Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE:Statul Islamic îi ameninţă cu moartea pe proprietarii Facebook şi Twitter

Ziarul de Vrancea
25 feb 2016 661 vizualizări
”În curând, numele voastre vor fi şterse, după ce vă distrugem companiile”, au ameninţat teroriştii

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat o înregistrare video în care îi ameninţă cu moartea pe Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare online Facebook, şi pe Jack Dorsey, fondatorul platformei de microblogging Twitter, acuzaţi de închiderea conturilor grupurilor islamiste.
În înregistrarea video difuzată de terorişti, preluată de site-ul Vocativ, apar fotografii cu Mark Zuckerberg şi Jack Dorsey care au găuri de gloanţe.
"Afirmaţi zilnic că suspendaţi conturile noastre online, iar noi vă întrebăm: asta este tot ce puteţi face? Dacă ne închideţi un cont, deschidem alte zece; în curând, numele voastre vor fi şterse, după ce vă distrugem companiile, cu ajutorul lui Allah; ştiţi bine că ceea ce spunem este adevărat", a avertizat un membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

După atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, Facebook a anunţat închidrea a 78 de profiluri fundamentaliste islamice.

Componentele bombelor fabricate de ISIS provin inclusiv România

Firme din 20 de ţări, printre care se află şi România, sunt implicate în furnizarea de componente folosite de reţeaua teroristă Stat Islamic (ISIS) în fabricarea de bombe, susţine un studiu publicat ieri, sugerând necesitatea ca guvernele şi firmele să monitorizeze fluxul echipamentelor produse. Studiul realizat de Institutul pentru studierea armamentului utilizat pe timp de conflict (CAR), la solicitarea Uniunii Europene, precizează că 51 de firme din state precum România, Austria, Turcia, Brazilia, Rusia, Statele Unite, au produs, au vândut sau au livrat peste 700 de componente utilizate de organizaţia teroristă Stat Islamic în fabricarea de dispozitive explozibile improvizate. Aceste dispozitive sunt produse în momentul de faţă la o "scală cvasi-industrială" de reţeaua teroristă, care utilizează echipamente foarte uşor de procurat precum fertilizatori chimici şi telefoane mobile, potrivit studiului realizat de CAR, pe o perioadă de 20 de luni.

"Aceste descoperiri confirmă îngrijorările la nivel mondial că forţele SI din Irak şi Siria se autosusţin - achiziţionând arme şi bunuri strategice, precum componente pentru fabricarea dispozitivelor explozibile improvizate, cu uşurinţă", a subliniat James Bevan, directorul executiv al CAR.
Vânzarea acestor componente ieftine şi mult mai uşor de procurat, dintre care unele nici nu fac obiectul licenţelor de export emise de guvern, este mult mai puţin monitorizată şi reglementată decât cumpărarea de arme.

Circa 3,6 milioane de imigranţi vor ajunge în Germania până în 2020

Guvernul german estimează că aproximativ 3,6 milioane de imigranţi vor ajunge în ţară până în 2020, a anunţat, ieri, presa germană, în condiţiile în care anul trecut s-au înregistat 1,1 milioane de solicitări de azil, relatează agenţia de presă Reuters. Calculele se bazează pe estimările făcute de Ministerul Economiei, în colaborare cu alte ministere din ţară, scrie ziarul german Sueddeutsche Zeitung. Pentru a proteja economia ţării, Ministerul Economiei a făcut "o estimare internă, pur tehnică în privinţa imigranţilor în colaborare cu alte departamente ale guvernului german". Nu există nicio estimare oficială despre numărul de imigranţi care urmează să ajungă în ţară în următorii ani. Dar numărul-record de 1,1 milioane de solicitanţi de azil de anul trecut, inclus în estimarea de 3,6 milioane de imigranţi, a atras atenţia asupra resurselor insuficiente din ţară pentru a gestiona un asemenea val de extracomunitari, cancelarul german Angela Merkel fiind criticată pentru politica sa deschisă faţă de imigranţi. Motiv pentru care cancelarul german a promis în ultimele luni că va reduce semnificativ numărul de imigranţi care vor sosi în acest an. Miercuri, poliţia federală germană a anunţat că 103 imigranţi au ajuns în ţară în cursul zilei de marţi, indicând o scădere semnificativă ca urmare a restricţiilor de acces impuse imigranţilor la frontierele statelor balcanice.
La începutul săptămânii trecute, circa 2.000 de persoane soseau zilnic în ţară. Anul trecut, în toamnă, se înregistrau zilnic circa 10.000 de sosiri.

