Internațional

Zona aflată la originea fericirii, identificată în creier

Ziarul de Vrancea
25 nov 2015 640 vizualizări
Emoţia este un produs pur al creierului nostru, susţine o echipă de cercetători japonezi de la Universitatea din Kyoto, care a folosit imagistica prin rezonanţă magnetică (IRM) pentru a localiza zona cerebrală responsabilă de gradul de fericire pe care îl simţim

Dorind să ştie unde se află sursa fericirii şi care sunt structurile cerebrale implicate, echipa condusă de doctorul Waturu Sato a ajuns la concluzia că răspunsul la întrebările lor este oferit de precuneus, o zonă a lobului parietal considerată sediul emoţiilor pozitive legate de anumite episoade din viaţă. Pornind de la ipoteza că fericirea poate fi considerată o experienţă subiectivă bazată pe emoţii simţite mai mult sau mai puţin intens, în funcţie de persoană, cercetătorii au folosit IRM pentru a scana creierul a 51 participanţi la un experiment menit să măsoare gradul de fericire şi intensitatea emoţiilor. De asemenea, voluntarii au răspuns la un chestionar destinat evaluării nivelului lor de fericire. Cercetătorii au descoperit că participanţii cei mai fericiţi erau cei care aveau un excedent de materie cenuşie în precuneus, aceeaşi regiune a lobului parietal responsabilă pentru intensitatea emoţiilor pozitive sau negative. În analiza lor, publicată în revista Scientific Reports, echipa japoneză a subliniat că "precuneusul persoanelor fericite, care au tendinţa de a simţi emoţiile într-o manieră pozitivă, mai intensă, este mai voluminos".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.