Internațional

Numărul imigranţilor romani şi bulgari din Marea Britanie s-a dublat

Ziarul de Vrancea
27 aug 2015 693 vizualizări
Potrivit unui raport al Oficiului Naţional de Statistică din Marea Britanie au fost înregistraţi circa 53.000 de imigranţi romani şi bulgari u în schimb, numărul cetăţenilor britanici care au emigrat din ţară a scăzut cu aproximativ 9.000, ajungand la 307.000

Numărul cetăţenilor romani şi bulgari care au emigrat în Marea Britanie în perioada martie 2014-martie 2015 aproape s-a dublat faţă de anul anterior, în timp ce s-a stabilit un nou record al migraţiei nete în această ţară, informează site-ul publicaţiei The Telegraph. Potrivit unui raport al Oficiului Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie publicat joi, au fost înregistraţi circa 53.000 de imigranţi romani şi bulgari care au sosit în Marea Britanie pe parcursul a 12 luni, în condiţiile în care în anul anterior (martie 2013-martie 2014) fuseseră înregistraţi 28.000. Tot în această perioadă, numărul total al imigranţilor a ajuns la 636.000, cu 84.000 mai mult faţă de cel înregistrat în anul anterior. Dintre aceştia, 269.000 sunt cetăţeni care au emigrat din statele membre UE, cu 56.000 mai mulţi faţă de anul anterior. În schimb, numărul cetăţenilor britanici care au emigrat din ţară a scăzut cu aproximativ 9.000, ajungand la 307.000. În aceaste condiţii, migraţia netă anuală (diferenţa dintre numărul imigranţilor şi cel al emigranţilor din perioada luată în considerare în studiu) a înregistrat un nou record de 330.000. Recordul anterior în privinţa ratei migraţiei nete fusese stabilit în 2005 la 320.000. Dar, potrivit unui alt raport publicat tot joi de ONS, bazat pe numerele de asigurare emise cetăţenilor imigranţi în perioada iunie 2014-iunie 2015, circa 214.000 de romani şi bulgari au fost înregistraţi pe teritoriul Marii Britanii, în condiţiile în care în anul anterior fuseseră alocate doar 85.000 de numere de asigurare cetăţenilor din Bulgaria şi Romania, ceea ce sugerează o creştere de 151%. Un material publicat miercuri de cotidian The Telegraph preciza că în baza numerelor de asigurare emise în perioada iunie 2014-iunie 2015, au fost înregistraţi peste 152.000 de lucrători romani în Marea Britanie, de trei ori mai mulţi decat în anul precedent (2013-2014), cand fuseseră înregistraţi 47.000. În aceste condiţii, numărul total al lucrătorilor imigranţi din Marea Britanie înregistraţi în ultimul an a ajuns la 824.000, un record în această situaţie. Dintre aceştia, cei mai mulţi cetăţeni provin din ţările membre UE (629.000), fiind urmaţi de cei din Asia (100.000). De pe celelalte continente, provin alţi 79.000 de lucrători. Multe persoane vin în Marea Britanie, atrase de stabilitatea economică a ţării şi din cauza ratei de şomaj crescute din ţările din care emigrează. Numărul de Asigurare (National Insurance Number) este un număr unic de identificare care centralizează contribuţiile sociale plătite în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, fiind necesar persoanelor care desfăşoară activităţi în calitate de angajat sau de lucrător pe cont propriu, precum şi celor care solicită prestaţii sociale contributive sau necontributive în acest stat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.