Internațional

Numărul imigranţilor romani în Marea Britanie este în scădere

Ziarul de Vrancea
14 mai 2014 481 vizualizări
Anunţul a fost realizat de către Biroul Naţional britanic pentru Statistică

Numărul muncitorilor romani şi bulgari din Marea Britanie a scăzut după deschiderea pieţei muncii, la 1 ianuarie, potrivit unor date oficiale publicate luni care infirmă "afluxul uriaş" aşteptat. În contextul în care 144.000 de romani şi bulgari munceau în Marea Britanie în ultimele trei luni din 2013, în perioada ianuarie-martie 2014 se înregistrau 140.000, cu 4.000 de persoane mai puţin, a anunţat Biroul Naţional britanic pentru Statistică, citat de BBC. Preşedintele Comisiei parlamentare pentru Afaceri Interne Keith Vaz, evoca marţi un "aflux" de 30.000 de romani şi bulgari de la începutul lui 2014. Potrivit datelor Biroului Naţional britanic pentru Statistică, acest număr este mai mic cu 4.000 faţă de cel întregistrat în ultimul trimestru din 2013, dar este cu 28.000 mai mare în comparaţie cu cel înregistrat în primul trimestru al anului trecut. La 1 ianuarie, romanii şi bulgarii au obţinut aceleaşi drepturi de a munci în Marea Britanie ca şi cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii. Guvernul nu a anunţat caţi imigranţi noi aşteaptă, în urma anulării restricţiilor. Grupul de presiune Migration Watch a estimat că în ţară ar urma să sosească aproximativ 50.000 de imigranţi romani şi bulgari anual, iar UKIP, un partid eurosceptic şi eurofob, a preconizat un "val uriaş" de imigranţi. Adjunctul ministrului britanic al Trezoreriei, Danny Alexander, a declarat miercuri că datele "dezmint alarmismul UKIP în legătură cu imigraţia". "Numărul foarte modest de romani şi bulgari care vin să muncească în Marea Britanie anul acesta contrastează puternic cu retorica inflamatoare de la începutul anului", a subliniat el. BBC comentează că "valul uriaş" de imigranţi nu a invadat ţara, în mod clar, în primele trei luni din 2014, dar că este prea devereme pentru a avea "imaginea de ansamblu" asupra acestei probleme. Deschiderea totală a pieţei muncii a provocat temeri, într-o ţară în care problema migraţiei este sensibilă, după un aflux de imigranţi din Europa de Est, în special din Polonia, în urma extinderii UE în 2004. Acest aflux este temut şi de către Partidul Conservator, aflat la putere, la presiunea partidului antimigrare UKIP. Guvernul lui David Cameron a anunţat în 2013 înăsprirea accesului imigranţilor la ajutoare sociale şi a pus în discuţie circulaţia liberă în UE, declanşand furia Bruxelles-ului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.