Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Indignare la Hollywood :Filmele trimise juraţilor de la Oscar, spre evaluare, au fost piratate

Ziarul de Vrancea
19 ian 2014 682 vizualizări
Pe site-uri ilegale au fost postate Copii confidenţiale pe suport DVD ale unor filme precum "12 Years A Slave", "Gravity" şi "American Hustle" u o copie pirat a filmului "Gravity 3D: Misiune în spaţiu" conţine avertizarea: "Acest film, oferit spre evaluare, este dat cu împrumut pentru dumneavoastră, membrul juriului"

Copii confidenţiale pe suport DVD ale unor filme precum "12 Years A Slave", "Gravity" şi "American Hustle", trimise juraţilor în vederea evaluării pentru premiile Oscar şi BAFTA, au fost postate pe diferite site-uri de pe care poate fi descărcat ilegal conţinut, informează dailymail.co.uk. Pe site-uri ilegale au fost postate versiuni piratate ale unor filme care au fost trimise membrilor Academy of Motion Picture Arts and Sciences, care decid caştigătorii premiilor Oscar, dar şi membrilor British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Aproximativ 6.000 de persoane fac parte din fiecare dintre cele două academii. O copie pirat a filmului "Gravity 3D: Misiune în spaţiu" conţine avertizarea: "Acest film, oferit spre evaluare, este dat cu împrumut pentru dumneavoastră, membrul juriului". Acelaşi mesaj este prezent şi pe filmele care au fost trimise membrilor BAFTA, la sfarşitul anului 2013. Versiunile piratate ale comediei dramatice "ţeapă în stil american/ American Hustle" includ un mesaj care apare pe ecran, la intervale regulate: "For your consideration only/ Numai în folosul dumneavoastră". Iar pe copia filmului "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" apare avertizarea: "Proprietatea Fox. Nu poate fi copiată, transferată sau vandută". Cele trei pelicule, cu nominalizări la Oscar şi la premiile BAFTA, au fost lansate recent în cinematografele din întreaga lume, dar nu sunt încă disponibile pe DVD. Pe langă aceste filme, pe site-urile ilegale apar şi alte producţii care candidează la Oscarurile de anul acesta, inclusiv "Lupul de pe Wall Street" - însoţit de avertizarea "For Awards Consideration/ vizionare pentru membrii juriului" -, "Saving Mr Banks: În căutarea poveştii" şi "Hobitul: Dezolarea lui Smaug". Unele dintre filme sunt însoţite de avertizarea că un filigran a fost inserat în film, pe DVD şi chiar în ambalaj, pentru identificarea persoanei căreia i-a fost trimisă copia respectivă. Studiorile de producţie au avertizat membrii juriului că orice distribuire neautorizată a filmelor ar putea atrage după sine "pedepse civile şi penale" şi chiar au dat sfaturi despre modalitatea de a distruge DVD-urile după vizionare. "Majoritatea membrilor juriului au luat această responsabilitate în serios, dar problemele apar cand un film este împrumutat unui membru al familiei sau cand acesta şi-l însuşeşte fără permisiune", a declarat o sursă din cercul juraţilor BAFTA, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Nu s-a stabilit dacă DVD-urile piratate au aparţinut membrilor juriului Oscar sau BAFTA şi a apărut suspiciunea că unele filme ar fi putut să fie distribuite de unii membri ai Sindicatului actorilor americani.

