Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Un gel preparat din sângele pacientului, remediu împotriva căderii părului

Ziarul de Vrancea
9 dec 2015 628 vizualizări
Un gel special, preparat din sângele pacientului şi injectat apoi în scalpul acestuia, ar putea fi utilizat în curând ca o nouă metodă eficientă în lupta împotriva căderii părului.

Gelul conţine plasmă bogată în plachete (platelet-rich plasma/ PRP), o combinaţie concentrată de substanţe din sânge care stimulează creşterea celulelor şi procesul de vindecare. PRP este făcută prin recoltarea unei mici cantităţi de sânge din braţul pacientului şi procesarea într-o maşină-centrifugă care, folosind viteze ridicate, separă sângele în componentele sale principale. Sângele este constituit dintr-un lichid uşor gălbui, denumit plasmă, dar conţine şi câteva elemente solide: celule roşii, celule albe şi plachete. Plasma şi plachetele contribuie la creşterea crelulară şi la procesul de vindecare. Plasma bogată în plachete este folosită uneori în tratarea accidentărilor la nivelul tendoanelor şi în tratamentul contra arsurilor.
Tratamentele actuale includ minoxidil, o soluţie care trebuie aplicată pe scalp şi care a dovedit o anumită capacitate parţială de a restaura creşterea părului. Potrivit Asociaţiei dermatologilor britanici, substanţa are doar în puţine cazuri efecte îndelungate, iar beneficiile sale se menţin doar atât timp cât pacientul foloseşte minoxidil.

Angela Merkel, desemnată "persoana anului 2015" de revista Time

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost desemnată, ieri, "persoana anului 2015" de editorii revistei americane Time. Motivându-şi alegerea, publicaţia americană a menţionat rolul jucat de Angela Merkel în criza refugiaţilor sirieni din Europa şi în negocierile referitoare la datoria publică a Greciei. Jurnaliştii americani au citat, de asemenea, atitudinea cancelarului german faţă de intervenţia Rusiei în Ucraina. "Doamna Merkel a asigurat în mod constant un leadership moral, într-o lume care duce lipsă de aşa ceva", a declarat Nancy Gibbs, managing-editor al revistei Time.
Potrivit Reuters, Angela Merkel a ocupat primul loc pe lista scurtă a finaliştilor pentru această distincţie, care i-a mai inclus pe politicianul american Donald Trump, clasat pe locul al treilea, dar şi pe Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, clasat pe locul al doilea. Revista americană desemnează o personalitate a anului începând din 1927.
În 2014, revista Time a decis să acorde această distincţie medicilor, infirmierelor, personalului medical, ONG-urilor şi tuturor voluntarilor care s-au implicat în lupta contra virusului Ebola care a făcut ravagii în Africa.

Hodorkovski: Izbucnirea unei revoluţii în Rusia este "inevitabilă"

Izbucnirea unei revoluţii în Rusia este "inevitabilă", avertizează disidentul rus Mihail Hodorkovski, citat de postul Radio Free Europe / Radio Liberty. "În absenţa alegerilor libere şi a altor mecanisme pentru schimbarea legală a puterii, singura modalitate de a schimba lucrurile este o revoluţie; este inevitabilă. Dar revoluţia trebuie să fie paşnică", a declarat Hodorkovski de la Londra. În opinia disidentului, Administraţia Vladimir Putin a adus Rusia în izolare internaţională. "Avem de-a face cu o serie de acţiuni neconstituţionale", a subliniat Hodorkovski, cerând tragerea la răspundere a preşedintelui Vladimir Putin şi a asociaţilor acestuia.

Statul Islamic foloseşte arme fabricate în România

Membrii reţelei teroriste Stat Islamic, activă în principal în Irak şi Siria, folosesc arme de foc furate din depozitele armatei irakiene, unde era armament fabricat în numeroase ţări, inclusiv în România, arată un raport elaborat de organizaţia Amnesty International. După intervenţia militară americană din anul 2003, armamentul sustras din depozitele armatei irakiene a contribuit la ascensiunea reţelei teroriste Stat Islamic, arată Amnesty International.  Raportul prezintă mărturia unui oficial militar american, sergentul Jonathan M. Cuney, care precizează că în Irak erau arme de foc de tip Kalaşnikov, Herstal FAL, Heckler&Koch G3, Dragunov SVD şi lansatoare de grenadă. "Erau în principal arme de fabricaţie sovietică. (...) Dar chiar dacă erau în general de tip rusesc, şi într-o măsură mai mică belgiene şi germane, aceste arme erau adesea fabricate în ţări precum Bulgaria, fosta Iugoslavie, China, Republica Democrată Germană, Egipt, România şi în fabrica irakiană de la Tabuk. Aceeaşi combinaţie de arme mici de foc şi muniţie reprezintă baza grupurilor teroriste şi insurgente care sunt active în Irak şi Siria, inclusiv reţeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic", precizează sergentul Jonathan Cuney. Armele au fost comercializate în mod ilegal după ce au fost furate din depozitele armatei irakiene, explică Amnesty International.

Unui reprezentat ONG din Croaţia i-au căzut pantalonii la întalnirea cu preşedinta

Reprezentantul unui ONG croat s-a aflat marţi într-o situaţie foarte stânjenitoare, după ce i-au căzut pantalonii în vine în timpul unei şedinţe foto cu preşedinta Kolinda Grabar-Kitarovic. Şeful filialei croate a Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului, Ivan Zvonimir Cicak, poza mândru alături de preşedintă, pentru presă, în momentul în care pantalonii i-au căzut în vine. Din fericire, Grabar-Kitarovic, care ţinea în mână o diplomă destul de mare, a reuşit să-l ajute pe Cicak să-şi păstreze oarecum demnitatea. Ea a rămas calmă, privind în jos, în timp ce el s-a aplecat să-şi ridice pantalonii.
Cicak şi Comitetul Helsinki au primit distincţia pentru activitatea depusă, înaintea marcării Zilei Drepturilor Omului pe 10 decembrie.

Biserică romano-catolică din Yemen, aruncată în aer de bărbaţi înarmaţi

Oameni înarmaţi au aruncat ieri în aer o biserică romano-catolică din Aden, cel de-al doilea oraş ca mărime din Yemen, unde islamişti şi-au consolidat prezenţa pe fondul lipsei de securitate, afirmă surse citate de publicaţia Le Figaro. Strigând "Allah este cel mai mare", patru oameni mascaţi au invadat cartierul rezidenţial Moualla, unde au distrus biserica cu ajutorul materialelor explozive, potrivit martorilor şi unor surse de securitate.
Atacul nu a fost revendicat, însă un responsabil al poliţiei a sugerat că autorii ar putea fi islamişti aparţinând grupărilor Al-Qaida sau Stat Islamic, care, profitând de războiul civil, întreţin un climat de nesiguranţă în oraşul portuar din Yemen. Din clădirea lăcaşului de cult a rămas doar o grămadă de moloz, au afirmat locuitorii. Biserica se afla lângă un cimitir creştin şi era construită în anii 1950, în timpul protectoratului britanic. Potrivit locuitorilor, aceasta nu a mai fost frecventată de mulţi ani.
Guvernatorul oraşului Aden, Jaafar Saad, a fost ucis duminică într-un atentat cu maşină-capcană revendicat de reţeaua Stat Islamic.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.