Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Suspectul în cazul romancei crucificate a fost arestat

Ziarul de Vrancea
9 mai 2014 329 vizualizări
Riccardo Viti are de 55 de ani şi prezintă probleme psihice u "s-a terminat, s-a terminat, am făcut o prostie", le-a spus el poliţiştilor din Florenţa u anchetatorii au găsit în locuinţa sa bandă adezivă "identică" celei utilizate la comiterea crimei

Poliţia din Florenţa a arestat ieri dimineaţa un suspect din oraş, în varstă de 55 de ani, care locuieşte în zona Careggi şi care a mărturisit că a ucis-o pe romanca Andreea Cristina Zamfir, în varstă de 26 de ani, relatează Corriere Fiorentino în pagina electronică. Potrivit publicaţiei, Riccardo Viti, în varstă de 55 de ani, prezintă probleme psihice. "S-a terminat, s-a terminat, am făcut o prostie", le-a spus el poliţiştilor din Florenţa imediat după ce o echipă mobilă a intrat în locuinţă, vineri dimineaţa, pentru a-l aresta. Anchetatorii au găsit în locuinţă bandă adezivă "identică" celei utilizate la comiterea crimei, scrie ziarul. Autopsia a stabilit că romanca Andreea Cristina Zamfir, în varstă de 26 de ani, a murit din cauza unei hemoragii interne care a fost provocată de actele de tortură la care a fost supusă. Poliţia îl suspectează pe Viti, care locuieşte pe via Locchi, langă spitalul din Careggi, că este criminalul în serie care a asasinat-o pe prostituata romancă, dependentă de droguri, torturată şi crucificată. Riccardo Viti a fost condus la sediul poliţiei, unde a mărturisit crima. "Fac acest lucru din răzbunare", le-ar fi spus el poliţiştilor care-l interogau, potrivit publicaţiei. Poliţia şi Carabinieri au percheziţionat casa în care suspectul locuieşte împreună cu părinţii şi au găsit bandă adezivă "identică" celei care a fost folosită pentru imobilizarea victimei. Partenera acestuia lucrează la spitalul din Careggi, pecizează ziarul. Potrivit publicaţiei, în prezent se efectuează verificări privind corespondenţa cu probe de ADN colectate de către Carabinieri în cazuri similare în care victimele au supravieţuit. Ei ar fi ajuns la identificarea bărbatului arestat, pe baza descrierilor furnizate de către femei pe care acesta le-ar fi violat în ultimii ani. "După trei zile de căutări, am capturat bestia", a declarat chestorul Micillo pentru Corriere Fiorentino, adăugand că bărbatul arestat este "cu siguranţă vinovat de uciderea Andreei Cristina Zamfir". "Acum încercăm să facem legătura cu alte violuri", a spus oficialul, mulţumind poliţiei şi carabinierilor. Furgonul alb, despre care vorbesc toate prostituatele în declaraţii - este un Fiat Doblò, proprietatea tatălui suspectului. După uciderea romancei, poliţia a audiat o serie de prostituate. Ele nu au denunţat violenţe, dar aproape toate afirmă că un client le-a cerut să îi ofere un "joc erotic" asemănător celui care a condus la moartea romancei, la Ugnano. De asemenea, ele îşi amintesc în mod clar furgonul, un element-cheie în cadrul anchetei, care a devenit apoi o pistă către arestarea presupusului asasin, mai scrie Corriere Fiorentino. Romanca în varstă de 26 de ani torturată şi ucisă în oraşul italian Florenţa va fi înmormantată în sudul Italiei, după cum a cerut familia acesteia, care beneficiază de asistenţa ambasadei Romaniei, potrivit agenţiei ANSA.

Rusia se apropie periculos de mult de Basarabia

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin spune că recunoaşterea Transnistriei "va depinde de evoluţia evenimentelor"