Protest de amploare în Ucraina

Aproximativ 200.000 de persoane s-au reunit, ieri la pranz, în Piaţa Independenţei din centrul Kievului pentru a protesta faţă de adoptarea recentă a noilor legi care intensifică sancţiunile împotriva manifestanţilor, relatează AFP. Pe o vreme cu temperaturi negative, protestatarii se îngrămădeau în interiorul şi în apropierea pieţei, denumită Maidan, ocupată de aproape două luni de opozanţii proeuropeni după refuzul preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna un acord de asociere cu UE în favoarea unei apropieri de Rusia. Zeci de manifestanţi aveau pe cap caserole, site sau cutii de carton sau purtau măşti de carnaval, ca semn al luării în deradere a noilor legi adoptate la acest sfarşit de săptămană, care sancţionează persoanele ce protestează cu măşti sau şepci pe cap. Liderii opoziţiei au făcut apel la organizarea acestei manifestaţii, cea de-a opta de la începutul protestelor faţă de preşedintele Viktor Ianukovici, în pofida unei decizii judecătoreşti anunţate miercuri, privind interzicerea oricărei manifestaţii în centrul Kievului pană la 8 martie. "Aştept astăzi măsuri decisive şi drastice din partea opoziţiei", a declarat pentru AFP unul dintre protestatari, Serghii Nelipovici. "Nu mai putem aştepta mult. Nu avem o opţiune: fie caştigăm, fie cădem în dictatură", a adăugat el.  Exprimandu-se pe rand pe o scenă, liderii opoziţiei au denunţat aceste noi texte. "Declarăm ilegală noua legislaţie adoptată", a declarat boxerul Vitali Kliciko, liderul partidului Udar. El le-a cerut forţelor de ordine să se alăture taberei opozanţilor. "Mă adreseze forţelor de ordine: treceţi în tabăra poporului!", a declarat el. "Parlamentul şi-a piedut legitimitatea, aceasta înseamnă că trebuie să creăm un consiliu al poporului din oamenii politici ai opoziţiei", a afirmat la randul său Arseni Iaţeniuk, din cadrul partidului opozantei încarcerate Iulia Timoşenko. Pe parcursul zilei de ieri au izbucnit ciocniri între manifestanţi şi poliţişti, mai multe persoane fiind rănite. După manifestaţie, unii protestatari care încercau să treacă de cordonul realizat de poliţişti pentru a merge către Parlament au atacat furgonete ale poliţiei şi uneia dintre ele i-au dat foc. Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov în forţele de ordine, care au răspus folosind gaze lacrimogene şi bastoanele din dotare. Kliciko a încercat să se interpună şi a cerut mulţimii să nu provoace poliţia.

Obama a încercat să se împace cu Merkel cu ajutorul unui interviu

Preşedintele american, Barack Obama, a avertizat că serviciile de informaţii americane vor "continua să se intereseze de intenţiile guvernelor din lume", într-un interviu acordat televiziunii germane şi difuzat sambătă, relatează AFP. "Agenţiile noastre de informaţii, la fel ca agenţiile germane şi toate celelalte, vor continua să se intereseze de intenţiile guvernelor din lume, acest lucru nu se va schimba", a declarat el în cadrul acestui interviu acordat televiziunii publice ZDF. El a asigurat că Angela Merkel nu are de ce să se îngrijoreze de această supraveghere, pentru că niciunul dintre telefoanele ei mobile nu va fi ascultat de agenţia de informaţii NSA. El a insistat asupra "relaţiilor de prietenie şi încredere" care leagă, potrivit lui, cele două ţări. Dar departe de el ideea de a renunţa la aceste practici, a căror dezvăluire, anul trecut, de către fostul consultant al NSA Edward Snowden a afectat puternic relaţia transatlantică.  Strangerea de date de către serviciile de informaţii americane este "în serviciul obiectivelor noastre diplomatice şi politice", a explicat preşedintele. "Şi nu merită efortul de a avea un serviciu de informaţii dacă acesta se limitează la (colectarea de informaţii) care pot fi citite în (cotidianul american) New York Times sau în (cotidianul german) Der Spiegel. Adevărul este că prin definiţie, misiunea serviciilor de informaţii este aceea de a descoperi: ce gandesc oamenii? ce fac ei?", a continuat preşedintele american. Dezvăluirile de anul trecut privind presupusa interceptare a telefoanelor mobile ale unor lideri europeni, între care cel al cancelarului german, au provocat un scandal în Europa şi mai ales în Germania.

Putin promite că îi va primi pe homosexuali la Jocurile Olimpice

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a asigurat că Rusia va primi toţi sportivii şi vizitatorii, independent de orientarea lor sexuală, la Jocurile Olimpice care vor începe în mai puţin de trei săptămani la Soci, relatează AFP. "Oamenii au orientări sexuale diferite. Noi îi vom primi pe toţi sportivii şi toţi vizitatorii Jocurilor Olimpice", a declarat el într-un interviu acordat mai multor posturi de televiziune ruse şi străine şi difuzat ieri. O lege rusă care interzice "propaganda" homosexuală în faţa minorilor, pasibilă cu închisoarea, a provocat o controversă şi apeluri la boicotarea Jocurilor Olimpice din partea mai multor personalităţi internaţionale. Apărătorii drepturilor omului le reproşează autorităţilor ruse că vor să stigmatizeze homosexualii prin acest text, a cărui formulare vagă deschide uşa unei interpretări foarte largi. Liderii ruşi contestă însă acest lucru. Putin a apărat din nou, în interviul acordat, această lege. "A fost adoptată recent o lege care interzice propaganda, nu numai a homosexualităţii, ci a homosexualităţii şi abuzurilor sexuale faţă de copii", a declarat el. "Dar acest lucru nu are nimic de-a face cu urmărirea oamenilor pentru orientarea lor sexuală", a adăugat el. "De aceea oamenii care au această orientare netradiţională şi care intenţioează să vină fie în calitate de invitaţi, fie ca participanţi la Jocurile Olimpice, nu trebuie aibă vreo temere", a declarat el.

