Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE:Manila, oraşul cu cel mai intens trafic rutier din lume

Ziarul de Vrancea
1 oct 2015 703 vizualizări
Manila, capitala Filipinelor, este oraşul cu cel mai intens trafic rutier din lume, potrivit Indicelui Global de Satisfacţie a Şoferilor - un studiu realizat de Waze, populara aplicaţie de trafic rutier şi navigaţie, publicat ieri.

Rezultatul studiului a fost publicat după evaluarea experienţelor la volan a 50 de milioane de persoane care utilizează Waze din 32 de ţări şi 167 zone metropolitane. Studiul se bazează pe şase factori, între care frecvenţa şi intensitatea ambuteiajelor, calitatea drumurilor şi a infrastructurilor, siguranţa şoferilor bazată pe numărul de accidente, pericole în trafic şi climă, precum şi a serviciilor precum accesul la benzinării sau facilitatea găsirii unui loc de parcare. "Manila s-a dovedit oraşul cu cel mai mare trafic din lume, deşi Rio de Janeiro, Sao Paulo şi Jakarta îl urmează îndeaproape", noteză Waze în acest studiu care oferă capitalei Filipinelor un punctaj de 0,4 din maximum 10.
Studiul relevă de asemenea că deplasarea de acasă la locul de muncă a unui locuitor din Manila durează în medie 45.5 minute, ceea ce înseamnă un timp mai mare decât pentru alţi locuitori din metropole ca Londra, New York sau Jakarta.
Zona metropolitană Manila, numele său oficial, este formată dintr-un conglomerat de 16 oraşe — dintre care Manila este cea mai veche — şi un municipiu în care locuiesc circa 12 milioane de persoane, care au la dispoziţie un sistem de transport public învechit şi precar.

Criza refugiaţilor a costat Turcia aproape 8 miliarde de dolari

Criza refugiaţilor provocată de conflictul din Siria a costat Turcia aproape 8 miliarde de dolari, în timp ce ajutorul acordat de comunitatea internaţională s-a cifrat până în prezent la 417 milioane de dolari, a declarat prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu, în cadrul Adunării Generale ONU.
Turcia a dus greul crizei refugiaţilor, găzduind peste 2 milioane de sirieni şi 200.000 de irakieni plecaţi din calea violenţelor, mai mult decât orice altă ţară vecină Siriei, a subliniat Davutoglu. "Şi porţile noastre rămân deschise. Îi primim cu braţele deschise pe cei care fug de război şi persecuţie", a mai spus premierul turc la Naţiunile Unite. El a precizat că ţara sa a oferit educaţie pentru 230.000 de copii sirieni şi plănuieşte integrarea a încă 460.000 până la sfârşitul acestui an. De asemenea, 9 milioane de refugiaţi au primit asistenţă medicală şi 66.000 de copii sirieni s-au născut pe teritoriul Turciei.
Cu toate acestea, a insistat Davutoglu, suferinţa poporului sirian nu va lua sfârşit până când ţara nu va avea în funcţie un guvern legitim. În absenţa unei soluţii pe termen lung, Turcia propune comunităţii internaţionale crearea rapidă a unor zone de securitate, libere de bombardamente aeriene, în interiorul Siriei, a mai declarat premierul Ahmet Davutoglu.

OMS recomandă administrarea de antiretrovirale tuturor persoanelor infectate cu HIV

Noua politică oficială adoptată de OMS elimină prevederile sale anterioare care sugerau faptul că pacienţii cu HIV ar trebui să aştepte ca boala să evolueze, înainte de a lua antiretrovirale. OMS a recomandat, de asemenea, ca persoanelor care prezintă un risc sporit de a se infecta cu HIV să le fie administrate antiretrovirale, cu scopul de a preveni infectarea.
UNAIDS (Programul Organizaţiei Naţiunilor Unite contra HIV şi SIDA) consideră că modificările adoptate de OMS ar putea evita 21 de milioane de decese asociate cu SIDA şi 28 de milioane de infectări cu HIV până în anul 2030. Graţie noilor recomandări formulate de OMS, numărul persoanelor cu HIV care sunt eligibile pentru a primi antiretrovirale a crescut de la 28 milioane la 37 milioane pe plan mondial.
Principala dificultate pe plan global va consta în asigurarea accesului la aceste medicamente pentru toţi bolnavii şi în găsirea fondurilor necesare pentru a finanţa o astfel de extindere a tratamentului. În prezent, doar 15 milioane de persoane primesc medicamente antiretrovirale.
Terapia cu antiretrovirale reprezintă o combinaţie de medicamente utilizate în tratamentul anti-HIV. Terapia nu reprezintă un leac care vindecă boala, dar poate să controleze virusul, pentru ca pacientul să poată să trăiască mai mult, să aibă o calitate a vieţii mai bună şi să reducă riscul de a transmite HIV altor persoane.


Papa Francisc: Biblia ne spune că trebuie să-i primim pe refugiaţi

Creştinii au datoria biblică să-i primească pe migranţi şi refugiaţi, declară papa Francisc în mesajul tradiţional pe care îl dedică în fiecare an migranţilor şi refugiaţilor, dat publicităţii ieri. Pe fondul aprigelor dezbateri din Europa generate de cel mai mare aflux de solicitanţi de azil de după Al Doilea Război Mondial, liderul spiritual al celor 1,2 miliarde de catolici din lume spune că migranţii ar trebui priviţi nu numai pe baza statutului lor "legal" sau "ilegal", ci mai presus de toate ca oameni a căror demnitate trebuie protejată şi care "sunt capabili să contribuie la progresul bunăstării generale". El subliniază, de asemenea, necesitatea de a ajuta ţările de origine ale migranţilor să combată foametea, războiul şi nedreptatea economică la nivel global şi de a informa opinia publică pentru a preveni temerile nejustificate şi speculaţiile în detrimentul migranţilor. "Revelaţia biblică ne îndeamnă să urăm bun venit străinilor; ne spune că, făcând aceasta, deschidem uşile noastre în faţa lui Dumnezeu", declară papa Francisc.
Suveranul pontif îi descrie pe migranţi ca pe "fraţii şi surorile noastre în căutarea unei vieţi mai bune, departe de sărăcie, foamete, exploatare şi distribuirea nedreaptă a resurselor planetei, care sunt menite să fie împărţite echitabil pentru toţi" şi remarcă faptul că "dezbaterile cu privire la condiţiile şi limitele care să fie stabilite pentru primirea migranţilor continuă nu numai la nivelul politicilor naţionale, ci şi în unele comunităţi parohiale a căror linişte tradiţională pare să fie ameninţată".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.