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat, ieri, la Tiraspol că recunoaşterea independenţei Transnistriei este o "problemă complicată", dar acest lucru "va depinde de evoluţia evenimentelor" în această regiune, relatează agenţia Novosti PRM, în pagina electronică. Rogozin, care este şi reprezentantul special al preşedintelui rus Vladimir Putin în Transnistria, a declarat că "Rusia cunoaşte dorinţele transnistrenilor şi ţine cont de toate referendumurile care au avut loc în regiune, dintre care două au fost legate de integrarea în Rusia". Totuşi, în legătură cu recunoaşterea regiunii transnistrene, Rogozin a afirmat că aceasta este o "problemă complicată". Potrivit vicepremierului rus, totul "va depinde de evoluţia evenimentelor". "În dreptul internaţional există prioritatea dreptului la integritate teritorială şi acestui fapt i se acordă o atenţie deosebită. Însă, atunci cand există o ameninţare la adresa vieţii şi integrităţii cetăţenilor care locuiesc într-o regiune a ţării, dreptul la autodeterminare devine mai presus de dreptul la integritate teritorială. Aşa s-a întamplat în Crimeea", a declarat Rogozin. Pe de altă parte, insurgenţii proruşi din estul Ucrainei continuau, ieri, pregătirile pentru organizarea referendumului proindependenţă, programat duminică, deşi Moscova a pledat pentru amanarea plebiscitului, informează AFP.Referendumul se va desfăşura în cele două regiuni afectate cel mai mult de revolte separatiste - Doneţk şi Lugansk, unde trăiesc în total 7,3 milioane de locuitori. Populaţia totală a Ucrainei este de 45,5 milioane de locuitori. În cadrul referendumului, alegătorii vor trebui să răspundă la două întrebări - "Aprobaţi independenţa Republicii populare Doneţk?" şi "Aprobaţi independenţa Republicii populare Lugansk?". "Republica populară Doneţk" a fost proclamată pe 7 aprilie, după ce grupuri proruse au ocupat instituţiile administraţiei regionale.În acest timp, douăzeci de rebeli şi un poliţist au fost ucişi în confruntările care au avut loc în oraşul portuar Mariupol din sud-estul Ucrainei, a anunţat ministrul de Interne Arsen Avakov. "Douăzeci de terorişti au fost ucişi, patru capturaţi. Mulţi dintre atacatori au dispărut în oraş şi şi-au abandonat armele. Pierderile noastre se ridică la un mort şi cinci răniţi. Pierderile forţelor armate sunt pe cale de a fi stabilite. Clădirea (poliţiei locale) este în flăcări", a declarat el pe pagina sa de Facebook. O grupare formată din 60 de "terorişti" înarmaţi cu mitraliere a încercat să preia controlul clădirii poliţiei. Forţele de ordine au primit întăriri şi a urmat o "adevărată luptă", subliniază ministrul.

Discurs halucinant a Ţarului Putin : Sovieticii au salvat Europa de sclavie!

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat ieri "forţa triumfală a patriotismului" rus, la parada militară care marchează victoria din 1945 asupra regimului nazist, care se doreşte o demonstraţie a puterii ruse în plină criză cu Occidentul asupra Ucrainei, relatează AFP. După trecerea în revistă a trupelor de către ministrul Apărării Serghei Şoigu, pe muzică de fanfară militară, liderul de la Kremlin a luat cuvantul, în Piaţa Roşie, în faţa militarilor şi veteranilor din al Doilea Război Mondial. Ziua de 9 mai "este o sărbătoare în care triumfă forţa atotputernică a patriotismului, în cursul căreia simţim în mod special ceea ce înseamnă să fii credincios patriei şi cat de important este să-i apărăm interesele", a subliniat el. "Voinţa de fier a poporului sovietic, curajul şi fermitatea sale au salvat Europa de la sclavie", a continuat Putin. "Ţara noastră este cea care i-a gonit pe fascişti pană în barlogul lor, a obţinut înfrangerea lor completă şi definitivă, a învins cu preţul a milioane de victime şi încercări teribile", a adăugat şeful statului rus. Rusia sărbătoreşte anual victoria Aliaţilor în al Doilea Război Mondial pe data de 9 mai - capitularea fiind semnată la Berlin pe 8 mai, seara tarziu, adică pe 9 mai după ora Moscovei. Însă acest eveniment, prin care Rusia îşi etalează puterea militară restaurată, afişand lansatoare de rachete, tancuri de asalt şi bombardiere grele, prezintă o importanţă crucială, în acest an, pentru Kremlin, care se opune Occidentului asupra Ucrainei. Putin a mers ieri şi în Crimeea. Aici a trecut în revistă, navele Flotei Ruse la Marea Neagră staţionate în portul Sevastopol. Însoţit de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, preşedintele Vladimir Putin a trecut succesiv prin faţa a zeci de nave militare ruse, felicitand echipajele, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune ruse. "Tovarăşi, vă felicit pentru cea de-a 69-a aniversare a victoriei în marele război patriotic", a spus Putin în faţa fiecărei nave.Ultima navă a fost crucişătorul Moskva, nava-amiral a Flotei ruse la Marea Neagră.

