Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Valérie Trierweiler, internată după ce a luat un sedativ puternic

Ziarul de Vrancea
15 ian 2014 453 vizualizări
Ea a înghiţit pastila după ce preşedintele francez i-a mărturisit că a fost infidel.Hollande amană să confirme în public relaţia cu actriţa Julie Gayet

Valérie Trierweiler, partenera declarată a lui François Hollande, a luat, după cearta cu preşedintele Franţei, un anxiolitic puternic, indicat pentru tulburări nevrotice şi anxietate, iar agenţii de securitate au decis transportarea la spital, scrie revista Ici Paris.
Potrivit publicaţiei, după discuţia aprinsă cu François Hollande, Valérie Trierweiler i-a cerut şoferului să o ducă de la Palatul Elysée la apartamentul ei din strada Cauchy, în Paris. Conform surselor citate de Ici Paris, Prima Doamnă a Franţei a spus că voia să meargă la ea acasă şi să nu mai iasă deloc. "Voia doar să doarmă, pentru a uita. Fiind prea agitată, ea a luat o pastilă de Lexomil; prea puternică", precizează o sursă de la Palatul Elysée. Îngrijorat, unul dintre agenţii de securitate ai Primei Doamne l-au înştiinţat pe preşedinte. "Temându-se de ce era mai rău, el a cerut să fie transportată de urgenţă la spital", adaugă sursa citată de Ici Paris.
Lexomil (Bromazepam) este un medicament din clasa benzodiazepinelor, fiind indicat pentru tratamentul anxietăţii de diverse tipuri - tulburări de adaptare şi posttraumatic, de tip nevrotic şi psihotic, pentru afecţiuni somatice severe sau crize de anxietate, în profilaxia şi tratamentul delirium tremens şi a altor manifestări ale sindromului de sevraj alcoolic.
Valérie Trierweiler a luat medicamentul în seara zilei de 9 ianuarie, după o dispută aprinsă cu Francois Hollande, care i-ar fi recunoscut, la Palatul Elysée, că are o relaţie cu actriţa Julie Gayet. Valérie Trierweiler a început să se simtă rău şi să fie abătută, astfel că a fost transportată la spital, unde a fost internată, au afirmat surse citate de ziarul Le Parisien. Hollande i-a recunoscut partenerei sale că are o relaţie amoroasă cu Julie Gayet înainte ca revista Closer să facă această dezvăluire. Valérie Trierweiler bănuia de câteva săptămâni că partenerul ei avea o relaţie amoroasă secret.

Hollande: "Sunt momente dureroase"

Întrebat marţi despre starea de sănătate a partenerei sale Valérie Trierweiler, Francois Hollande s-a limitat să spună că aceasta "se odihneşte". Preşedintele a promis că va clarifica situaţia relaţiei cu Valérie Trierweiler la întâlnirea pe care o va avea cu presa înainte de vizita în Statele Unite, programată pe 11 februarie. "Fiecare poate avea probleme în viaţa sa personală. Este şi cazul nostru. Sunt momente dureroase. Problemele private sunt tratate în mod privat, în intimitatea respectării fiecăruia. Nu este nici locul, nici momentul de a face acest lucru acum. Nu voi răspunde la nicio întrebare pe această temă azi. O voi face înainte de întâlnirea pe care o am", a spus Hollande marţi.
Valérie Trierweiler rămâne spitalizată pe termen nedeterminat, a anunţat Biroul acesteia, citat de ziarul Le Monde. "Medicii consideră că are nevoie de mai multă odihnă şi va rămâne spitalizată. Medicii vor stabili când va putea fi externată", a explicat un apropiat al Primei Doamne a Franţei de la Palatul Elysée. "Are nevoie să se recupereze după şocul suferit. Are nevoie de linişte", precizează sursa citată.

Un blogger susţine că actriţa Julie Gayet ar fi însărcinată

La o zi după conferinţa de presă televizată a lui François Hollande, urmărită de peste patru milioane de francezi (faţă de 1,8 milioane în cazul precedentei sale conferinţe de presă televizate), pe reţeaua de socializare Twitter au apărut zvonuri potrivit cărora Julie Gayet ar fi însărcinată. Potrivit unui blogger francez, care citează un jurnalist al M6, actriţa ar fi însărcinată în patru luni. Conform acestei informaţii, care nu a fost confirmată, copilul ar urma să se nască în iunie. Contul Le Réel care a postat informaţia a şters, ulterior, mesajul

