Internațional

Film după aventurile spionului Edward Snowden

Ziarul de Vrancea
15 mai 2014 525 vizualizări
Americanul Edward Snowden, sursa unor multiple dezvăluiri despre NSA, a obţinut în august 2013 statutul de refugiat în Rusia

Cartea lui Glenn Greenwald despre dezvăluirile făcute de Edward Snowden despre spionajul american va fi adaptată pentru marele ecran de studiourile Sony, care au anunţat că au cumpărat drepturile de autor aferente acestui volum, informează AFP. Michael Wilson şi Barbara Broccoli, doi producători de renume, care au lansat numeroase filme din seria "James Bond", au misiunea de a transpune pe marele ecran cartea scrisă de britanicul Glenn Greenwald intitulată "No Place to Hide". Potrivit studiourilor Sony, acest proiect va fi "un film politic care se va adresa spectatorilor de astăzi". Dezvăluirile explozive făcute de fostul angajat al NSA (Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite/ National Security Agency) "au ridicat numeroase întrebări despre rolul guvernului în protejarea cetăţenilor şi despre echilibrul dintre apărarea securităţii naţionale şi libertăţile individuale", a declarat Doug Belgrad, preşedintele studiourilor Columbia Pictures, deţinute de grupul Sony. Glenn Greenwald, care a scris în iunie 2013 despre primele dezvăluiri făcute de Edward Snowden în cotidianul britanic The Guardian, consideră că producătorii de la Sony s-au remarcat în trecut prin "adaptările lor cinematografice nuanţate, inspirate din fapte petrecute în viaţa reală". "Am fost mult influenţat de filmele politice pe care le-am văzut în tinereţe şi mă bucur că voi avea şansa de a participa la acest proiect care îi va seduce pe cinefili", a adăugat el. Romanul său "No Place to Hide" a fost lansat marţi simultan în 20 de ţări. Americanul Edward Snowden, sursa unor multiple dezvăluiri despre NSA, a obţinut în august 2013 statutul de refugiat în Rusia, pentru o perioadă de un an, după ce a petrecut peste o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova. Fostul consultant al NSA, căruia autorităţile americane i-au retras paşaportul, nu a mai apărut în public din momentul în care a obţinut azil în Rusia. El este acuzat în Statele Unite de spionaj şi furt de documente oficiale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.