Internațional

Telepatia, viitoarea aplicaţie a Facebook

Ziarul de Vrancea
1 iul 2015 672 vizualizări
Ideea nu este nerealistă în condiţiile în care a fost creat deja un sistem capabil să transmită semnale cerebrale prin intermediul internetului de la o persoană la alta

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, susţine că reţeaua de socializare se va transforma în timp într-o formă de comunicare telepatică, cu ajutorul tehnologiei. "Vei fi în stare să gandeşti ceva şi prietenii tăi să experimenteze acea senzaţie imediat. Aceasta este formă finală spre care se îndreaptă tehnologia comunicaţiei", a comunicat Zuckerberg. El a răspuns astfel întrebării unui utilizator care vroia să ştie care sunt planurile Facebook pe termen lung.
În ultimul deceniu, Facebook a operat destule modificări în modul de comunicare dintre membrii reţelei, ce-i drept niciunul nefiind atat de radical.
De la simple pagini de profil, Facebook s-a îmbogăţit cu comentarii, Wall de postări, grupuri de prieteni şi news feed. În ultimul an, atenţia asupra comunicării în masă s-a redus punandu-se mai mult accent pe mesajele personale. Facebook a creat şi propria variantă de messenger pentru web şi reţeaua mobile. A plătit nu mai puţin de 22 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea serviciului WhatsApp.
Tot Facebook a achiziţionat şi compania Oculus, renumită pentru experimentele derulate în domeniul realităţii virtuale. Acum se aşteaptă ca varianta ochelarilor de realitate virtuală Oculus să realizeze o conexiune mai stransă între senzaţiile resimţite de utilizatori şi prietenii lor, permiţand vizualizarea şi experimentarea senzaţiilor în timp real.
Telepatia ar urma să fie doar un pas înainte care să permită comunicarea directă fără ajutorul unei aparaturi extreme de complexe. Nu este o idee chiar nerealizabilă. Universitatea din Washington a creat deja un sistem capabil să transmită semnale cerebrale prin intermediul internetului de la o persoană la alta, potrivit ziare.com. În trecut, unul dintre participanţii la studiu a reuşit să mişte cu puterea creierului degetul partenerului aflat la celălalt capăt al conexiunii. Ambii purtau căşti echipate cu diverşi electrozi care prelua impusurile electrice din creier. "Sunt cateva direcţii importante în comunicarea umană pe care vrem să le îmbunătăţim. Vieţile noastre se îmbogăţesc pe măsură ce uneltele de comunicare evoluează", a mai spus Zuckerberg.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.