Creierul atentatelor de la 11 septembrie promovează nonviolenţa islamului

Creierul autoproclamat al atacurilor de la 11 septembrie 2001 din SUA, Khalid Sheikh Mohammed, încarcerat la Guantanamo unde riscă pedeapsa cu moartea, afirmă că folosirea violenţei pentru convertirea la islam este interzisă în Coran. "Sfântul Coran ne interzice să folosim forţa ca mijloc de convertire (la islam)!", scrie pakistanezul, care a compărut în faţa unui tribunal militar la Guantanamo pentru uciderea a 3.000 de persoane în atentatele de la 11 septembrie 2001. "Nu-i credeţi pe cei care pretind că mujahedinii luptă împotriva necredincioşilor pentru a-i converti la islam sau că vă combatem pentru că susţineţi democraţia, libertatea sau cereţi respectarea drepturilor omului", a adăugat prizonierul de 50 de ani, în acest document "declasificat" obţinut de Huffington Post. În cele 36 de pagini intitulate "Drumul spre adevărata fericire", principalul din cei cinci acuzaţi pentru atacurile de la 11 septembrie afirmă că este "foarte fericit" în celula sa de la Guantanamo, pentru că "mintea sa este liberă chiar dacă corpul (său) este ţinut captiv". De asemenea, el spune că "nu este nici trist, nici deprimat" pentru că "este cu singurul Dumnezeu adevărat".
Cunoscut drept "KSM" pentru iniţialele sale în limba engleză, cel care a revendicat în 2007 "de la A la Z" atentatele cele mai sângeroase din istoria Americii, a afirmat de asemenea că "este de datoria lui religioasă să le ceară tuturor celor care nu sunt musulmani, precum completul de judecată (judecători, avocaţI, etc), să se alăture islamului".

Obama se va întâlni cu Papa Francisc "în viitorul apropiat"

Preşedintele american Barack Obama se va întâlni cu Papa Francisc "în viitorul apropiat", a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney. El a afirmat că Obama se bucură de perspectiva unei astfel de întâlniri, dar nu a precizat data exactă a acesteia.
La începutul lui decembrie 2013, preşedintele american a vorbit într-un discurs despre lupta împotriva sărăciei, apreciind declaraţiile "elocvente" ale Papei pe această temă. Anterior, Obama i-a adus un omagiu Papei, salutând "umilitatea" şi "empatia" lui Francisc. "Discursul papei m-a impresionat foarte mult. Nu pe o anumită temă, ci pentru că, înainte de toate, este cineva care trăieşte după învăţăturile lui Hristos", a afirmat Obama, într-un interviu pentru postul american de televiziune CNBC.
Papa Francisc pare să aibă "o umilitate incredibilă, un sentiment de empatie pentru cei mici, săraci. Cred că este cineva care, în primul rând, se gândeşte cum să îmbrăţişeze oamenii, să găsească ce este mai bun în ei, în loc să-i alunge", a adăugat preşedintele american. "Acest sentiment de dragoste şi unitate se manifestă nu numai prin cuvintele sale, ci şi prin fapte", a apreciat Obama. La 13 martie 2013, după alegerea argentinianului Jorge Mario Bergoglio la conducerea Bisericii Catolice, Obama i-a adresat "urari calduroase" "primului papă de pe continentul american".

Conflictele religioase în lume, la cel mai înalt nivel din ultimii şase ani

Conflictele religioase în cadrul aceleiaşi ţări s-au agravat în majoritatea regiunilor lumii în 2012, la un nivel care nu a mai fost atins niciodată în ultimii şase ani, afirmă un studiu al institutului american de cercetare Pew. Excepţie fac cele două Americi, potrivit studiului, care arată de asemenea că România face parte dintre ţările unde violenţa religioasă a scăzut.
O treime (33%) din cele 198 de ţări studiate au cunoscut un nivel "înalt" sau "foarte înalt" al conflictelor religioase interne (violenţe sectare, terorism, agresiuni) în 2012, faţă de 29% în 2011 şi 20% în 2010.
Cea mai mare creştere s-a înregistrat în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, două regiuni care resimt încă efectele Primăverii arabe din 2010-2011, potrivit Pew, care dă drept exemplu creşterea numărului atacurilor împotriva bisericilor copte şi a companiilor creştine din Egipt. China a cunoscut, la rândul său, o creştere puternică a acestor conflicte.
Numărul ţărilor unde guvernele au promulgat restricţii religioase (interdicţia de a practica, de a se converti, tratamentul inegal etc.) a rămas, în schimb, aproape la fel, în condiţiile în care trei din zece ţări exercită un nivel înalt sau foarte înalt de restricţii. Printre cele mai populate 25 de ţări din lume, Egiptul, Indonezia, Rusia, Pakistanul şi Myanmarul cunosc cele mai multe conflicte religioase.
Creştinii şi musulmanii, care formează peste jumătate din populaţia mondială, au fost stigmatizaţi în cea mai mare parte a ţărilor. Musulmanii şi evreii sunt grupurile care au cunoscut un nivel record în ultimii zece ani al ostilităţilor împotriva acestora, potrivit institutului american de cercetare.
În acelaşi timp, Coasta de Fildeş, Serbia, Etiopia, Cipru şi România sunt ţările unde violenţa religioasă a scăzut.
Cele 198 de ţări acoperite de studiu cuprind peste 99,5% din populaţie, indică Pew, care precizează că nu a inclus şi Coreea de Nord, unde guvernul este "cel mai represiv din lume, inclusiv în privinţa religiei".

