Internațional

Congresmeni americani:Snowden a fost sprijinit de Rusia în dezvăluirile sale

Ziarul de Vrancea
20 ian 2014 696 vizualizări
Cea mai mare parte a informaţiilor furnizate de Snowden sunt despre capacităţile militare terestre, navale şi aeriene ale SUA, se plang parlamentarii americani

Importanţi congresmeni americani şi-au exprimat duminică bănuiala că fostul analist al serviciilor secrete Edward Snowden ar fi fost ajutat de o putere străină să dezvăluie vaste informaţii despre operaţiunile de spionaj desfăşurate de SUA. "Cred că trebuie să răspundem la întrebări interesante, ceea ce cu siguranţă ne va face să credem că ruşii au avut, cel puţin parţial, o implicare" în scurgerea de informaţii produsă de Snowden, a afirmat, la postul de televiziune CBS, Mike Rogers, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor. "Tot ce a făcut, de la modul în care şi-a pregătit acţiunea, la itinerariul ales şi până modul în care a ajuns rapid la Moscova, unde este acum refugiat, ridică semne de întrebare", a adăugat congresmenul american.
El consideră că "cea mai mare parte" a informaţiilor furnizate de Snowden nu are "nimic de-a face cu programul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), ci cu capacităţile noastre militare terestre, navale şi aeriene". Într-un alt interviu acordat postului NBC, acelaşi oficial a spus că "nu este întâmplător faptul că el a ajuns în final la Moscova, unde este acum sub coordonarea FSB", serviciul de informaţii rus. "Snowden nu s-a trezit într-o dimineaţă cu toate mijloacele disponibile să facă toate acestea de unul singur (...), cred că a fost ajutat de cineva", a declarat la rândul său, postului ABC, Michael McCaul, preşedintele Comisiei pentru Securitate Internă a Camerei Reprezentanţilor. Însă, acesta din urmă, care a acordat interviul la Moscova, precizează că nu poate afirma cu certitudine că Rusia este în spatele respectivelor scurgeri de informaţii, dar este de părere că Snowden a fost sprijinit de cineva.
Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri să vor trece ani până când se va vedea amploarea pagubelor provocate Statelor Unite de dezvăluirile făcute de Snowden.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.