Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Managerul unei ferme de broaşte vizitate de Kim Jong-un a fost executat

Ziarul de Vrancea
8 iul 2015 735 vizualizări
Dictatorul s-a arătat nemulţumit că nu în toate rezervoarele era suficientă apă şi mancare pentru animale

Managerul unei ferme de broaşte ţestoase de la Phenian a fost executat după ce liderul nord-coreean Kim Jong-un a criticat, în timpul unei vizite efectuate la fermă, activitatea acestuia, informează cotidianul sud-coreean Daily NK, care citează o sursă nord-coreeană. "Managerul a fost împuşcat după ce Mareşalul (Kim Jong-un) a efectuat o vizită de informare la ferma de broaşte ţestoase amplasată la râul Taedong, în Phenian. Managerul a fost executat pentru că nu în toate rezervoarele era suficientă apă şi mâncare, ceea ce a dus la decesul unui mare număr de broaşte ţestoase", a relatat sursa nord-coreeană. Totodată, sursa a precizat că proasta alimentare cu apă a fermei este cauzată de căderile de curent.
Informaţia privind executarea prin împuşcare a managerului a fost confirmată de alte două surse de informaţie din capitala nord-coreeană.
Despre ultima execuţie răsunătoare care a avut loc în Coreea de Nord s-a aflat în luna mai: ministrul nord-coreean al apărării, Hyon Yong-Chol, a fost executat cu o rachetă antiaeriană de la scurtă distanţă, o metodă de execuţie rezervată demnitarilor cu rang înalt. Lui Yong-Chol i s-a reproşat ca a aţipit în timpul unei manifestaţii militare şi că i-ar fi răspuns în mai multe rânduri lui Kim Jong-un, fapte calificate drept trădare de stat.

Rusia va dezvolta un sistem spaţial de avertizare antibalistică

Rusia va dezvolta, până în anul 2020, un sistem spaţial de avertizare antirachetă, a anunţat vicepremierul Dmitri Rogozin, citat de site-ul agenţiei Sputnik. "Proiectul sistemului de avertizare antirachetă va fi finalizat până în anul 2020, prin lansarea unor sateliţi de avertizare", a declarat Rogozin într-un discurs rostit în Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului rus. Proiectul va fi implementat de compania de stat Roscosmos, care va fi creată în următoarele trei luni.
Membrii Consiliului Federaţiei au aprobat ieri crearea noii companii aerospaţiale, care va înlocui Agenţia federală spaţială. Rusia a avertizat că va lua măsuri simetrice faţă de proiectul sistemului NATO antirachetă, pe care îl consideră o ameninţare.

Rusia respinge ca "inacceptabilă" ideea creării unui tribunal privind doborârea zborului MH17

Rusia este nemulţumită de ideea creării unui tribunal care să-i judece pe vinovaţii de doborârea zborului MH17 în estul Ucrainei, în contextul în care ancheta nu s-a finalizat şi nu există precedente în crearea unui asemenea tribunal, a declarat Ghenadi Gatilov. Adjunctul ministrului rus de Externe se referea, astfel, la discuţiile cu privire la un proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU, iniţiat de Malaysia, Australia, Olanda, Belgia şi Ucraina. "Această idee este inacceptabilă, pentru noi, din mai multe motive", a declarat Gatilov. Ancheta cu privire la incident continuă, iar raportul de anchetă urmează să fie prezentat la sfârşitul anului, a enumerat el. De asemenea, în opinia sa, ar exista unele dificultăţi în crearea unui asemenea tribunal. "Ştim din exprienţă că este un proces care consumă mult timp. În acest caz, noi considerăm că (un eventual tribunal) ar fi ilogic din punct de vedere politic şi inutil", a spus Gatilov.
Malaysia a anunţat la începutul lui iulie că doreşte ca ONU să înfiinţeze un tribunal internaţional care să judece persoanele suspectate că au doborât zborul MH17 aparţinând companiei Malaysia Airlines în Ucraina, în iulie 2014, şi că au omorât toate cele 298 de persoane de la bord.
Avionul a fost doborât în spaţiul aerian al unei zone aflate sub controlul rebelilor proruşi, în estul Ucrainei. Lideri separatişti proruşi au negat acuzaţii potrivit cărora au folosit un sistem rusesc antiaerian de tip Buk pentru a doborî avionul. Majoritatea pasagerilor zborului MH17 erau olandezi, însă la bordul Boeingului 777, care efectua o cursă de la Amsterdam al Kuala Lumpur, se aflau, între alţii, malaysieni, australieni, britanici şi un român.
Olanda conduce, în prezent, o anchetă internaţională, însă anchetatori ruşi analizează, de asemenea, tragedia.

Tunisia va ridica o barieră de nisip la graniţa sa cu Libia

Tunisia a început ridicarea unei bariere de nisip la graniţa sa cu Libia pentru a preveni infiltrarea teroriştilor din ţara vecină, a anunţat ieri un purtător de cuvânt. Bariera va avea o înălţime de doi metri şi se va întinde pe o lungime de 168 de km din cei 461 de km de frontieră cu Libia, răvăşită de conflict, a afirmat Zafer Naji.
Măsura autorităţilor tunisiene survine ca urmare a unui atac întreprins de un individ înarmat pe o plajă din staţiunea Soussa (sud de Tunis) pe 26 iunie, soldat cu moartea a 38 de turişti. Atentatul din Soussa a fost cel de-al doilea mare atac sângeros care a lovit în industria turismului în ultimele luni, după cel din martie comis de indivizi înarmaţi la Muzeul Bardo din Tunis, în care au fost ucişi 21 de turişti şi un poliţist.
Ambele atacuri au fost revendicate de organizaţia extremistă Statul Islamic (SI), care profită de pe urma conflictului dintre două guverne rivale din Libia pentru a prelua controlul mai multor oraşe. Zafer Naji a admis faptul că va fi dificilă securizarea totală a graniţei cu Libia. ''La graniţă vor fi totuşi avanposturi (de securitate), cu patrule şi misiuni aeriene, care vor asigura o supraveghere totală'', a precizat Naji.
Marţi, guvernul a anunţat că se aşteaptă să primească până la sfârşitul anului opt elicoptere Black Hawk, care vor fi folosite de patrulele de frontieră.
Ca urmare a atacului de la Soussa, preşedintele Beji Caid Essibsi a declarat stare de urgenţă şi autorităţile au anunţat o serie de măsuri în domeniul securităţii. Peste 80 de moschei acuzate de incitare la revoltă vor fi închise şi peste 1.000 de persoane au fost reţinute în cursul unor operaţiuni antiteroriste. Guvernul a indicat, de asemenea, că a desfăşurat 1.400 de ofiţeri de securitate pentru protejarea obiectivelor turistice şi a hotelurilor şi alţi 600 pentru paza de coastă a ţării.
Tunisia este considerată drept singura poveste de succes din cadrul valului de revolte populare care a cuprins regiunea arabă în 2011. Industria turismului este unul dintre principalii angajatori din Tunisia, ţară ce s-a confruntat cu o creştere a atacurilor militanţilor începând din 2011, când a fost înlăturat de la putere Zine El Abidine Ben Ali.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
costin, acum 3208 zile, 31 minute, 15 secunde
UNDE ESTE COMENTARIUL MEU citeste integral
costin, acum 3208 zile, 40 minute, 24 secunde
La noi, pe cand o executie in masa efectuata... cu rachete antiaeriene de la scurta distanta si tot de iubitul lor conducator , a celor aprox.600 de trantori , care isi vad nestingheriti de afaceri, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.