Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: O injecţie revoluţionară ar putea contribui la eradicarea cancerului

Ziarul de Vrancea
4 mai 2015 692 vizualizări
O injecţie cu anticorpi, considerată revoluţionară de oamenii de ştiinţă americani, ar putea contribui la eradicarea mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Stanford din SUA.

Noul tip de injecţie cu anticorpi ar putea eradica mai multe tipuri de cancer în stare avansată, prin distrugerea tumorilor. Cercetătorii americani consideră că sistemul imunitar poate fi antrenat în acest fel pentru a ataca mai multe tipuri de cancer - melanom, pancreatic, mamar şi pulmonar.
Savanţii de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Stanford sunt de părere că aceşti anticorpi, creaţi în laborator, ar putea să distrugă nu doar tumorile incipiente, ci şi metastazele care s-au răspândit în întregul organism. Profesorul Edgar Engleman, coordonatorul studiului, a spus: "Potenţialul este uriaş. Asistăm, de fapt, la o eradicare a tumorilor".
Spre deosebire de alte tratamente, care mizează pe o abordare diferită, ţintind anumite tipuri de cancer, noul tratament vizează o gamă mult mai largă de tumori solide. Tratamentul are la bază acelaşi mecanism cu cel care determină organismul să respingă organele transplantate, precizează cercetătorii americani. În ambele situaţii, anticorpii - molecule care detectează substanţele străine în organism - activează sistemul imunitar.
Ei se lipesc de anumite proteine din ţesuturile străine - în acest caz, de tumori - şi, prin folosirea unor celule cu rol de semnalizare, celulele T acţionează apoi ca o "echipă de intervenţie rapidă" a organismului. Atunci când celulele T intră în contact cu ţesutul "străin", îl atacă şi îl distrug. Cercetătorii au izolat anticorpii din organismul unor şoareci care s-au dovedit rezistenţi la cancer. Apoi, savanţii americani au injectat aceşti anticorpi, alături de anumite substanţe chimice pentru a activa celulele cu rol semnalizator, celule dendritice, în organismul şoarecilor bolnavi de cancer. Aceste rozătoare şi-au reactivat sistemul imunitar şi apoi s-au menţinut sănătoase, fără cancer, timp de peste un an. Odată ce au recunoscut ţesuturile canceroase, celulele T s-au multiplicat şi nu doar că au atacat tumorile, dar au "vânat" şi toate celulele metastazate care circulau prin organism. Savanţii americani spun că atât anticorpii, cât şi celulele de semnalizare, dendritice, joacă un rol crucial în procesul de eliminare a tumorilor. "La doar câteva ore după injectare, aceste celule tumorale erau deja acoperite de anticorpi", au precizat ei.
Prin adăugarea unor substanţe chimice care stimulează creşterea celulelor cu rol de semnalizare, dendritice, în aceeaşi injecţie cu anticorpi, cercetătorii de la Universitatea Stanford au reuşit să obţină eradicarea unui număr de şase tipuri diferite de cancer - două tipuri de melanom, limfom, mamar, pulmonar şi pancreatic.
Deşi studiul a fost realizat pe şoareci, savanţii americani spun că testele in vitro realizate pe celule umane au prezentat rezultate similare în privinţa reacţiei imunitare. Studiul a fost publicat în revista Nature.

