Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Cameron şi Xi Jinping au băut o bere într-un pub londonez

Ziarul de Vrancea
23 oct 2015 507 vizualizări
După trei zile de acorduri şi geopolitică, premierul britanic, David Cameron, şi preşedintele chinez, Xi Jinping, au mers joi seara la un pub, pentru o cină tradiţională cu peşte şi cartofi prăjiţi, unde au băut bere în cinstea relaţiilor "de aur", relatează Reuters.

Cameron a luat o pauză de la activităţile formale din timpul vizitei de stat, pentru a-l invita pe secretarul general al Partidului Comunist chinez la The Plough at Cadsden, un pub din apropierea reşedinţei sale din provincie, de la Chequers. Cei doi lideri au mâncat peşte şi cartofi prăjiţi şi au băut câte o bere Green King IPA. "M-am oprit pe la The Plough at Cadsden, pentru un pahar de IPA şi nişte peşte cu cartofi prăjiţi, cu preşedintele Chinei, Xi", a scris Cameron pe Twitter.
Premierul britanic a fost văzut cumpărându-i preşedintelui chinez o bere. Cei doi lideri au fost observaţi ulterior fără cravate, cu paharele pe jumătate goale, vorbind cu localnicii. Referindu-se la un incident din 2012, când Cameron şi-a uitat fiica de opt ani în acelaşi pub, după un prânz de duminică, premierul a spus: "Nu-mi las familia aici astăzi, nu mai fac aceeaşi greşeală din nou".
Cameron a salutat "era de aur" în relaţiile cu Beijingul, deşi căldura cu care a fost primit Xi a generat nemulţumirea unor aliaţi şi critici conform cărora Londra ignoră situaţia drepturilor omului din China.

Brânza generează dependenţă, la fel ca drogurile

Oamenii de ştiinţă americani afirmă că brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice denumită "caseină", care generează dependenţă şi activează aceleaşi regiuni cerebrale.
Savanţii americani de la Universitatea Michigan au dorit să identifice preparatul care funcţionează ca un fel de "drog din universul culinar". Ei au aflat că acea substanţă din produsele lactate - caseină - activează receptorii opioizi din creier, responsabili cu instalarea dependenţei. Totodată, cercetătorii americani au descoperit că pizza este unul dintre preparatele alimentare care generează cea mai puternică dependenţă, în mare parte datorită stratului de brânză. Potrivit profesorului Neal Barnard, membru în Physicians Committee for Responsible Medicine, caseina "se dezintegrează în timpul digestiei şi eliberează o gamă întreagă de opiacee, denumite casomorfine". Anumiţi savanţi consideră că efectul pe care brânza îl are asupra creierului este atât de puternic încât alimentul a fost denumit "cocaina produselor lactate".
Mai multe studii au dezvăluit că acele casomorfine se ataşează de receptorii opioizi, care sunt asociaţi cu controlul durerii, senzaţia de recompensare şi dependenţa. Laptele conţine o cantitate foarte mică de caseină, dar obţinerea unei jumătăţi de kilogram de brânză necesită aproximativ 5 litri de lapte. Aşadar, oamenii care mănâncă brânză înghit cantităţi relativ mari de caseină. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Illinois din Statele Unite, caseina reprezintă până la 80% din structura proteinelor prezente în laptele de vacă.

O grupare teroristă afiliată Al-Qaida a trecut sub franciza Stat Islamic

Un lider al grupării Al-Shabaab a jurat credinţă organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), susţin surse apropiate grupului Al-Shabaab, citate de CNN.
Informaţia potrivit căreia Abdul Qadir Mumin a jurat loialitate grupării teroriste Stat Islamic a venit de la o sursă apropiată a Al-Shabaab, fiind confirmată de o sursă a serviciului de informaţii din SUA, care a precizat că Mumin a fost filmat în timp ce depunea jurământul şi că înregistrarea video va fi difuzată online. În înregistrarea video, Mumin, împreună cu alţi islamişti din regiunea centrală a Somaliei, jură credinţă organizaţiei teroriste Stat Islamic. Unii dintre membrii cunoscuţi ai grupării radicale Al-Shabaab şi-au exprimat credinţa faţă de SI în mesaje online.
Al-Shabaab a jurat loialitate organizaţiei teroriste Al-Qaida în 2012.
Sursele apropiate Al-Shabaab au declarat pentru CNN că membrii grupului se tem pentru vieţile lor în timp ce alţi lideri politici încearcă să încurajeze potenţialii susţinători ai SI. Sursele apropiate Al-Shabaab susţin că anunţul nu este total neaşteptat. Timp de săptămâni, miliţia secretă a Al-Shabaab, cunoscută ca Amniyat, a arestat şi a condamnat la închisoare membri ai grupului insurgent despre care aveau bănuieli că ar fi jurat credinţă faţă de SI, renunţând la loialitatea faţă de Al-Qaida.

Trei persoane, împuşcate la Universitatea de stat din Tennessee

Trei persoane, dintre care una a decedat, au fost împuşcate joi noaptea în principalul campus al Universităţii de stat din Tennessee, situată în oraşul Nashville, au anunţat autorităţile americane. Alte două persoane au fost rănite, în cadrul disputei din curtea campusului, care ar fi izbucnit din cauza unui joc de zaruri, potrivit poliţiei. Victimele au fost transportate la spital, a declarat Tanya Stone, din cadrul poliţiei oraşului Nashville. Ea nu a oferit detalii despre starea victimelor şi nici dacă este vorba despre studenţi. Deocamdată nu se ştie dacă atacatorul a fost prins sau este în libertate. Potrivit BBC, incidentul a avut loc la o săptămână după ce trei persoane au fost rănite prin împuşcare la o petrecere din apropierea universităţii.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.