Internațional

Record: Un tablou de Gauguin, vândut cu 300 de milioane de dolari

Ziarul de Vrancea
6 feb 2015 500 vizualizări
Un tablou semnat de Paul Gauguin a fost achiziţionat cu 300 de milioane de dolari, ceea ce îl transformă în cea mai scumpă operă de artă din istorie, a anunţat ziarul "The New York Times", precizând că pânza a fost cumpărată de Autoritatea pentru Muzee din Qatar de la colecţionarul elveţian Rudolf Stechelin.

Până în prezent, acest record a aparţinut tabloului "Jucătorii de cărţi" al lui Paul Cezanne, vândut în 2011, pentru suma de 250 de milioane de dolari, aceleiaşi instituţii din micul emirat.
Intitulat "Nafea Faa Ipoipo" ("Când te căsătoreşti"), tabloul în care apar două tinere tahitiene, a fost realizat de Gauguin în 1892 şi va putea fi admirat într-o mare expoziţie consacrată pictorului francez care se inaugurează sâmbătă în oraşul elveţian Basel. Din 18 martie, preţioasa pânză va fi expusă la Madrid, la muzeele Prado şi Reina Sofia, iar apoi, din 14 septembrie, va fi preluată de noii săi proprietari din Orientul Mijlociu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.