Circa 5.800 de imigranţi, salvaţi în 48 de ore din Marea Mediterană

Aproximativ 5.800 de imigranţi au fost salvaţi în largul coastelor Libiei, iar zece cadavre au fost recuperate în mai puţin de 48 de ore, a anunţat paza de coastă italiană, aceasta fiind una dintre cele mai mari operaţiuni de salvare din acest an. Şapte cadavre au fost găsite în două ambarcaţiuni pline cu imigranţi, iar echipele de salvare au recuperat din mare cadavrele altor trei care au sărit în apă atunci când au văzut o navă comercială apropiindu-se, a anunţat paza de coastă.  Autorităţile din Egipt au declarat, separat, că trei persoane au murit în momentul în care o navă plină cu imigranţi ce încerca să ajungă în Grecia s-a scufundat în largul coastelor sale. Un număr de 31 de persoane au fost salvate.
Duminică, agenţia publică libiană a anunţat că autorităţile libiene au deţinut 500 de imigranţi aflaţi în cinci bărci în largul Tripoli şi alţi 480 de imigranţi - din Sudan, Somalia, Eritrea şi Etiopia - au fost descoperiţi într-o fermă din apropiere de oraşul Jufra, în timp ce alţi 170 au fost reţinuţi în vecinătate.
Cei salvaţi în operaţiunea italiană au fost aduşi pe ţărmul italian, unii ajungând deja în Lampedusa, iar alţii la Trapani, în Sicilia. Mulţi alţii au fost aduşi la ţărm în cursul nopţii şi al dimineţii de luni.
Primăvara cu vreme plăcută şi vara calmă aşteptată ar urma să crească numărul celor care vin în Italia în 2015 la 200.000, cu 30.000 mai mult faţă de anul trecut, potrivit unei estimări a Ministerului de Interne.
Numărul persoanelor care ar putea muri în timp ce au traversat Mediterana în acest an este estimat la aproximativ 1.800 de agenţia ONU pentru refugiaţi, iar circa 51.000 de persoane au intrat în Europa pe mare, dintre care 30.500 prin Italia.

Un bărbat a împuşcat mortal trei persoane pe un pod, după care s-a sinucis

Un bărbat a împuşcat mortal trei persoane, dintre care unele mergeau pe jos iar altele pe bicicletă, pe un pod, în statul Wisconsin (nord), şi a rănit o a patra persoană, duminică, după care s-a sinucis, a anunţat poliţia.
"Credem că este vorba despre un act aleatoriu şi că nimeni nu a fost ţintit anume", a declarat Timothy Styka, şeful poliţiei din Menasha. Circumstanţele în care a murit atacatorul erau neclare.
Atacul armat a fost comis la ora locală 19.30 (luni, 3.30, ora României) pe Podul Trestle Trail, peste Little Lake Butte des Morts, la Menasha, la aproximativ 55 de kilometri de Green Bay. Persoana rănită a fost operată la un spital din apropiere, a precizat şeful poliţiei. Autorităţile nu au făcut publice, imediat, identităţile victimelor.

Posibil antentat terorist, dejucat la Dallas

Doi bărbaţi care au deschis focul în exteriorul unei expoziţii de caricaturi cu profetul Mahomed, în Garland, la Dallas, au fost ucişi de către poliţie în noaptea de duminică spre luni, au anunţat autorităţile. Bărbaţii au venit cu un vehicul la Centrul de expoziţii Curtis Culwell, în North Garland, au coborât din maşină şi au început să tragă chiar în momentul în care "Expoziţia de artă şi concursul de caricaturi Mohamed" din clădire se încheia, a declarat Joe Harns, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Garland, o suburbie a Dallasului. Un paznic a fost împuşcat în picior. El a fost internat la un spital, unde a primit îngrijiri, iar ulterior a fost externat.
Poliţişti prezenţi pentru a ajuta la asigurarea securităţii evenimentului au deschis focul şi i-au omorât pe cei doi atacatori, a declarat Harns. Potrivit CNN, la eveniment participau aproximativ 40 de persoane.
Expoziţia, sponsorizată de American Freedom Defense Initiative, găzduieşte "peste 350 de caricaturi cu Mahomed din întreaga lume".
Atacul armat a fost, ulterior, revendicat de un individ ce pretinde că face parte din organizaţia jihadistă Statul Islamic, într-o postare pe Twitter.
Un individ ce s-a prezentat sub numele de Abu Hussain AlBritani susţine că "doi dintre fraţii noştri au deschis focul împotriva expoziţiei cu profetul Mahomed în Texas". Abu Hussain AlBritani ar fi potrivit SITE — organizaţia specializată în supravegherea site-urilor jihadiste — numele jihadistului britanic Junaid Hussain, membru al Statului Islamic.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.