Internațional

Cum va arăta lumea în 2045

Ziarul de Vrancea
27 ian 2015 508 vizualizări
Peste 30 de ani vor exista miliarde de roboţi, iar barierele dintre ei şi noi vor deveni neclare n nanoroboţii vor fi introduşi în corpurile oamenilor pentru a livra medicamente celulelor, iar casele inteligente complet automatizate vor fi la tot pasul n cel puţin aşa arată previziunile Kaspersky Lab pentru lumea tehnologiei din 2045

În urmă cu 30 de ani, computerul personal făcea primii paşi spre a deveni dispozitivul folosit în mod regulat de către utilizatori în prezent, transformand societatea şi modul în care ne trăim acum vieţile. Experţii Kaspersky Lab au decis să marcheze această aniversare printr-un set de previziuni pentru anul 2045, analizand modul în care tehnologia informaţiei ar putea evolua şi schimba vieţile utilizatorilor peste 30 de ani. "Ţinînd cont de ritmul rapid în care se dezvoltă domeniul IT, este dificil să oferi previziuni precise pentru următoarele trei decenii,” a explicat Alexander Gostev, director în cadrul Kaspersky Lab. „Totuşi, este clar că, odată cu trecerea anilor, tehnologiile vor deveni şi mai inteligente, iar utilizatorii vor fi nevoiţi să ţină pasul” a declarat Alexander Gostev, potivit hotnews.ro.
În viitorul apropiat, este posibil ca populaţia globală să includă atat miliarde de oameni cat şi miliarde de roboţi, aceştia din urmă avand ca sarcină să întreprindă aproape toată muncă dificilă de rutină. Oamenii vor lucra pentru a îmbunătăţi software-ul roboţilor şi industria IT va fi necesară tuturor companiilor care vor dezvolta programe pentru roboţi, similar modului în care dezvoltă acum aplicaţii pe care utilizatorii le descarca şi le instalează.
Într-o oarecare măsură, barierele dintre roboţi şi oameni vor fi neclare. Transplanturile vor utiliza organe artificiale controlate electronic, iar amplasarea protezelor va fi o procedură chirurgicală de rutină. Nanoroboţii vor putea fi introduşi în corpurile oamenilor pentru a livra medicamente celulelor moarte sau pentru a efectua operaţii minore. Senzori special instalaţi vor monitoriza sănătatea oamenilor şi vor transmite datele către un mediu de stocare, care să fie accesat de medicul personal. Toate acestea pot determina o creştere considerabilă a speranţei de viaţă.

"Guvernul mondial", un sistem automat

Potrivit analizei Kaspersky, oamenii vor locui în case inteligente în care toate necesităţile lor de confort vor fi automatizate. Software-ul care va administra întreaga casă se va ocupa de menţinerea consumului optim de energie, apă, mancare, de consumul de provizii şi de reaprovizionare. Singura grijă a rezidenţilor va fi să se asigure că există suficienţi bani în conturile bancare pentru a plăti facturile. De asemenea, identităţile digitale vor fi integrate într-o singură infrastructură globală cu reglementare automată, care se va implica în coordonarea vieţii pe întreaga planetă. Utilizatorii cei mai activi şi eficienţi vor avea drepturi de administrare a sistemului. Acesta va distribui resursele uniform între oameni, va preveni conflictele armate şi va întreprinde diferite acţiuni umanitare.
În viitor, producţia anumitor elemente nu va mai fi necesară. În locul acestora, imprimantele 3D vor uşura producţia rapidă a lucrurilor, de la obiecte necesare în casă precum vase şi haine, pană la cărămizi pentru construcţia unei alte clădiri.
 
Nu toată lumea va accepta tehnologia

Deşi PC-urile au dat startul evoluţiei domeniului IT, în 2045 acestea vor fi probabil obiecte de muzeu deoarece oamenii nu vor mai avea nevoie ele pentru a manevra datele. Computerele vor fi înlocuite de o gamă largă de dispozitive şi gadget-uri care vor prelua funcţiile PC-urilor de astăzi. De exemplu, analiza financiară va fi efectuată de un server controlat de organizaţia care utilizează documente electronice, nu de un contabil de pe un computer personal. Pe de altă parte, vor exista şi răzvrătiţi care se vor opune noii lumi tehnologizate. Aceştia nu vor adopta casele inteligente, stilul de viaţă automatizat şi roboţii şi nu vor accepta o identitate digitală.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.