţă de doar 3 zile, Marte reprezintă o provocare mult mai interesantă şi va fi nevoie de o colonie complet autosuficientă", a comentat savantul britanic. Însă, "în următorii 100 de ani nu am nicio îndoială că vor fi oameni care vor trăi pe Marte. Pentru a reuşi acest lucru este nevoie de investiţii care să permită dezvoltarea ştiinţei despre cum să supravieţuim pericolelor precum radiaţiile cosmice, slăbirea şi deteriorarea organismului uman, şi cum să ne descurcăm fără proviziile vitale provenite de pe Pământ", a adăugat el.
De asemenea, în interviu, omul de ştiinţă britanic şi-a mărturisit visul de a zbura în spaţiu şi speranţa că această dorinţă va deveni în curând realitate.
"Mereu am visat să zbor în spaţiu. Dar foarte mulţi ani am crezut că va rămâne doar un vis. Prizonier într-un scaun cu rotile, pe Pământ, cum aş putea eu să intru în contact cu măreţia spaţiului dacă nu prin imaginaţie şi prin munca mea în calitate de fizician. Nu m-am gândit niciodată că mi se va oferi oportunitatea de a vedea frumoasa noastră planetă de pe orbită sau de a privi dincolo de ea, spre spaţiul necuprins. Aceasta era şansa prin excelenţă a astronauţilor, acei câţiva norocoşi care au oportunitatea de a trăi minunea şi emoţia unui zbor spaţial. Însă acum am şansa de a ajunge în spaţiu prin Virgin Galactic (companie care pregăteşte un program de zboruri spaţiale comerciale)", a mai susţinut el.
Diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică încă din 1963, pe când avea 21 de ani, Hawking a ales să ignore pronosticul medicilor care i-au dat cel mult 2 ani de trăit şi, totodată, s-a impus treptat drept unui dintre cei mai influenţi oameni de ştiinţă ai secolului XX, autor al unor teorii importante despre originea şi evoluţia Universului şi despre relaţia dintre găurile negre şi termodinamică.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.