Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Scene din Evul Mediu pe străzile din Doneţk

Ziarul de Vrancea
24 aug 2014 644 vizualizări
De ziua naţională a Ucrainei, separatiştii proruşi au scos la "defilare" mai mulţi prizonieri de război n aceştia au fost umiliţi de participanţii la paradă, care strigau: "Noi suntem ruşi!"

Rebelii proruşi au prezentat ieri mai multe zeci de prizonieri de război ucraineni mulţimii strânse în bastionul separatist din Doneţk, în timp ce în restul ţării ucrainenii sărbătoreau ziua independenţei.  Militari din armata regulată ucraineană, capturaţi în timpul luptelor care fac ravagii în estul Ucrainei, au fost aduşi în piaţa Lenin din centrul fiefului insurgenţilor, în urletele mulţimii şi a strigătelor de "fasciştii, fasciştii!". Soldaţii mergeau cu capetele plecate, cu mâinile la spate, majoritatea erau nebărbieriţi, cu părul răvăşit şi îmbrăcaţi fie în combinezoane militare, fie în haine civile. Cu ajutorul unei portavoci, cineva a anunţat sosirea lor, spunând: "Putem acum privi cum trec oamenii care au fost trimişi să ne ucidă! Noi suntem ruşi!". Oameni din mulţime aruncau cu diverse lucruri în direcţia prizonierilor, inclusiv cu sticle. Unii strigau "Fasciştii!" sau "În genunchi cu voi!" Într-un gest menit să demonstreze că prizonierii au mâinile pătate de sânge, mai multe utilaje folosite pentru curăţarea străzilor au fost trimise în urma prizonierilor să spele pe unde au trecut prizonierii.
AFP relatează că între 40 şi 50 de prizonieri au fost nevoiţi să defileze, încadraţi de insurgenţi proruşi, de-a lungul pieţei Lenin, în faţa câtorva sute de locuitori strânşi ca la paradă. "Voiaţi să veniţi aici, acum sunteţi aici!" sau "Ucideţi copii!", striga mulţimea strânsă. Ulterior, prizonierii au fost urcaţi în două autobuze care au demarat într-o direcţie necunoscută, în timp ce insurgenţii care i-au însoţit au fost aclamaţi de mulţime.

Poroşenko promite 2,2 miliarde de euro pentru modernizarea armatei

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promis să aloce peste 2,2 miliarde de euro pentru modernizarea armatei ucrainene, în următorii ani.
"În perioada 2015 - 2017, intenţionăm să alocăm peste 40 de miliarde de hrivne (peste 2,2 miliarde de euro) pentru modernizarea armatei", a declarat Poroşenko, în discursul rostit la parada desfăşurată la Kiev cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei. Armata ucraineană este implicată, de câteva luni, în confruntări cu insurgenţi separatişti proruşi, în regiunile Doneţk şi Lugansk. "Este evident, că, în viitorul apropiat, din nefericire, Ucraina se va confrunta cu o ameninţare militară constantă. Va trebui să ne obişnuim să trăim în această situaţie, dar şi să fim pregătiţi să apărăm independenţa ţării noastre", a adăugat Poroşenko. "Sunt convins că vom fi învingători în lupta pentru Ucraina, pentru independenţă", a subliniat liderul de la Kiev. "Războiul a venit la noi de la un orizont de unde nu ne aşteptam. În secolul 21, în mijlocul Europei, a existat o tentativă clară de încălcare a frontierelor unui stat suveran. Este ca şi cum lumea ar fi revenit în anii 1930, înaintea celui de-al doilea Război Mondial", a subliniat Poroşenko, referindu-se la anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, în martie, şi la conflictul separatist din estul Ucrainei.

Femeile care citesc romanul "Fifty Shades Of Grey" pot avea probleme de sănătate

Femeile care citesc romanul erotic "Fifty Shades Of Grey" pot avea probleme de sănătate, fiind predispuse să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi parteneri, să consume mai mult alcool, să sufere de tulburări de alimentaţie şi să aibă un iubit care să le abuzeze verbal, avertizează cercetătorii.
Un studiu recent, publicat în Journal of Women's Health, este printre primele cercetări care analizează legătura dintre riscurile asupra sănătăţii şi romanul de ficţiune în care este evidenţiată violenţa împotriva femeilor.
Studii anterioare au arătat legătura dintre vizionarea programelor TV violente şi comportamentul agresiv şi antisocial din viaţa de zi cu zi.  "În cazul în care femeile au experimentat în trecut comportamente de sănătate negative, precum mâncatul dezordonat, lecturarea (romanului, n.r.) «Fifty Shades Of Grey» le poate readuce în atenţie aceste experienţe şi poate să agraveze trauma legată de acestea. De asemenea, dacă au citit «Fifty Shades Of Grey» înainte de a experimenta probleme de sănătate - s-a arătat în studiul nostru -, este posibil ca volumele să influenţeze apariţia acestor comportamente", a spus profesorul Amy Bonomi, de la Michigan State University. La acest studiu au participat peste 650 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, întrucât, potrivit lui Bonomi, aceasta este o primă perioadă la care se explorează mai mult intimitatea sexuală în relaţii.
Astfel, tinerele care au citit doar primul volum al romanului s-au arătat cu 25% mai dispuse să aibă un partener care să ţipe la ele sau să le înjure, cu 34% mai dispuse să aibă un partener care să aibă tendinţa de a le urmări şi cu 75% mai dispuse să folosească suplimente pentru dietă sau să nu mănânce nimic mai mult de 24 de ore. În ceea ce priveşte femeile care au citit toate cele trei volume ale romanului, acestea au fost cu 65% mai dispuse să petreacă consumând alcool sau să bea cinci sau mai multe pahare cu alcool la o ocazie, în şase sau mai multe zile pe lună, şi cu 63% mai predispuse să fi avut relaţii sexuale cu cel puţin cinci bărbaţi. Oamenii de ştiinţă nu sugerează că romanul ar trebui interzis, dar precizează că este important ca femeile să ştie că faptul de a fi într-o relaţie violentă le-ar putea afecta sănătatea. Romanul "Fifty Shades Of Grey" s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume. Lansarea filmului adaptat după roman, în care Jamie Dornan şi Dakota Johnson au rolurile principale, este programată la începutul anului viitor. În romanele din seria "Fifty Shades of Grey", personajul principal Christian Grey mânuieşte la perfecţie biciul, cravaşa şi cătuşele şi o iniţiază pe tânăra studentă Anastasia Steele în sadomasochism.

