Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Serialul "Twin Peaks" va reveni pe micile ecrane în 2016

Ziarul de Vrancea
7 oct 2014 470 vizualizări
Serialul TV cult al anilor 1990 "Twin Peaks" va reveni pe micile ecrane în 2016, cu o continuare de nouă episoade regizate de David Lynch şi scrise de acesta împreună cu Mark Frost, care vor fi difuzate în Statele Unite de postul TV Showtime.

Serialul, care a fost difuzat timp de două sezoane de postul american ABC, în 1990 şi 1991, are ca protagonist un agent FBI care investighează asasinarea unei tinere din oraşul fictiv Twin Peaks.
"Lumea misterioasă şi specială din Twin Peaks ne trage înapoi către ea. Suntem foarte nerăbdători. Pădurea fie cu voi", au spus David Lynch şi Mark Frost într-o declaraţie comună. Lynch va regiza cele nouă episoade şi va scrie şi produce miniseria alături de Mark Frost.
Acţiunea noii miniserii va avea loc în prezent şi va aborda "răspunsuri aşteptate de foarte mult timp", potrivit unei declaraţii a postului TV Showtime. Filmările pentru noul show TV vor începe în 2015 şi deocamdată nu se ştie dacă distribuţia originală a serialului din anii 1990 va reveni pe micile ecrane.
Atunci când a fost lansat, în 1990, serialul "Twin Peaks" a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor şi a primit 14 nominalizări la premiile Emmy.
Încheierea serialului i-a nemulţumit pe numeroşii fani ai acestuia, pentru că evenimentele prezentate în ultimul episod au lăsat personajele într-o situaţie complicată.

Parisul: "La un moment dat, statul plastinian va trebui să fie recunoscut"

Franţa a reiterat "urgenţa" unor progrese în soluţia cu două state - Israel şi Palestina - şi a subliniat că, "la un moment dat, statul palestinian va trebui să fie recunoscut", la câteva zile după ce Suedia a anunţat o decizie în acest sens. "Este urgent ca soluţia cu două state să progreseze şi să ajungă la înfiinţarea unui stat Palestina care să trăiască în pace şi securitate alături de Israel", a declarat Romain Nadal, un purtător de cuvânt al guvernului, invitat să reacţioneze faţă de decizia suedeză.
"Aceasta este soluţia pe care o susţine comunitatea internaţională. Asta va însemna că, la un moment dat, statul palestinian va trebui să fie recunoscut", a adăugat el, reluând astfel formula pe care a folosit-o şeful diplomaţiei Laurent Fabius în discursul pe care l-a susţinut în faţa ambasadorilor francezi la sfârşitul lui august.
În timpul războiului sângeros din această vară dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, ministrul a apreciat că soluţia politică la conflictul israeliano-palestinian ar fi necesar "să fie impusă de către comunitatea internaţională".
Suedia a anunţat vineri că intenţionează să recunoască existenţa "statului Palestina", ceea ce au făcut deja şapte state membre ale Uniunii Europene (UE), şi anume Cehia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, România, Malta şi Cipru, potrivit unor surse palestiniene.
Această decizie a fost salutată de către Autoritatea Palestiniană (AP) şi criticată dur de către Statele Unite, care au catalogat-o drept "prematură".
Potrivit ambasadorului Palestinei la Paris, Hael al Fahoum, subiectul recunoaşterii este discutat la Paris şi a fost evocat în cursul întâlnirii de la sfârşitul lui septembrie dintre şeful statului francez François Hollande şi preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.


Iulia Timoşenko: Crimeea a devenit "o a doua Transnistrie"

Liderul partidului Batkivşcina, fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, a apreciat luni că Peninsula Crimeea s-a transformat într-o "a doua Transnistrie", după ce preşedintele Petro Poroşenko a semnat o lege privind crearea unei zone economice libere în Crimeea. În opinia lui Timoşenko, în Crimeea nu vor mai fi respectate normele internaţionale după adoptarea acestei legi. "Kievul şi-a asumat angajamentul de a contribui la respectarea normelor internaţionale pe teritoriul Ucrainei, însă în prezent acest angajament este încălcat", a declarat Timoşenko, într-o emisiune a postului de televiziune ICTV. Ea a denunţat, de asemenea, planul privind crearea unei zone-tampon în estul Ucrainei. "Practic, aceasta înseamnă o delimitare a frontierei, în urma căreia poate apărea un nou stat autoproclamat cu legile şi structurile proprii", a declarat fostul premier ucrainean.

Un copil a dus la grădiniţă sute de pacheţele de heroină

O fetiţă în vârstă de patru ani a dus sute de pacheţele de heroină la o grădiniţă din Statele Unite şi le-a distribuit colegilor, crezând că sunt bomboane, anunţă autorităţile americane. Incidentul a avut loc la o grădiniţă din statul american Delaware. Numeroşi copii au fost transportaţi la spital din raţiuni de precauţie, poliţia stabilind că niciunul dintre pacheţelele de heroină nu fusese deschis.
Mama fetiţei, Ashley Tull, în vârstă de 30 de ani, din orăşelul Selbyville, a fost pusă sub acuzare pentru periclitarea vieţii unui copil şi deţinere de droguri. Femeia a fost eliberată în schimbul unei cauţiuni de 6.000 de dolari. Poliţia a stabilit că punga cu heroină a fost luată de acasă de copil din greşeală. În pungă erau aproape 250 de pacheţele de heroină.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.