Berlusconi a efectuat prima zi a unei pedepse umilitoare

Silvio Berlusconi a sosit ieri dimineaţa la un centru special de la Cesano Boscone, unde începe să efectueze muncă de interes general în folosul bolnavilor de Alzheimer, o pedeapsă umilitoare şi simbolică pentru declinul politic al fostului premier flamboaiant, relatează AFP. El a coborat repede din maşină, la intrarea în pavilionul San Pietro din cadrul Institutului Sacra Famiglia, fără să spună vreun cuvant sutelor de jurnalişti prezenţi, ţinuţi la distanţă. Un sindicalist deghizat în clovn, care a reuşit să intre în incintă în pofida unor măsuri de securitate importante, i-a strigat "Berlusconi la închisoare", "visul muncitorilor italieni este să-l vadă pe Berlusconi la San Vittore", o închisoare de la Milano. Magnatul media a fost condamnat la patru ani de închisoare - dintre care pentru trei a beneficiat de o amnistie - pe 1 august, în procesul Mediaset, pentru fraudă fiscală, şi ispăşeşte un an de muncă în interesul general. Această condamnare l-a costat totodată excluderea din Senat, o interdicţie de a vota şi de a fi ales. Îngrijirea persoanelor cu deficienţe mentale, greu de acceptat pentru Berlusconi, în varstă de 77 de ani şi foarte ataşat de imaginea sa, face parte dintr-un ansamblu de măsuri cu caracter constrangător, între care interdicţia de a părăsi regiunea Milano, dar cu permisiunea de a se deplasa la Roma de marţi dimineaţa şi pană joi seara. Adversarii săi sunt convinşi că se va folosi de pedeapsa de la Institutul Sacra Famiglia de la Cesano Boscone în scopuri electorale, înaintea alegerilor europene, în care formaţiunea sa, Forza Italia, va încerca să păstreze un scor de peste 20%. Peste 100 de jurnalişti s-au acreditat să filmeze şi fotografieze sosirea acestuia. Agenţi de poliţie supraveghează intrarea în azil de joi. Institutul ocupă o suprafaţă mare, iar jurnaliştii sunt masaţi într-un perimetru clar determinat, fără să fie autorizaţi să intre în clădirea San Pietro, unde se află bolnavii de Alzheimer.

Pasageri blocaţi în Tel Aviv din cauză că piloţii au întarziat

Pasagerii a patru zboruri ale companiei aeriene israeliene El Al, care ar fi trebuit să plece în cursul nopţii de joi spre vineri către Londra, Munchen, Budapesta şi Bucureşti au rămas blocaţi pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv deoarece personalul aeronautic nu s-a prezentat la serviciu la timp. Piloţii companiei ar fi nemulţumiţi de condiţiile de muncă, ce s-au înrăutăţit după lansarea subsidiarei low cost a El Al, UP, relatează Jerusalem Post, în ediţia electronică. El Al a confirmat că "din cauza lipsei de personal aerian, programul companiei va fi perturbat" începand de joi. "În ultima vreme, El Al se confruntă cu perturbări în program şi în poziţionarea avioanelor din cauza piloţilor indisponibili şi a lipsei lor de răspuns faţă de solicitările companiei în legătură cu implementarea zborurilor", a declarat o purtătoare de cuvant a El Al. "El Al le cere scuze clienţilor afectaţi şi acţionează pentru ca pasagerii să fie duşi la destinaţie cat mai repede posibil", a adăugat purtătoarea de cuvant.

« Avem politicieni turbaţi, veniţi şi bucuraţi-vă de prostia lor »

Actorul britanic de comedie Mark Thomas îi invită pe romani să vină în Marea Britanie să se bucure de "prostia politicienilor turbaţi, cu spume la gură", pe care acesta îi cataloghează drept "surse de divertisment". "Veniţi în Marea Britanie! Este fabulos aici şi sunt sigur că o să vă placă. Da, avem politicieni turbaţi cu spume la gură, cu tentă rasistă, dar noi considerăm că aceştia sunt surse de divertisment, mai degrabă decat de frică. Veniţi şi bucuraţi-vă cu noi de prostia lor!", este mesajul adresat romanilor, într-o scrisoare deschisă, de către Mark Thomas, actor de comedie şi jurnalist din Marea Britanie. "Da, au existat unele comentarii mass-media rasiste scrise de pornografi, voiajori şi pungaşi cu limba spurcată, dar aceşti oameni trebuie să fie compătimiţi pentru viaţa lor inadecvată şi ignorantă", mai scrie Thomas, care dă asigurări că aceste persoane nu reprezintă Marea Britanie. Mark Thomas le promite romanilor care se hotărăsc să ajungă în Marea Britanie pană la 24 mai că le va organiza personal "o petrecere de bun venit cu ceai şi prăjituri".

Grup infracţional de imigranţi romani, destructurat la Milano

Autorităţile italiene au destructurat un grup infracţional format din imigranţi romani specializaţi în spargerea automatelor amplasate în staţii de metrou din Milano, patru suspecţi fiind arestaţi, scrie La Repubblica, în ediţia online.Grupului infracţional i se atribuie zeci de spargeri comise în intervalul ianuarie - aprilie 2014 în staţii de metrou din Milano. Romanii au furat 24.000 de euro din 11 automate instalate în staţiile de metrou, provocand daune de 80.000 de euro. Pe baza unor imagini filmate prin sistemul video de supraveghere, autorităţile din Milano au identificat şi arestat patru romani: Marian A. (în varstă de 20 de ani), Ionuţ Alexandru N. (19 de ani); Ilie Octavian C. (în varstă de 25 de ani) şi Vitalie N. (24 de ani). Romanii au fost plasaţi în arest preventiv sub acuzaţia de furt calificat în grup organizat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.