Un percuţionist al trupei Pink Martini s-a împuşcat în cap

Derek Rieth, unul dintre percuţioniştii trupei americane Pink Martini, a murit la vârsta de 43 de ani, după ce s-a împuşcat în cap, potrivit autorităţilor din oraşul american Portland. Decesul a fost confirmat de managerul trupei, Bill Tennant, care a refuzat să facă alte declaraţii.
Potrivit autorităţilor, Derek Rieth a fost găsit mort miercuri noaptea de către poliţişti, care au fost sesizaţi de o persoană îngrijorată că nu mai ştia nimic despre acesta de mai multe ore. Lângă corpul neînsufleţit al muzicianului a fost găsită arma cu care acesta s-a împuşcat în cap. Moartea artistului a fost catalogată de către autorităţi drept sinucidere. Percuţionistul Derek Rieth a fost unul dintre fondatorii trupei Pink Martini. Prima piesă a formaţiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit în Franţa şi a dat numele primului album Pink Martini. Lansat în 1997, "Sympathique" a primit discul de platină în Franţa şi pe cel de aur în Elveţia, Grecia şi Turcia. Succesul a fost confirmat şapte ani mai târziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat în Germania, Franţa, Canada, Grecia şi Turcia.
Trupa americană Pink Martini a cântat de mai multe ori în România, cel mai recent în octombrie 2013.

Rogozin: Moldova a încălcat înţelegeri anterioare prin semnarea Acordului de asociere cu UE

Republica Moldova nu a ţinut cont de acordurile anterioare şi nu a respectat interesele Transnistriei în momentul semnării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, acuză vicepremierul rus Dmitri Rogozin.
El a vorbit despre acorduri semnate de Chişinău prin care s-ar fi angajat să se consulte, în problemele esenţiale, cu Tiraspolul. "Dar acest lucru nu s-a întâmplat în momentul semnării de către Chişinău a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană", a afirmat Rogozin, după întrevederea pe care a avut-o cu liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. "Autorităţile moldovene nu au luat în considerare interesele ambelor maluri ale Nistrului. Transnistria a ajuns într-o profundă stare de izolare economică", a spus vicepremierul rus. "Acum sunt necesare demersuri pentru găsirea unor soluţii. Interesele propriului popor nu pot fi ignorate. Iniţiativele unora dintre politicienii de la Chişinău nu au dus nicăieri", a continuat Rogozin, subliniind că Rusia aşteaptă din partea Republicii Moldova politici mai consistente faţă de Transnistria şi faţă de Moscova după alegerile parlamentare din toamnă.

Studiu: Lupta împotriva cancerului, imposibil de câştigat

Lupta cu cancerul ar putea fi imposibil de câştigat, întrucât maladia este prea dezvoltată, primele dovezi ale unor tumori canceroase fiind înregistrate cu sute de milioane de ani în urmă, ceea ce, potrivit cercetătorilor, înseamnă că boala este parte a evoluţiei umane.
Deşi au fost investiţi foarte mulţi bani în proiecte de cercetare, peste tot în lume, un studiu recent a arătat că această boală este greu de vindecat. Descoperirea a arătat că această maladie va fi mai greu de tratat şi de vindecat din cauza structurii sale foarte evoluate. Aceasta sugerează că abilitatea celulelor de a dezvolta cancer este o "proprietate intrinsecă", ce a evoluat în decursul a sute de milioane de ani. Cu toate acestea, cercetătorii de la Kiel University din Germania şi Catholic University din Croaţia, care au realizat acest studiu, spun că oamenii de ştiinţă vor avea cea mai bună şansă de a lupta cu această maladie, "cunoscând duşmanul".
Biologii evoluţionişti au descoperit că prima dovadă a unor tumori, apărute în mod natural, s-a înregistrat la două specii de hidră - animale de apă dulce. Aceştia spun că existenţa bolii cu sute de milioane de ani în urmă sugerează că aceasta este o parte inerentă a evoluţiei noastre. "Cancerul este la fel de vechi pe Pământ ca şi viaţa multicelulară şi, probabil, nu va fi niciodată complet eradicat", a declarat profesorul Thomas Bosch, cel care a condus echipa de cercetători.
În timp ce căuta originea genei canceroase - cauza tuturor tumorilor -, echipa a făcut descoperirea la hidre. Potrivit oamenilor de ştiinţă, din datele obţinute s-a constatat că primele animale multicelulare aveau deja gena canceroasă, ceea ce poate duce la dezvolatarea cancerului la oameni. Cercetătorii vor să stabilească dacă, într-adevăr, aceste animale ar putea dezvolta tumori. Dacă celulele tumorale sunt introduse într-un organism sănătos, ele pot dezvolta creşterea tumorii la hidre, potrivit descoperirilor făcute de echipa de cercetători.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.