Internațional

Merkel, cea mai puternică femeie din lume

Ziarul de Vrancea
27 mai 2015 451 vizualizări
Pe locul doi în clasamentul realizat de Forbes, la distanţă foarte mică, este fostul secretar de Stat Hillary Clinton u Merkel, în varstă de 60 de ani, prezentă în clasament de zece ori în ultimii 12 ani s-a clasat de nouă ori pe locul întai

Cancelarul german Angela Merkel a fost desemnată miercuri de revista americană Forbes cea mai puternică femeie din lume, pentru al cincilea an consecutiv, însă poziţia îi este ameninţată de către fostul secretar de Stat Hillary Clinton, care candidează la preşedinţia Statelor Unite. Clinton se clasează pe locul doi în topul 100, "la doar un vot distanţă de a obţine titlul de cea mai puternică femeie", au precizat autorii clasamentului, în care au fost incluse 24 de CEO, opt femei şefi de stat, 18 antreprenoare, un monarh şi Taylor Swift, relatează The Guardian în pagina electronică. Cantăreaţa şi compozitoarea Taylor Swift, în varstă de 25 de ani, a intrat în clasamentul din acest an direct pe poziţia 64, fiind cea mai tanără din top. Însă cea mai bine plasată reprezentantă a industriei divertismentului este Beyoncé. On The Run, turneul comun cu soţul ei, Jay Z, le-a adus aproape 154 de milioane de dolari. Criteriile folosite în stabilirea clasamentului Forbes sunt banii, prezenţa în media, sferele de influenţă şi impactul. Merkel, în varstă de 60 de ani, prezentă în clasament de zece ori în ultimii 12 ani - de nouă ori pe locul întai -, se confruntă cu provocări importante în viitor, potrivit Forbes. "Ea îşi poate pierde titlul pentru prima dată din 2010 încoace în favoarea singurei persoane cu o şansă credibilă şi calculabilă matematic de a «conduce» lumea, Hillary Clinton", subliniază revista. Clinton, în varstă de 67 de ani, a apărut în calsamentul Forbes începand din 2004, cand a fost lansat, ca senatoare, secretar de Stat, personalitate influentă, iar acum din postura de candidată la fotoliul de la Casa Albă. Cea mai bine plasată miliardară este Oprah Winfrey, cu o avere personală netă estimată la peste 3 miliarde de dolari, pe locul 12. Firma sa Harpo Productions a coprodus filmul Selma, care a obţinut multiple premii. Anna Wintour, directoarea artistică a Condé Nast, este cea mai bine plasată femeie în mass-media, pe poziţia 28, în timp ce Arianna Huffington, reactorul-şef al Huffington Post ocupă locul 61, iar Katharine Viner, în varstă de 44 de ani, noul readactor-şef al The Guardian, a intrat pentru prima dată în clasament, pe poziţia a 80-a. Printre nou-venite se află şi Ana Botín, în varstă de 54 de ani, instalată recent preşedintă a Santander Group din Spania, desemnată cea mai puternică femeie în finanţe, pe locul 18. Elizabeth Holmes, în varstă de 31 de ani, prezentată drept cea mai tanără femeie din lume care a devenit miliardară prin eforturi proprii, fondatoarea campaniei pentru donare de sange Theranos evaluată în prezent 4,6 miliarde dolari, a intrat în clasament pe locul 72. Clasamentul din acest an numără 17 femei cu varsta sub 45 de ani. "Perioada actuală de emancipare a femeii este mai puternică şi mai bună ca oricand, iar numărul tot mai mare de tinere influente din clasament este o dovadă suficientă a faptului că varsta este doar un număr", afirmă autorii clasamentului.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.