Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: "Pentru viaţa fiecărui militar, insurgenţii vor plăti cu zeci şi sute de vieţi", a ameninţat Kievul

Ziarul de Vrancea
11 iul 2014 448 vizualizări
Autorităţile ucrainene îi vor "distruge" pe autorii atacului cu rachete comis vineri la un punct vamal din estul ţării, a afirmat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

"Îi vom captura şi îi vom distruge pe autorii atacului cu rachete", a declarat Petro Poroşenko vineri după-amiază. "Pentru viaţa fiecărui militar, insurgenţii vor plăti cu zeci şi sute de vieţi. Nici măcar un singur terorist nu va putea evita responsabilitatea, fiecare va primi ceea ce merită", a ameninţat Poroşenko. Potrivit unor surse, cel puţin 30 de militari şi poliţişti ucraineni au fost ucişi vineri într-un atac insurgent care a vizat un punct vamal situat la frontiera dintre Ucraina şi Rusia. Separatişti proruşi au atacat cu rachete Grad punctul vamal Zelenopillia, situat în regiunea Lugansk, afirmă surse militare.
Serviciile de securitate ucrainene au pierdut 23 de militari, în ultimele 24 de ore, în confruntările cu insurgenţi separatişti proruşi, a anunţat un purtător de cuvânt militar.

Fostul şef al KGB-ului din Transnistria, vicepremier al ''republicii Doneţk''

Vladimir Antiufeev, fostul şef al KGB-ului transnistrean, a fost numit vicepremier al autoproclamatei "republici populare'' Doneţk. El a fost prezentat în noua sa calitate în cadrul unei conferinţe de presă la Doneţk, la care au participat "premierul" Aleksandr Borodai şi comandantul miliţiilor separatiste, Igor Strelkov, aceasta în timp ce forţele ucrainene avansează spre oraş, respingându-i tot mai mult pe separatiştii proruşi din estul Ucrainei. Aşa cum a explicat Antiufeev, el va coordona problemele cu privire la securitatea statului, justiţie şi afaceri interne în guvernul 'republicii' Doneţk.
În perioada sovietică, Vladimir Antiufeev a activat la Interne. La începutul anilor 1990 a condus Ministerul Securităţii Statului în autoproclamata republică Transnistria, din Republica Moldova, transformat ulterior în Comitetul pentru Securitatea Statului (KGB). La începutul anului 2012 a fost demis din funcţie, la scurt timp după schimbarea la vârf survenită în urma aşa-numitelor alegeri prezidenţiale, după ce în locul preşedintelui Igor Smirnov a venit Evgheni Şevciuk.
Un dosar penal a fost deschis la scurt timp împotriva sa, sub suspiciunea de abuz de putere şi deturnare de fonduri. Mai târziu cazul a fost închis din lipsă de probe, dar apoi urmărirea penală a fost redeschisă. La începutul anului 2013, Antiufeev a fost dat în urmărire, aflându-se că a părăsit regiunea din stânga Nistrului. Fostul şef al KGB-ului transnistrean a negat toate aceste acuzaţii, sugerând că adversarii săi încearcă să-l discrediteze, de teama materialelor compromiţătoare pe care le-ar deţine. Comisia de anchetă de la Tiraspol a presupus atunci că el s-ar fi refugiat în Rusia.

Persoanele cinice prezintă un risc sporit pentru accidente cerebrale

Persoanele cinice şi agresive faţă de oamenii din jur prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi accidente vasculare cerebrale (AVC) la o vârstă mijlocie sau la vârsta a treia, potrivit unui studiu publicat în revista Stroke, editată de American Heart Association. Studiul a fost realizat pe 6.700 de adulţi cu vârste cuprinse între 45 şi 84 de ani, care au răspuns la mai multe chestionare despre comportamentele şi stările lor de dispoziţie. Autorii studiului au evaluat astfel, vreme de doi ani, nivelurile de stres, simptomele depresive, nivelurile de furie şi de agresivitate.
Persoanele chestionate, care nu sufereau de boli cardiace la începutul studiului, au fost monitorizate apoi între 8 şi 11 ani. În această perioadă, 147 dintre participanţi au suferit AVC-uri, iar 48 au suferit un accident ischemic tranzitoriu (AIT), care reprezintă o blocare temporară a unui flux sangvin spre creier. Autorii studiului au descoperit că persoanele care aveau cele mai mari scoruri în materie de agresivitate - măsurată pornind de la gradul lor de cinism faţă de cei din jur - erau de două ori mai predispuse la un AVC sau un AIT în comparaţie cu persoanele care prezentau cele mai mici scoruri la acest parametru. În mod similar, rezultatele ridicate înregistrate la parametrul "simptome depresive" cresc cu 86% riscul de AVC sau AIT, iar persoanele care suferă de stres cronic prezintă un risc cu 59% mai mare de a suferi de astfel de atacuri.