Alcoolul omoară anual 80.000 de americani

Consumul de alcool este direct responsabil pentru moartea a 80.000 de persoane în medie pe an în America de Nord şi America Latină, o problemă deosebit de gravă în special în America Centrală, relevă un studiu organizat de Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS), o filială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Alcoolul a fost considerat o cauză "determinantă" a deceselor în 79.456 de cazuri în medie pe an, a precizat OPS, cu sediul la Washington. În majoritatea ţărilor în care s-a realizat studiul, aceste decese au survenit din cauza bolilor la ficat, urmate de tulburări neuropsihiatrice provocate de consumul de alcool.
Autorii studiului, Vilma Gawryszewski şi Maristela Monteiro, au studiat decesele a căror cauză menţiona explicit alcoolul - precum hepatita alcoolică - în 16 ţări din regiune în perioada 2007-2009. Autorii precizează că aceste decese reprezintă "vârful aisbergului, pentru că este vorba despre o problemă mai gravă", studiul neluând în considerare decesele legate indirect de alcool, precum crizele cardiace sau anumite tipuri de cancer, sau chiar accidente rutiere sau cu arme de foc. "Numărul deceselor pentru care alcoolul reprezintă un factor semnificativ este fără îndoială mai ridicat", afirmă autorii studiului.
Numărul cel mai mare de decese din cauza alcoolului se înregistrează în America Centrală. În El Salvador, studiul a identificat 27,4 decese legate direct de alcool din 100.000 de decese anuale, urmate de Guatemala (22,3), Nicaragua (21,3), Mexic (17,8) şi Brazilia (12,2). Ţările unde decesele legate de consumul de alcool sunt cel mai puţin numeroase sunt Columbia (1,8), Argentina (4) şi Venezuela (5,5).
Problema rămâne una preponderent masculină: 84% dintre persoanele care au murit din cauza consumului de alcool sunt bărbaţi.

Dacă nu ar fi existat viaţă Pământul nu ar fi avut continente

Dacă nu ar fi existat viaţă pe Pământ, planeta noastră ar fi putut să nu aibă mase continentale, ajungând să fie o planetă acoperită aproape în întregime de apă, conform unui nou studiu publicat de space.com.
Această concluzie îi poate ajuta pe astrobiologi în căutarea vieţii pe alte planete, pentru că dacă observă mase continentale la suprafaţa acestora, atunci creşte şi probabilitatea să existe şi forme de viaţă.
În prezent Pământul este singura planetă cunoscută din Univers care are apă lichidă la suprafaţa sa, însă, raportat la imensitatea Universului, este improbabil să nu existe şi numeroase alte planete pe care se află apă, doar că acestea nu au fost descoperite încă. Pe Pământ există forme de viaţă aproape oriunde se găseşte apă, iar în consecinţă cercetătorii caută forme de viaţă extraterestră pe planete aflate la o distanţă habitabilă pe orbita stelelor, adică acea distanţă faţă de steaua mamă la care este suficient de rece pentru ca apa să nu se evapore de la suprafaţă dar şi suficient de cald pentru ca aceasta să nu îngheţe. Deşi apa acoperă cea mai mare parte a suprafeţei terestre, restul de 30% acoperit de mase continentale susţine o diversitate incredibilă a vieţii. În viitor astronomii vor putea să identifice dacă există continente înconjurate de apă şi pe alte planete îndepărtate, examinând spectrul culorilor acestor planete.

Sistemul imunitar poate cauza leucemie

Instrumentele utilizate pentru a fortifica organismul împotriva infecţiilor pot cauza una dintre cele mai comune forme de leucemie la copii, arată un studiu publicat în revista Nature Genetics. Mecanismul folosit pentru producerea milioanelor de anticorpi în sistemul imunitar poate rata ţinta, mărind şansele că celulele să devină canceroase. Echipa de cercetători din Marea Britanie speră să înţeleagă de ce unii copii nu răspund la tratament.
Organismul pacienţilor cu leucemie produce celule sanguine anormale, leucemia limfoblastică acută fiind cea mai frecventă formă de cancer de sange. Sistemul imunitar produce milioane de anticorpi diferiţi, dar are o cantitate limitată de ADN care să conţină instrucţiuni pentru fabricarea acestora. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Singer din Cambridgeshire şi de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra au testat un număr de 57 de copii. Aceştia au comparat ADN-ul din ţesuturile sănătoase cu ADN-ul din leucocitele afectate de cancer, demonstrand că există două faze ale bolii. "Primele schimbări se produc înainte de naştere, dar copiii nu dezvolta leucemia pană la varsta cuprinsă între patru şi zece ani. Această întarziere este asociată cu mai multe modificări genetice. Am descoperit că schimbările genetice secundare sunt, în mare parte, generate de fragmentele de ADN şterse din celule de acelaşi mecanism pe care celulele imune îl folosesc pentru a genera anticorpi", a explicat Dr. Peter Campbell de la Institutul Singer.
Descoperirile sunt extrem de importante în înţelegerea fundamentală a bolii, dar este puţin probabil să conducă la noi terapii. Tratamentul este eficient la aproximativ 85% dintre cazuri.  Cu toate acestea, la unii pacienţi celulele canceroase recidivează.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.