Internațional

Număr record de infecţii cu virusul SIDA în Europa în 2014

Ziarul de Vrancea
27 nov 2015 537 vizualizări
Un număr record de infecţii cu virusul SIDA (HIV) a fost înregistrat în Europa şi în Asia Centrală în 2014, dintre care aproape o treime au afectat imigranţii, au anunţat Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu puţin înaintea Zilei mondiale de de luptă împotriva SIDA, marcată la 1 decembrie

Potrivit AFP, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC, cu baza la Stockholm) şi biroul pentru Europa al OMS au raportat 142.000 de cazuri noi — cel mai mare număr înregistrat de la debutul bolii pe continent în anii '80. În ceea ce priveşte repartiţia pe ţări, Rusia concentrează 60% din aceste diagnostice (peste 85.000 de cazuri). Prin contrast, în cele 28 de state membre ale UE, plus trei state din Spaţiul Economic European (Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) au fost identificate doar 21% dintre aceste cazuri, iar numărul de infecţii tinde să scadă în Europa de Vest. Potrivit celor două organisme, în 2014 s-au înregistrat circa 5.700 de cazuri în plus faţă de 2013, iar cea mai mare creştere a fost înregistrată în regiunile estice ale Europei.
În plus, 31% dintre persoanele diagnosticate s-au născut în afara ţării unde a fost pus diagnosticul, cea mai mare cotă înregistrându-se în ţările bogate din nordul Europei (Islanda, Suedia, Luxemburg, Norvegia şi Irlanda).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.