Internațional

Romanii nu vor să vadă picior de imigrant prin ţară

Ziarul de Vrancea
11 dec 2015 735 vizualizări
Peste 80% dintre conaţionali nu sunt de acord ca refugiaţii să se stabilească în România, arată un sondaj INSCOP

Peste 80% dintre români nu sunt de acord ca refugiaţii/imigranţii să se stabilească în România, iar majoritatea consideră, în contextul atacurile teroriste din Paris, că Europa şi ţara noastră nu ar trebui să mai primească aceste persoane care vin din Orientul Mijlociu, relevă un sondaj INSCOP transmis vineri Agerpres. Potrivit sondajului, 75,6% dintre români consideră că, după atacurile teroriste din Paris, Europa nu ar mai trebui să primească migranţi/refugiaţi din Orientul Mijlociu, iar 16% din populaţie apreciază că statele europene ar trebui să primească în continuare. 8,4% dintre cei chestionaţi nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.
În ceea ce priveşte cauza pentru care refugiaţii/imigranţii au plecat din ţările lor, 35% dintre români au indicat războiului din Orientul Mijlociu (faţă de 41,7% în luna septembrie), 33,1% cred că este vorba de grupuri organizate care vin cu scopul de a destabiliza Europa (faţă de 23,4% în luna septembrie), 19,1% consideră că este vorba de imigranţi care vin spre Europa din cauza sărăciei din zonele lor de origine (faţă de 23,3% în luna septembrie). 5,4% dintre români sunt de părere că imigranţii sunt în primul rând persoane care preferă să trăiască în UE (faţă de 5,9% în luna septembrie). Nu ştiu sau nu răspund — 7,5% (faţă de 5,7% în septembrie).

Teama de refugiaţi a crescut puternic

În contextul în care la nivelul Uniunii Europene s-a pus problema împărţirii refugiaţilor între statele membre, 75,8% dintre români cred că ţara noastră nu ar trebui să primească aceste persoane (faţă de 56,2% în luna septembrie), în timp ce 19,2% spun că România ar trebui să le primească (faţă de 35,5% în luna septembrie).
Procentul românilor care nu sunt de acord ca refugiaţii/imigranţii să se stabilească în ţara noastră a crescut de la 65,3% în luna septembrie, la 80,2%. 16,1% sunt de acord ca refugiaţi să se stabilească în România (faţă de 26,5% în luna septembrie). Peste 80% dintre români — 81,9% — nu sunt de acord ca refugiaţii să se stabilească în localitatea în care trăiesc (faţă de 67,1% în luna septembrie), iar 14,2% dintre subiecţi ar fi de acord (faţă de 24,4% în luna septembrie).
Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul, în perioada 26 noiembrie — 2 decembrie 2015.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.