Bebeluşul "vindecat" cu antiretrovirale, testat seropozitiv

O fetiţă americană născută seropozitivă, care părea că s-a vindecat după ce medicii i-au administrat un tratament agresiv cu antiretrovirale la puţin timp după naştere, prezintă din nou în organismul ei virusul HIV, au anunţat joi cercetătorii, în rândul cărora acest caz generase multe speranţe.
Fetiţa, în vârstă de patru ani, s-a născut în statul american Mississippi, dintr-o mamă infectată cu HIV, virusul imunodeficienţei umane, care cauzează SIDA. Ea a primit antiretrovirale la mai puţin de 30 de ore după naştere, mult mai devreme decât prevăd procedurile medicale aplicabile în cazul bebeluşilor cu grad ridicat de infectare. Pacienta a fost tratată până la vârsta de 18 luni, după care medicii i-au pierdut urma vreme de 10 luni. În acea perioadă, bebeluşul nu a primit niciun tratament. Niciunul dintre testele sangvine efectuate ulterior nu a detectat prezenţa HIV. "În general, atunci când tratamentul este oprit, nivelurile de HIV din organism reîncep să crească în câteva săptămâni, nu în câţiva ani", a explicat medicul Deborah Persaud. Cazul fetiţei americane a fost considerat de comunitatea medicală drept unul "fără precedent". Povestea ei a generat multe speranţe în rândul medicilor care credeau că un tratament ultraprecoce administrat bebeluşilor seropozitivi ar putea să îi ajute să se vindece. Însă, un test de rutină realizat la începutul acestei luni a relevat faptul că fetiţa prezintă niveluri detectabile de HIV în sânge, asociate cu o cantitate mai mică de limfocite şi cu prezenţa anticorpilor care dovedesc faptul că virusul a reapărut în corpul ei. "Desigur, este vorba de o recidivă foarte dezamăgitoare pentru copil, pentru medicii implicaţi în tratamentul ei şi pentru cercetătorii specializaţi în HIV/ SIDA", a declarat, cu regret, Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) din Statele Unite.
Cercetătorii vor încerca în perioada următoare să înţeleagă mai bine felul în care fetiţa din Mississippi a putut să prezintă o remisie şi apoi o recidivă a HIV în organism.
La începutul anului, un caz similar a fost semnalat în California. O fetiţă născută şi ea seropozitivă a fost tratată imediat după naştere cu antiretrovirale. La 11 luni după naştere, medicii nu au detectat nicio urmă de infecţie în organismul ei. Dar în acel caz medicii continuă să administreze pacientei medicamente antiretrovirale şi nu intenţionează să oprească tratamentul înainte ca aceasta să împlinească vârsta de doi ani.

Dieta cu fructe şi legume, barieră naturală împotriva razelor ultraviolete

Consumul anumitor fructe şi legume bogate în pigmenţi, precum afinele şi dovleacul, contribuie la formarea unei bariere naturale, care protejează pielea de efectul nociv al razelor ultraviolete, au descoperit dermatologii din Marea Britanie. Anumite fructe şi legume, cum ar fi fructele de pădure închise la culoare şi legumele de culoare verde-închis, conţin compuşi de protecţie speciali împotriva razelor ultraviolete (UV), au descoperit dermatologii. Organismul utilizează aceşti compuşi la suprafaţa pielii pentru a asigura un nivel de protecţie de bază împotriva razelor ultraviolete nocive.
Unul dintre avantajele acestei abordări este acela că, pe parcursul întregii zile, chiar şi în cele înnorate, când cremele cu protecţie solară nu sunt folosite în mod regulat, este asigurat un nivel de protecţie "de bază" împotriva razelor UV. "Nivelul de protecţie împotriva razelor UV (al fructelor şi legumelor, n.r.) poate fi evaluat într-un mod asemănător cu cel al cremelor cu protecţie solară, de exemplu SPF 10 sau 20; cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai mare şi protecţia împotriva efectelor dăunătoare ale razelor UV. Consumul de alimente care protejează pielea de razele UV are efecte pe tot parcursul zilei şi pe toată suprafaţa corpului", a declarat nutriţionista britanică Sam Christie. "Pigmenţii din aceste fructe şi legume sunt depozitaţi la nivelul pielii. Razele ultraviolete care ating pielea sunt risipite uşor de moleculele din aceste alimente", a explicat Sam Christie.
Alimentele cu cel mai bun nivel de CD - SPF de bază sunt afinele, coacăzele, strugurii negri, smochinele, portocalele, dovleacul, ardeiul gras, varza furajeră şi spanacul. Dar pentru a obţine un factor de protecţie solară 10 doar din dietă, trebuie consumat aproximativ un kilogram de varză furajeră sau de struguri în fiecare zi.

Obama, foarte popular printre musulmanii americani

Preşedintele american, Barack Obama, se bucură de o mare popularitate în rândul musulmanilor din Statele Unite, fiind apreciat de 72 la sută dintre membrii acestei comunităţi. Conform unui sondaj realizat de Institutul Gallup, 72 la sută dintre musulmanii din Statele Unite apreciază activitatea preşedintelui Barack Obama, iar 20 la sută sunt nemulţumiţi. Membrii comunităţii mormonilor sunt cei mai nemulţumiţi (78 la sută) de rezultatele politicilor Administraţiei Obama. Rezultatele sondajului evidenţiază o discrepanţă puternică între creştinii din Statele Unite - care tind să nu aprobe politicile preşedintelui Obama - şi membrii grupurilor necreştine, care sunt mulţumiţi de politicile Administraţiei Obama.

Roşiile viitorului nu se vor strica, ci se vor stafidi, ca şi curmalele

La centrul de cercetări al grupului elveţian Syngenta din Sarrians (aproape de Avignon, Franţa) se lucrează la crearea unor legume ale viitorului, care nu se vor mai strica. De exemplu, roşiile de tip FW 13, de culoarea mierii, nu se vor strica, ci se vor stafidi. "Aceste roşii se comportă ca şi curmalele, pierd apă şi conţinutul de zahăr creşte. Astfel se stafidesc fără să se strice", spune cercetătorul Sylvain Bontems.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.