Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Grupul Stat Islamic a publicat imagini cu o decapitare în masă

Ziarul de Vrancea
16 nov 2014 1056 vizualizări
Grupul terorist Stat Islamic a difuzat o înregistrare video în care arată decapitarea simultană a 15 bărbaţi, prezentaţi ca fiind militari sirieni luaţi ostatici.

Înregistrarea prezintă terorişti din grupul Stat Islamic mergând alături de cei 15 ostatici, în grupuri de câte doi. La un moment dat, fiecare terorist scoate o sabie şi decapitează câte un ostatic. Ostaticii au fost prezentaţi ca fiind militari din forţele regimului Bashar al-Assad.
Într-o altă înregistrare, grupul terorist prezintă decapitarea angajatului umanitar american Peter Kassig, în vârstă de 26 de ani, care era ostatic de un an.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei siriene şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului este, potrivit estimărilor ONU, de aproape 200.000 de morţi.

Nucile pot preveni cancerul la prostată

Consumul regulat de nuci poate reduce riscul de instalare a cancerului la prostată, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii americani.
De asemenea, nucile pot încetini dezvoltarea tumorilor, odată ce cancerul la prostată s-a instalat în organism, spun autorii acestui studiu, care a fost realizat pe şoareci. Cancerul la prostată este cea mai comună formă a acestei boli în rândul bărbaţilor, după cel de piele, dar, odată depistat, poate fi tratat cu succes. Prostata este o glandă de mici dimensiuni, parte a sistemului reproducător masculin.
Nucile fac parte dintre super-alimente, fiind foarte bogate în nutrimente esenţiale organismului, inclusiv acizi graşi omega 3, iar studii anterioare au demonstrat eficienţa lor în reducerea riscului de cancer mamar şi boli cardiovasculare.
Şoarecii incluşi în acest studiu au fost hrăniţi, timp de 18 săptămâni, fie cu nuci, fie cu ulei de nucă, fie cu grăsimi similare celor care se găsesc în acest fruct. În urma studiului s-a dovedit că primele două pot reduce nivelul de colesterol şi încetini dezvoltarea tumorilor la prostată, în timp ce uleiurile similare celor din nuci nu au aceleaşi efecte, motiv pentru care cercetătorii spun că beneficiile vin din alte substanţe din acest fruct.
Însă studiul nu a stabilit care dintre celelalte substanţe din nuci pot preveni cancerul la prostată şi nici ce combinaţii. Aceste fructe conţin, printre altele, fibre, zinc, magneziu şi seleniu.

Preşedintele Turciei afirmă că musulmanii au descoperit America

Preşedintele islamo-conservator turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat, sâmbătă, foarte sigur de sine, că musulmanii sunt cei care au descoperit continentul american încă din secolul al XII-lea, şi nu navigatorul genovez Cristofor Columb două secole mai târziu. "Contactele între America Latină şi Islam datează din secolul al XII-lea. Musulmanii au fost cei care au descoperit America în 1178, şi nu Cristofor Columb", a dat asigurări Erdogan, într-un discurs televizat rostit la Istanbul cu ocazia unei reuniuni de lideri musulmani din ţări din America Latină, organizată de autorităţile turce. "Marinari musulmani au ajuns în America încă din 1178. Columb menţionează existenţa unei moschei pe o colină pe coasta cubaneză", a argumentat şeful statului turc. În elanul său, el s-a declarat gata să participe la construcţia unei moschei în locul citat de navigatorul genovez.
"Aş vrea să vorbesc cu fraţii mei cubanezi, o moschee s-ar potrivi perfect pe această colină şi astăzi", a continuat el.
Conform cărţilor de istorie, marinarul genovez Cristofor Columb este cel care, în 1492, a pus primul picior străin pe continentul american în timp ce căuta împreună cu flotila sa o nouă rută maritimă spre India. Istorici şi teologi musulmani, ultraminoritari, au pus recent la îndoială descoperirea sa, sugerând o prezenţă musulmană anterioară în America, deşi niciun vestigiu de inspiraţie islamică acolo nu a fost descoperit vreodată.
Într-un articol foarte controversat publicat în 1996, istoricul Youssef Mroueh a menţionat un pasaj din notiţele lui Columb, în care acesta face referire la o moschee în Cuba. Dar confraţii săi au respins în unanimitate ipoteza sa, explicând că această "moschee" era o imagine pentru a descrie o formă de relief.

Mamuţii lânoşi ar putea fi clonaţi, după descoperirea unor fosile

Mamuţii lânoşi, o specie în prezent dispărută, ar putea fi readuşi la viaţă, prin clonare, după descoperirea unor fosile vechi de aproximativ 40.000 de ani, în stare de conservare excepţională, în Siberia. Rămăşiţele aparţin unei femele de mamut lânos, botezată de cercetători Buttercup. Fosilele animalului care a trăit în Epoca de gheaţă sunt atât de bine conservate încât specialiştii spun că acesta ar putea fi clonat.
Autopsia mamutului Buttercup va fi prezentată într-un documentar care va fi difuzat la sfârşitul acestei luni, pe postul Channel 4. Acelaşi documentar va prezenta programe inovatoare de clonare a mamuţilor, care se desfăşoară în Coreea de Sud şi SUA. Cercetătorii speră că, în cele din urmă, vor putea reintroduce în sălbăticie uriaşele animale, la zeci de mii de ani după dispariţia lor de pe Terra.
Insung Hwang, un genetician din Coreea de Sud, a declarat pentru publicaţia The Independent: "Readucerea la viaţă a mamuţilor, fie prin clonare, fie prin inginerie genetică, este un proces extrem de lung. Încercăm din greu să reuşim acest lucru în timpul generaţiei noastre". Profesorul Tori Herridge, expert în biologia mamutului la Natural History Museum din Londra, care a luat parte la acest proiect, crede că clonarea acestui animal ar crea prea multă suferinţă pentru femelele de elefanţi asiatici care ar trebui să joace rolul de "mame surogat" în tot acest proces.
Femela de mamut lânos a fost descoperită în mai 2013. Cercetătorii cred că mamutul, care avea cam aceeaşi mărime ca a unui elefant, a murit în jurul vârstei de 50 de ani. Mare parte din corpul ei, trei picioare, capul, trompa erau intacte, dar cercetătorii cred ca a fost mâncată de prădători după ce ar fi rămas blocată într-o mlaşină.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.