Internațional

Oamenii cu varste între 65 şi 79 de ani se simt cei mai fericiţi

Ziarul de Vrancea
7 feb 2016 707 vizualizări
Aşa arată un studiu realizat de către Oficiul pentru Statistici din Marea Britanie

Oamenii cu varste cuprinse între 65 şi 79 de ani se declară cei mai fericiţi, relevă un studiu prezentat de Oficiul pentru Statistici din Marea Britanie (ONS), însă experţii Financial Times notează că situaţia poate varia de la generaţie la generaţie. Stări de melancolie au fost înregistrate la persoane cu varste cuprinse între 45 şi 59 de ani, arată studiul realizat de specialiştii Oficiului Naţional pentru Statistici (ONS) din Marea Britanie. "Dar, după pensionare, lucrurile par să se stabilizeze. Cea mai fericită grupă de varstă este cea a persoanelor care au între 65 şi 79 de ani", precizează studiul. Potrivit studiului, oamenii care au în grijă copii şi bătrani în acelaşi timp sunt expuşi unui stres foarte mare. De asemenea, viaţa profesională generează presiuni foarte mari şi oboseală. Economiştii care au studiat fericirea sunt de acord că tinerii şi bătranii sunt mult mai satisfăcuţi de vieţile lor decat adulţii de varstă medie, explicand că această situaţie este întalnită în multe ţări, cu mici variaţii, notează Financial Times, amintind, de asemenea, că cei mai mulţi oameni devin mai fericiţi pe măsură ce le cresc veniturile. "Oamenii care au locuri de muncă sunt mai fericiţi decat şomerii. şi, ca o lovitură dată celor care cred în solidaritatea interumană, se pare că a avea mai mulţi bani comparativ cu ceilalţi contribuie la înveselirea oamenilor", explică FT. "Revenind la situaţia din Marea Britanie. Tinerii trebuie să se aştepte la fericire cand îmbătranesc? Teoretic. Cu cat eşti mai tanăr, cu atat beneficiezi mai puţin de norocul şi de recompensele pe care le-a primit generaţia postbelică. Cand ai avut acces gratuit la studii universitare, 40 de ani de creştere a preţurilor caselor şi o pensie generoasă, trebuie să se simţi destul de împlinit în viaţă. Însă generaţiile următoare, care după pensionare nu au venituri prea mari şi nicio casă proprie, probabil vor fi mai puţin fericite", explică editorialistul FT Alan Beattie.

POZA: M:ă04_economicădanut.constantinăPOZEăPENSIONARI FERICITI1.JPG
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.