Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Facebook ar putea introduce o funcţie similară "Dislike"

Ziarul de Vrancea
12 dec 2014 457 vizualizări
Reţeaua de socializare Facebook nu va introduce butonul "Nu îmi place/ Dislike", dar ar putea integra o funcţie similară, sub o altă denumire, informează time.com. Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a declarat într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri, care a fost organizată joi, că a luat în considerare să introducă butonul "Nu îmi place/ Dislike", dar a decis în cele din urmă să renunţe, considerând că ar avea o conotaţie "prea negativă".

În schimb, compania lucrează la dezvoltarea unei alte funcţii care să exprime un sentiment similar cu acela de a nu aprecia o stare, dar care să nu încurajeze utilizatorii să voteze efectiv împotriva unei postări care nu le place. "Trebuie să ne dăm seama care este cel mai corect mod de abordare, pentru ca această funcţie să fie o forţă a binelui, nu o forţă negativă", a declarat Marc Zuckerberg, aflat în Menlo Park, California.
O astfel de funcţie ar putea avea sens când un prieten virtual anunţă decesul unei persoane sau împărtăşeşte o informaţie despre o nedreptate socială, dar nu i-ar "inspira" pe utilizatori să-şi intimideze prietenii care publică prea multe fotografii cu bebeluşi şi prea multe actualizări de stare.
Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună, după cum relata la sfârşitul lunii octombrie publicaţia The Wall Street Journal.

Redactor-şef, acuzat de blasfemie în urma publicării unei caricaturi despre SI

Redactorul-şef al cotidianului de limbă engleză Jakarta Post din Indonezia este suspectat de blasfemie în cadrul unei anchete deschise după publicarea unei caricaturi despre organizaţia Stat Islamic (SI), a anunţat vineri poliţia. Meidyatama Suryodiningrat riscă cinci ani de închisoare dacă va fi declarat vinovat de blasfemie, un delict pentru care au fost încarcerate şi alte persoane din această ţară dar care este considerat învechit de apărătorii libertăţilor publice.
Caricatura publicată în ediţia din 3 iulie arată un bărbat cu un drapel pe care scrie în arabă "nu există alt Dumnezeu decât Allah", deasupra unui cap de mort, cu combatanţi înarmaţi la sol, dintre care unul îndreaptă arma înspre persoane legate la ochi şi cu mâinile legate la spate. În urma reacţiilor vehemente din partea grupărilor islamiste, Jakarta Post a publicat scuze, insistând asupra faptului că această caricatură este o "critică a utilizării simbolurilor religioase" şi un "reproş" adus SI.
Gruparea Corps a predicatorilor musulmani din Jakarta a depus plângere, iar un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat vineri că redactorul-şef al cotidianului este suspect în anchetă. Presa locală a anunţat că jurnalistul va fi convocat săptămâna viitoare pentru a fi interogat.
Într-o declaraţie publicată pe site-ul Jakarta Post, Suryodiningrat a anunţat că ziarul este "stupefiat" de acest caz. "Am produs desene jurnalistice care critică mişcarea SIIL (mai cunoscută ca SI), care comite violenţe în numele religiei", a subliniat redactorul-şef.

Moldova a devenit oficial aliat al SUA

Senatul american a aprobat proiectul "Legea pentru susţinerea libertăţii Ucrainei 2014" prin care Ucraina, Republica Moldova şi Georgia obţin statutul de aliat al Statelor Unite fără să fie membri NATO, potrivit site-ului Biroului pentru Buget al Congresului (CBO). Proiectul legislativ a fost elaborat de preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului Robert Menendez (democrat) şi Bob Corker (republican). "Legea pentru susţinerea libertăţii Ucrainei 2014" prevede sancţiuni extinse în domeniile energetic, militar şi financiar contra Rusiei şi aliaţilor acesteia, acordarea statutului special de aliaţi non-NATO Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei şi acordarea unei asistenţe armatei ucrainene şi refugiaţilor.
Potrivit site-ului Biroului pentru Buget al Congresului (CBO), textul autorizează acordarea în perioada 2015-2017 a unei asistenţe în valoare totală de 560 de milioane de dolari (aproape 451 de milioane de euro) Ucrainei şi regiunii. În plus, Statele Unite conferă Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei statutul de "aliat major non-NATO", situaţie care ar urma să faciliteze transferul de armament american acestor ţări. RIA Novosti scria că acest statut ar permite chiar transferul de muniţie cu uraniu sărăcit.
În prezent, 15 ţări beneficiază de statutul de "aliaţi non-NATO" ai Statelor Unite: Afganistan, Argentina, Australia, Bahrain, Coreea de Sud, Egipt, Filipine, Israel, Japonia, Iordania, Kuwait, Maroc, Noua Zeelandă, Pakistan şi Thailanda.

CIA nu credea că Saddam Hussein a fost implicat în atacurile de la 11 septembrie

CIA a declasificat, joi, o scrisoare în care actualul director al acestei agenţii americane de informaţii, John Brennan, explică faptul că spionii americani erau foarte sceptici în privinţa unuia dintre motivele avansate de administraţia George W. Bush pentru a invada Irakul în 2003. Pentru a justifica invazia în Irak, vicepreşedintele american de atunci, Dick Cheney, afirma că Mohammed Atta, şeful echipei de comando care a coordonat operaţiunile în timpul evenimentelor din 11 septembrie 2001, s-a întâlnit înainte de atentate, la Praga, cu un spion irakian. Washingtonul a evocat frecvent această pretinsă întâlnire pentru a stabili o legătură între dictatorul irakian Saddam Hussein şi atacurile din 2001 şi, prin urmare, pentru a justifica înlăturarea sa de la putere. Însă, într-o scrisoare trimisă în luna martie a acestui an senatorului democrat Carl Levin, a cărei publicare a fost autorizată de curând de CIA, directorul agenţiei, John Brennan, semnalează că agenţii mobilizaţi pe teren îşi exprimă "profunda îngrijoare" faţă de declaraţiile lui Dick Cheney. Potrivit lui Brennan, spionii americani nu au stabilit dacă Mohammed Atta s-a aflat la Praga în momentul în care se consideră că s-ar fi întâlnit cu agentul irakian.
Scrisoarea lui Brennan, numit în 2013, a fost dezvăluită iniţial de grupul de presă McClatchy. Joi, senatorul Levin a anunţat că el i-a solicitat CIA să declasifice documentul pentru a arăta cum administraţia preşedintelui George W. Bush i-a "înşelat" pe americani înainte de invazia în Irak.
"Pretinsa întâlnire (de la Praga) stătea în centrul campaniei administraţiei menite să dea opiniei publice impresia că Saddam (Hussein) s-a aliat cu teroriştii Al-Qaida care ne-au atacat la 11 septembrie", a declarat Levin într-un discurs în Senat

Google îşi retrage echipa de ingineri din Rusia

Gigantul american în domeniul Internetului Google a anunţat vineri că-şi va transfera toţi inginerii din Rusia, refuzând să ofere vreo explicaţie cu privire la această decizie. Presa rusă scrie că aceasta are loc după modificarea legislaţiei cu privire la controlul asupra Internetului. În iulie, Vladimir Putin a promulgat o lege care obligă firmele de web - atât ruseşti, cât şi străine - să stocheze datele utilizatorilor lor din Rusia în termen de doi ani.
O sursă apropiată dosarului a subliniat însă că această decizie nu este legată în mod specific de Rusia, echipe de ingineri fiind transferate în ultimii ani în afara Suediei, Finlandei şi Norvegiei, şi că Google preconizează să-şi crească investiţiile în Rusia în 2015.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.