China susţine că armamentul din Marea Chinei de Sud este necesar împotriva SUA

Administraţia de la Beijing susţine că are nevoie de armament în Marea Chinei de Sud din cauza "procesului de militarizare" lansat de Statele Unite, argumentând că poate instala orice echipament militar pe "propriul teritoriu". "Cei care promovează militarizarea în Marea Chinei de Sud sunt cei din Administraţia Statelor Unite", a acuzat ieri Wu Qian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării. "În acest context, construirea unor baze militare pe insule din Marea Chinei de Sud este cu adevărat necesară", a adăugat oficialul chinez. "Arhipelagul Paracel este parte inseparabilă a teritoriului Chinei. Este dreptul legitim al Chinei să instaleze capacităţi militare pe propriul teritoriu", a insistat Wu Qian.
Statele Unite au anunţat miercuri că intenţionează să intensifice patrulele navale în Marea Chinei de Sud, invocând respectarea principiului "libertăţii de navigaţie". "Statele Unite vor efectua operaţiuni maritime suplimentare, de o complexitate mai mare, în Marea Chinei de Sud", a declarat amiralul Harry Harris, comandantul Flotei americane din Pacific.
Oficialul militar american a precizat că Statele Unite trebuie să continue operaţiunile maritime, alături de aliaţi precum Japonia şi Coreea de Sud, în această zonă disputată. Comandantul Flotei americane din Pacific a transmis acest avertisment în contextul în care China a instalat, zilele trecute, rachete sol-aer pe Insula Woody, situată în Arhipelagul Paracel, şi noi radare în reciful Cuarteron.

Un bărbat a suferit arsuri după explozia unei ţigări electronice

Un bărbat din statul american Kentucky a suferit arsuri de gradul II după ce o ţigară electronică i-a explodat într-un buzunar, în incinta unei staţii de alimentare cu carburant, incidentul fiind surprins de camerele de luat vederi ale magazinului. Josh Hamilton intrase în magazinul unei staţii de carburant din orăşelul american Owensboro. În timp ce se uita în rafturi, bateria unei ţigări electronice i-a explodat în buzunar, deflagraţia speriindu-i pe angajaţi. "Am fost şocat. L-am întrebat dacă avea o bombă în buzunar, pentru că nu îmi venea să cred", a declarat Manoj Kumar, un angajat al magazinului, citat de NBC. După explozie, clientul a fugit afară, iar focul a fost stins de un angajat. Clientul a suferit arsuri de gradul II în urma incendiului.
Într-un incident similar produs în Franţa, patru vehicule au fost distruse de un incendiu generat de o ţigară electronică.


Cea mai mare lună a lui Pluto ar fi avut în trecut un ocean

Imagini realizate de sonda americană New Horizons sugerează că Charon, cea mai mare lună a lui Pluto, ar fi avut în trecut un ocean de apă în stare lichidă sub un strat de gheaţă care, extinzându-se, i-ar fi deformat suprafaţa, a anunţat NASA. Faţa lunii Charon, fotografiată de camera Lorri, aflată la bordul sondei New Horizons, care se găsea la 78.700 de kilometri distanţă în 14 iulie 2015, este caracteristică unui sistem de fracturi tectonice, cu vârfuri, versanţi şi văi foarte adânci. De fapt, ansamblul de canioane de la ecuator este unul dintre cele mai lungi observate vreodată în sistemul solar, întinzându-se pe cel puţin 1.800 de kilometri şi având pe alocuri o adâncime de 7,5 kilometri. Prin comparaţie, Marele Canion din Colorado are 446 de kilometri lungime, cu o adâncime maximă de 1,6 kilometri. Peisajul tectonic al lui Charon arată că această lună s-a extins în trecut, lucru care i-a fracturat suprafaţa. Stratul său exterior este format în principal din gheaţă de apă. În stadiul său timpuriu, stratul era încălzit în urma descompunerii unor elemente radioactive şi a căldurii interne rezultate din formarea lunii.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, Charon ar fi putut fi atunci destul de caldă pentru a topi în profunzime stratul de gheaţă, formând astfel un ocean sub suprafaţa sa. Însă cu timpul luna s-a răcit, iar oceanul a îngheţat în profunzime, ducând la o dilatare a gheţii care a împins spre exterior stratul de suprafaţă, provocând marile fracturi observate astăzi.
Alte luni din sistemul solar, care sunt mult mai aproape de Soare, au încă oceane de apă lichidă sub stratul de suprafaţă. Unele dintre acestea, de exemplu de pe Europa şi Ganimede din lunile lui Jupiter şi Encelade, lună a lui Saturn, sunt considerate cele mai bune locuri unde se poate studia viaţa microbiană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.