Bunurile unui lider din opoziţie din Turcia au fost confiscate

Autorităţile turce au confiscat bunurile candidatului la alegerile municipale din Istanbul al Partidului Republican al Poporului (CHP), principala formaţiune a opoziţiei turce, anunţă presa sambătă, citată de AFP. Fondul de asigurare a depozitelor de economii (TMSF) a anunţat această decizie joi seara, după ce Mustafa Sarigul şi alţi nouă creditori nu au rambursat un împrumut de 3,5 milioane de dolari contractat în 1998, scrie cotidianul Hürriyet. Sarigul a denunţat această măsură ca fiind o "provocare". "Acest incident nu este altceva decat instrumentalizarea, de către oameni panicaţi, a instituţiilor statului în scopuri politice", a declarat el, citat de Hürriyet. Această măsură intervine în timp ce Guvernul turc este afectat de un vast scandal de corupţie ce implică oameni de afaceri şi fii ai unor foşti miniştri. Mustafa Sarigul este considerat principalul rival al lui Kadir Topbas, actualul primar al Istanbulului şi membru al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), care candidează pentru un al treilea mandat la alegerile municipale din martie.

Romanul, devenit celebru în Anglia, şi-a găsit o nouă slujbă

Romanul Victor Spirescu şi-a găsit un nou loc de muncă la Londra, în domeniul construcţiilor, după ce a fost nevoit să plece de la precedenta slujbă pe care o avea la o spălătorie de maşini, din cauza atenţiei excesive pe care i-a acordat-o presa britanică, relatează The Guardian, în ediţia online. Romanul Victor Spirescu a povestit pentru The Guardian evenimentele prin care a trecut în ultimele trei săptămani, de la sosirea sa pe aeroportul Luton. De atunci, el a fost obligat de atenţia frenetică acordată de presă să îşi părăsească locul de muncă pentru care venise, la o spălătorie de maşini din Bedfordshire, dar şi-a găsit un altul în această săptămană, în domeniul construcţiilor. Viaţa sa privată, inclusiv condamnarea pentru agresarea fostei iubite, a fost expusă în ziarele britanice, a fost fotografiat cu politicieni, a apărut la televizor alături de liderul UKIP Nigel Farage, a fost oprit pe stradă de străini care îi cereau autografe. "Nu prea ştiu ce să cred despre ce s-a întamplat cu mine", afirmă el. "Este un sentiment plăcut dar în acelaşi timp şi neplăcut. La început am fost încantat să fiu un fel de celebritate, dar pe urmă am regretat pentru că am sfarşit prin a-mi pierde locul de muncă", a explicat el.

Incendiu într-un sat de patrimoniu din Norvegia

Un sat pitoresc din Norvegia, Laerdalsøyri, al cărui centru vechi este clasat în patrimoniul mondial, a fost cuprins de un incendiu care a izbucnit sambătă seara şi care încă ardea ieri la pranz, relatează AFP.  Laerdalsøyri, situat la peste 200 de kilometri nord-vest de Oslo, este cunoscut pentru casele sale din lemn, care fac parte din patromoniul UNESCO, în cadrul fiordurilor din vestul Norvegiei. Incendiul, care a izbucnit într-o locuinţă cu puţin timp înainte de ora 23.00 (24.00 ora Romaniei), a fost alimentat de rafalele puternice de vant şi a ars între "15 şi 30 de clădiri" în totalitate sau parţial, a anunţat poliţia într-un comunicat.  La terminarea evacuării întregului cartier, poliţia norvegiană şi spitalul comunei Laerdal au anunţat că sunt persoane care s-au intoxicat dar că nimeni nu a suferit arsuri. "Peste 50 de persoane au fost internate în spital pentru a fi puse sub observaţie sau tratate după ce s-au intoxicat", a anunţat poliţia. Potrivit agenţiei de presă norvegiene NTB, trei case din perimetrul UNESCO au fost afectate de incendiu.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.