Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Partidul Liga Nordului vrea să ocupe hotelurile pentru a opri găzduirea imigranţilor

Ziarul de Vrancea
14 apr 2015 419 vizualizări
Liderul partidului xenofob italian Liga Nordului, Matteo Salvini, a declarat ieri că formaţiunea sa este pregătită să ocupe hotelurile pentru a împiedica găzduirea imigranţilor veniţi din Africa de Nord

Salvini a făcut această declaraţie după ce Guvernul italian a anunţat că este nevoit să caute mai multe camere pentru a caza miile de refugiaţi sosiţi din Africa de Nord pe coastele Italiei. Ministrul de Interne, Angelino "Alfano şi (premierul Matteo) Renzi caută paturi pentru alţi 6.500 de imigranţi", a scris Salvini pe pagina sa de Facebook. "Le cerem guvernatorilor, primarilor şi consilierilor din cadrul Ligii să respingă fiecare sosire prin orice mijloace", a adăugat el.
"Noi, cei din cadrul Ligii suntem pregătiţi să ocupăm fiecare hotel, cămin, şcoală sau cazarmă folosită pentru presupuşi refugiaţi", a avertizat Matteo Salvini.
Italia se confruntă cu un aflux important de imigranţi din Africa de Nord, care fug din calea conflictelor din ţările lor şi se îndreaptă spre Europa. La începutul lui aprilie, autorităţile italiene au salvat mii de imigranţi care se aflau în trei ambarcaţiuni mari, în derivă. Matteo Salvini, cunoscut pentru declaraţiile sale dure la adresa imigranţilor, a afirmat recent că taberele de romi din Italia "trebuie rase de pe faţa pământului".

Ibuprofenul administrat în doze mari creşte riscul cardiovascular

Ibuprofenul, unul dintre medicamentele cele mai utilizate împotriva durerilor şi a inflamaţiilor, creşte riscul de infarct şi de accident vascular cerebral (AVC), însă doar atunci când este administrat în doze foarte puternice, afirmă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). În noul său raport, dat publicităţii luni, Comitetul de evaluare a riscurilor în materie de farmaco-vigilenţă (PRAC) din cadrul EMA a subliniat faptul că această creştere a riscului cardiovascular îi vizează doar pe acei pacienţi care iau doze de ibuprofen mai mari de 2.400 de miligrame pe zi. În schimb, cercetătorii nu au observat niciun risc la pacienţii care iau acest medicament în doze mai mici de 1.200 de miligrame pe zi - aşa cum procedează cei mai mulţi dintre bolnavi. Dozele obişnuite la adulţi variază între 200 şi 400 de miligrame de trei ori pe zi.
Ibuprofenul este un medicament comercializat începând din anii 1960 sub diverse nume. Anumite formule ale sale (în special cele de 200 miligrame) se vând la liber, fără reţetă, în mai multe ţări europene, inclusiv în România. Potrivit PRAC, riscul cardiovascular generat de ibuprofen în doze mari este similar cu cel generat de analgezicul diclofenac (voltaren şi alte denumiri), a cărui utilizare a fost deja restrânsă din 2013 pentru pacienţii care au anumite probleme cardiovasculare.
În consecinţă, PRAC preconizează modificarea prescripţiilor medicale şi îi îndeamnă pe medici să evalueze "cu atenţie" riscurile cardiovasculare ale pacienţilor înainte de a prescrie ibuprofen pe durată mare şi în doze importante. Avizul PRAC vizează doar tratamentele administrate pe cale orală, nu gelurile şi cremele pe bază de ibuprofen.

Părinţii australieni care refuză să-şi vaccineze copiii pierd ajutoarele de stat

Premierul australian, Tony Abbott, a anunţat că părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii riscă să piardă ajutoare de la stat în valoare de până la 11.000 de dolari pe an. În prezent, părinţii pot opta să nu le facă copiilor lor anumite vaccinuri din motive religioase sau medicale, ori declarând pe proprie răspundere că se opun vaccinării, dar ei primesc în continuare alocaţii pentru creşterea copiilor. Însă conform noilor reglementări, care vor intra în vigoare în ianuarie 2016, părinţii nu vor mai primi ajutoare de la stat dacă refuză vaccinarea pe proprie răspundere. Excepţiile existente cu privire la vaccinare pe motive medicale sau religioase vor fi menţinute, dar criteriile religioase vor fi sporite, a precizat Abbott. "Alegerea familiilor de a nu-şi imuniza copiii nu este susţinută de politicile publice sau de cercetări medicale, iar astfel de acţiuni nu ar trebui suportate de contribuabili sub forma alocaţiilor pentru copii", a declarat premierul Tony Abbott. Mii de familii ar putea pierde ajutoarele sociale, în condiţiile în care Guvernul australian estimează că peste 39.000 de copii cu vârsta sub şapte ani nu au fost vaccinaţi din cauza obiecţiilor părinţilor. Numărul copiilor australieni care nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei sau altor boli aproape s-a dublat în ultimii 10 ani, potrivit Guvernului. Campaniile împotriva vaccinării s-au intensificat recent în statele occidentale, părinţii considerând că vaccinurile cauzează autism. În urma acestui anunţ, peste 7.000 de persoane au semnat o petiţie împotriva acestei reforme.

Zeci de răniţi după ieşirea de pe pistă a unui avion de pasageri, în Japonia

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite după ce un avion de tip Airbus A320 a derapat şi a ieşit de pe pistă, ieri, în cursul aterizării pe un aeroport din oraşul nipon Hiroshima. Avionul de tip Airbus A320, aparţinând companiei Asiana, a derapat şi a ieşit de pe pistă pe aeroportul principal din Hiroshima (Japonia). Imaginile difuzate de televiziuni arată avionul în afara pistei, iar o parte din trenul de aterizare pare să lipsească.
Avionul Airbus A320 efectua cursa OZ162 din Incheon (Seul, Coreea de Sud) spre Hiroshima (Japonia). La bordul aparatului erau 73 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, potrivit unui comunicat al companiei Asiana.
Cel puţin 23 de persoane au fost rănite, 20 dintre acestea fiind transportate la spitalele situate în apropierea aeroportului japonez.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.