Internațional

Anchetă jurnalistică: Versiunea privind zborul MH370 nu este credibilă

Ziarul de Vrancea
21 mar 2016 684 vizualizări
Un Boeing 777 nu dispare pur şi simplu în condiţii meteorologice ideale şi într-una din zonele cele mai supravegheate de pe planetă, susţine o jurnalistă de la Le Monde

Jurnalista franceză Florence de Changy, care a făcut o anchetă cu privire la dispariţia misterioasă a avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, ce efectua în martie 2014 un zbor între Kuala Lumpur şi Beijing, estimează că ''versiunea oficială nu este credibilă şi oamenii ştiu''.
În cartea sa intitulată ''Zborul MH370 nu a dispărut'', lansată în Franţa pe 9 martie, corespondenta Le Monde şi RFI la Hong Kong a explorat toate pistele. Ea estimează că lipsa de transparenţă a constituit o ''greşeală majoră'' încă de la începutul acestui dosar. ''Ancheta mea îşi propune efectiv să demonstreze că versiunea oficială nu se bazează pe nicio probă. Este o versiune care nu este credibilă. Un Boeing 777 nu dispare pur şi simplu; mai mult, el era într-un zbor obişnuit, în condiţii meteorologice ideale şi într-una din zonele cele mai supravegheate de pe planetă. Nu am întâlnit niciun militar care să creadă această versiune despre faptele petrecute'', a declarat Florence de Changy.
Întrebată dacă Malaezia şi justiţia franceză au minţit atunci când au anunţat că fragmentul de avion găsit în insula Réunion provenea de la aparatul Boeing 777 dispărut în urmă cu doi ani în Golful Thailandei, jurnalista franceză a spus că ''Franţa încă are multe răspunsuri de dat''.
La 8 martie 2014, 239 de pasageri şi membri ai echipajului se aflau la bordul avionului Boeing 777, ce efectua zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur — Beijing. După doi ani, dispariţia avionului rămâne unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviaţiei civile internaţionale, mai ales după ce toate tentativele de localizare a epavei avionului au eşuat.
Autorităţile australiene, care coordonează operaţiunea de căutare a epavei avionului pe o suprafaţă de 120.000 kilometri pătraţi în sudul Oceanului Indian, au anunţat că operaţiunea se va încheia până în luna iulie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.