Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Un realizator TV se va lăsa mâncat de viu de un anaconda

Ziarul de Vrancea
6 nov 2014 457 vizualizări
Realizatorul de documentare despre natură Paul Rosolie se va lăsa mâncat de viu de un şarpe anaconda într-o emisiune a postului de televiziune Discovery.

În emisiunea "Eaten Alive", realizatorul TV Paul Rosolie va purta un costum special şi se va lăsa înghiţit de viu de un anaconda, o specie de şerpi amazonieni care pot să ajungă la lungimi de peste 10 metri. Această emisiune produsă de Discovery Channel, care va fi difuzată pe 7 decembrie, a generat deja numeroase critici în rândul militanţilor ecologişti, care au considerat că acea "cascadorie" a lui Paul Rosolie reprezintă "un abuz de cea mai joasă speţă comis asupra unui animal". Paul Rosolie, în vârstă de 26 de ani, a ţinut să contrazică acest punct de vedere prin intermediul unui mesaj publicat pe contul său de Twitter: "Dacă m-aţi cunoaşte, aţi şti deja că eu nu aş răni niciodată o fiinţă vie. Va trebui să priviţi emisiunea şi să vedeţi cum vor decurge lucrurile".
Şerpii din specia anaconda se hrănesc de obicei cu porci sălbatici, căprioare, capibara şi caimani. Şerpii constrictori precum anaconda şi pitonul îşi ucid prada prin sufocare înainte de a o înghiţi. Deşi există multe relatări, rămase neverificate, despre astfel de şerpi care au ucis oameni, jurnaliştii de la Daily Mail consideră că "este puţin probabil ca un bărbat adult şi complet dezvoltat fizic să fie atât de uşor înghiţit de un astfel de şarpe".

OMS anunţă un bilanţ de 4.818 decese cauzate de Ebola

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a revizuit bilanţul deceselor provocate de febra hemoragică Ebola, anunţând un total de 4.818 morţi în opt ţări, după ce a estimat că unele dintre cazurile înregistrate nu au fost provocate de fapt de această epidemie. În consecinţă, bilanţul stabilit de OMS la 2 noiembrie şi dat publicităţii miercuri anunţă un total de 13.042 cazuri şi 4.818 decese. Precedentul bilanţ, publicat la 31 octombrie, anunţa 13.567 de cazuri şi 4.951 decese.
Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului, în 1976, a apărut în Guineea la sfârşitul lui decembrie 2013. De atunci, au fost înregistraţi 2.697 morţi în Liberia din 6.525 cazuri.
Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu fluide corporale ale persoanelor infectate. Perioada de incubare este cuprinsă între 2 şi 21 de zile.

Stabilirea de obiective prelungeşte viaţa cu 2 ani

Beneficiile pe care le au asupra longevităţii stilul de viaţă echilibrat, dietele sănătoase şi practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice sunt deja cunoscute de cercetători. Însă secretul longevităţii ar putea să se afle mai degrabă în interiorul minţii decât în restul trupului, afirmă cercetătorii britanici. Un studiu recent a descoperit faptul că persoanele de vârsta a treia care simt că au un scop în viaţă trăiesc, în medie, cu doi ani mai mult.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 9.050 de cetăţeni britanici, cu o vârstă medie de 65 de ani. Cercetătorii de la University College din Londra, în colaborare cu cercetătorii americani de la Universitatea Princeton şi Stony Brook University, au analizat "factorii care determină fericirea" - sentimentul de deţinere a controlului, cel de a avea un scop în viaţă şi sentimentul de utilitate. Pe parcursul acestui studiu, desfăşurat pe durata a opt ani şi jumătate, doar 9% dintre persoanele aflate în categoria voluntarilor cu cele mai ridicate scoruri în privinţa factorilor menţionaţi au murit, în comparaţie cu procentul de 29% înregistrat în categoria persoanelor care au obţinut cele mai mici scoruri.
După ce au fost luaţi în considerare şi alţi factori, precum fumatul şi bolile existente, voluntarii cu cele mai mari scoruri au prezentat un risc cu 30% mai mic de a muri pe durata studiului. În medie, ei au trăit cu doi ani mai mult decât restul participanţilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.