Internațional

Maleficul Frank Underwood, mai simpatizat decat Barack Obama

Ziarul de Vrancea
23 mar 2015 432 vizualizări
Deşi nu se sfieşte să ucidă pentru a accede în Biroul Oval, personajul din serialul "House of Cards" le este mai drag americanilor decat adevăratul preşedinte

Americanii au mai multă simpatie pentru personaje fictive precum preşedinţii Josiah Bartlet şi Frank Underwood din serialele de televiziune "The West Wing", respectiv "House of Cards" decât pentru adevăratul lider politic al ţării lor, Barack Obama, potrivit unui sondaj recent.
Un sondaj Reuters-Ipsos realizat în luna martie a dezvăluit faptul că 54% dintre americani au o părere nefavorabilă faţă de Barack Obama, renumit pentru stilul său prezidenţial "cool" şi prudent, în timp ce 46% dintre respondenţi au avut o părere favorabilă. În schimb, invitaţi să îşi imagineze că David Palmer, personaj din serialul "24 de ore", ar fi preşedinte, 89% dintre respondenţii care au urmărit acest serial produs de studiourile Fox şi inspirat din programele americane antiterorism au spus că ar avea o părere favorabilă despre preşedintele interpretat de actorul Dennis Haysbert. Preşedintele fictiv Jed Bartlet, un personaj interpretat de Martin Sheen în serialul "Viaţa la Casa Albă/ The West Wing" - simpatizat inclusiv de numeroşi democraţi care lucrează pentru administraţia Obama -, beneficiază de o părere favorabilă din partea a 82% dintre respondenţii care au urmărit acest serial produs de NBC. În universul întunecat din "Battlestar Galactica", un serial SF difuzat de postul SyFy, preşedinta Laura Roslin, interpretată de actriţa Mary McDonnell, a primit 78% de opinii favorabile în rândul fanilor, datorită determinării sale în încercarea de a-şi readuce echipajul pe Pământ şi de a scăpa de Cylon-i, o gamă de roboţi umanoizi ucigaşi.

O consolare: Putin e şi mai antipatic

Şi preşedinţii fictivi cu o morală controversată au depăşit gradul de popularitate al lui Obama în acest sondaj.
Dintre respondenţii care urmăresc serialul "Scandal" produs de ABC, 60% au avut o părere favorabilă despre Fitzgerald "Fitz" Grant, preşedintele afemeiat şi mare consumator de alcool, interpretat de Tony Goldwyn.
De asemenea, deja celebrul Frank Underwood din serialul "House of Cards" a obţinut un scor mai bun de popularitate decât Obama. În "House of Cards", Frank Underwood, interpretat de Kevin Spacey (foto), ucide un senator american şi împinge o jurnalistă în faţa unei garnituri de metrou. Personajul uneltitor, interpretat magistral de Spacey, se bucură de simpatia a 57% din totalul respondenţilor care urmăresc acest serial politic produs şi difuzat de platforma online Netflix. Chiar şi Obama îl place pe Underwood. "Acest tip face ca multe lucruri să fie pur şi simplu executate", a spus preşedintele Obama în timpul unei întâlniri din decembrie 2013 cu Reed Hastings, directorul executiv al platformei Netflix. "Mi-aş fi dorit ca lucrurile să fie atât de nemilos de eficiente", a adăugat, în glumă, preşedintele Obama.
A existat totuşi şi un rezultat în acest sondaj, realizat între 5 şi 19 martie, care ar putea să îi ofere o oarecare consolare lui Barack Obama: el este totuşi mai popular în rândul americanilor decât preşedintele rus Vladimir Putin. Aproximativ 76% dintre americani au o părere nefavorabilă despre Putin, potrivit acestui sondaj, în timp ce 24% dintre respondenţi au o părere favorabilă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.