Internațional

Director Google: Ne vom conecta la internet prin computere introduse în sange

Ziarul de Vrancea
22 apr 2015 687 vizualizări
Seful diviziei de intelegenţă artificială a companiei americane a prezentat noi detalii despre evoluţia roboticii în următorii 20 de ani

Ray Kurzweil, celebru director al Google care ia zilnic 100 de pastile pentru a trăi cat mai mult, şi-a prezentat la un congres din Detroit viziunea asupra tehnologiilor viitorului.
Director pe inteligenţa artificială la Google, el şi-a prezentat în special viziunea în domeniul auto. Tema principală: maşinile autonome despre care spune că, vrem nu vrem, vor intra în vieţile noastre. El considera nu doar că vom economisi timp, ci se va reduce şi numărul deceselor din accidente. Google a făcut peste 1,5 milioane km cu maşinile sale autonome şi spune că le va lansa cand vor fi sigure 100%. "În viitor o maşină autonomă va face un accident şi toată presa va scrie mult despre asta. Însă chiar în acest moment mor caţiva oameni într-un accident de maşină". Kurzweil spune că maşinile îşi vor pune singure diagnosticul cand ceva se va strica şi se vor deplasa pe cont propriu la service.
O problemă cu care se confruntă în prezent industria auto este legată de autonomia redusă a bateriei maşinilor electrice, însă acest lucru se va schimba abia peste 10-15 ani cand se va trece la o fază superioară a tehnologiei, la nanotehnologie, astfel încat materia să poată fi manipulată la nivel de atom. El mai spune că servicii precum Uber se vor impune şi multe milioane de oameni nu vor mai avea nevoie de maşini fiindcă vor folosi aceste servicii de ride-sharing.

"Creierele noastre sunt deja pe internet, dar au nevoie de terminale"

Mai tulburătoare sunt predicţiile sale privind legătura dintre om şi computer care va deveni mult mai intimă. Relaţia se va schimba enorm fiindcă miniaturizarea computerelor va continua, astfel încat în 2030 vor ajunge de dimensiunea unor celule sanguine. Aceste schimbări ne vor ajuta să ne prelungim viaţa. Datorită mini-computerelor din corp oamenii se vor putea conecta la internet fără nevoia unor dispozitive exterioare, lucru care nu ar fi ceva ieşit din comun, faţă de ce avem astăzi. "Creierele noastre sunt deja pe internet, doar că în prezent au nevoie de terminale pentru a accesa informaţia cu degetele, cu ochii, cu urechile". Ei bine, pe viitor nu vor mai avea nevoie de acestea. El a făcut şi alte predicţii, una fiind că în 2020 ne vom "printa" hainele acasă, printr-o imprimantă 3D.
Smartphone-ul de acum e de un milion de ori mai ieftin şi de cateva mii de ori mai puternic decat primul computer pe care Kurzweil a lucrat la MIT, în anii 60'. El a prezis în anii 90' revoluţia internetului şi apariţia smartphone-urilor. Kurzweil mai spune că peste un timp vom putea programa aproape totul legat de sănătatea noastră şi vom fi în stare să trimitem mici flotile de nano-roboţi care să rezolve orice problemă de imunitate corporală.
El a explicat că nu este exagerat să căutăm nemurirea, mai ales că omenirea a progresat enorm şi în ceea ce priveşte durata medie de viaţă, aceasta fiind de 20 de ani acum un mileniu, de 37 de ani acum două secole, în prezent fiind de peste 80 de ani în ţările dezvoltate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.