Internațional

Japonia, pregătită să ofere un tratament împotriva Ebola

Ziarul de Vrancea
25 aug 2014 406 vizualizări
Serul experimental produs de americani şi-a dovedit limitele

Japonia a anunţat ieri că este gata să ofere un tratament experimental dezvoltat de o companie locală împotriva virusului Ebola, responsabil de o epidemie fără precedent în patru ţări din Africa de Vest. "Ţara noastră este dispusă să livreze medicamente în cooperare cu producătorul local dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) solicită acest lucru", a declarat secretarul general al guvernului, Yoshihide Suga.
Actualmente nu există nici un vaccin sau antiviral omologat împotriva virusului Ebola, care figurează printre cele mai contagioase şi mortale maladii umane, decesul survenind în câteva zile. Faţă de gravitatea epidemiei actuale, cea mai amplă de când virusul a fost descoperit în urmă cu patruzeci de ani, comunitatea medicală internaţională a aprobat la jumătatea lunii august utilizarea de tratamente neomologate.
Un licăr de speranţă a venit de la un ser experimental american, ZMapp, un cocktail de trei anticorpi monoclonali disponibili în cantităţi foarte mici. Doi medici trataţi cu acest ser au fost vindecaţi într-un spital, săptămâna trecută, însă un preot spaniol care a primit acest tratament a murit câteva zile mai târziu.
Medicamentul japonez se numeşte favipiravir (sau T-705) şi este comercializat sub numele de Avigan, de compania Toyama Chemical. Comparativ cu ZMapp, noul tratament are avantajul de a fi fost omologat în martie, în Japonia, ca antiviral împotriva gripei şi se află în curs de testare clinică în SUA. De asemenea, administrarea sa sub formă de comprimate poate facilita tratamentul în zone cu facilităţi medicale limitate. "Înainte chiar ca OMS să ia o decizie, suntem gata să răspundem cererilor individuale în anumite condiţii, în cazul în care este vorba de un caz de urgenţă", a spus Suga.
Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu fluidele corpului, precum sângele, persoanele infectate prezentând simptomele maladiei.
Epidemia actuală, cea mai importantă şi severă de la descoperirea în 1976 a virusului, a ucis deja cel puţin 1427 de persoane, dintre care 624 numai în Liberia, potrivit celui mai recent raport al OMS. Alte ţări afectate sunt Sierra Leone, Guineea şi marginal Nigeria.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.