Internațional

Trip Advisor: Istanbulul, destinaţia preferată în 2014

Ziarul de Vrancea
8 apr 2014 578 vizualizări
Capitala Turciei este urmată în top de Roma şi Londra în preferinţele din acest an ale utilizatorilor cunoscutului site de turism

Destinaţia turistică preferată în 2014 nu mai este Parisul, capitala franceză fiind detronată de Istanbul, potrivit clasamentului stabilit de site-ul de călătorii Trip Advisor. Metropola turcă, fostă capitală a Imperiului Otoman, ştie cum să atragă turiştii, plasându-se în clasament înaintea Londrei şi a Romei. "Clasamentul se bazează pe aprecierea celor care călătoresc din lumea întreagă. Istanbulul nu este o destinaţie necunoscută pentru francezi, însă este mai exotică pentru chinezi sau americani", spune Artine Meckertichian, purtător de cuvânt al Trip Advisor în Franţa. De fapt, exotismul pare a fi unul din elementele de care beneficiază unele din oraşele aflate pe primele 25 de locuri: Hanoi ocupă locul al 8-lea, Budapesta, al 21-lea, iar Lisabona al 23-lea. Oraşul marocan Marrakech ocupă poziţia a şasea, făcând un salt de 13 locuri faţă de clasamentul de anul trecut. Dintre metropolele care constituie destinaţii turistice tradiţionale, New York ocupă locul al 12-lea, Paris, al şaptelea, iar Berlin al 11-lea.
Top 10 destinaţii turistice preferate în 2014, realizat de Tripe Advisor, cuprinde, în ordine, Istanbul, Roma, Londra, Beijing, Praga, Marrakech, Paris, Hanoi, Siem Reap (Cambodgia) şi Shanghai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Radu, acum 3660 zile, 11 ore, 11 minute, 25 secunde
Intelectualilor, Istanbulul nu e capitala Turciei ! Ankara este capitala !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.