Internațional

Călătoriile cu avionul în 2013: Peste 3 miliarde de pasageri, doar 224 de victime

Ziarul de Vrancea
9 ian 2014 392 vizualizări
Călătoriile cu avionul au fost mai sigure ca oricând în anul 2013, în pofida creşterii numărului pasagerilor la nivel mondial, a anunţat Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (AESA).

"Începutul anului 2014 marchează cea de-a 100-a aniversare a aviaţiei comerciale şi un record în materie de securitate", a anunţat AESA, care a consemnat anul trecut 17 accidente soldate cu 224 de victime. "În 2013, accidentele mortale ale avioanelor de linie din întreaga lume au fost mai paţine la număr decât în ultimii cinci ani, cu 17 accidente înregistrate comparativ cu o medie de 27 pe an", explică instituţia cu sediul la Koln, în Germania, şi a cărei misiune este de a supraveghea siguranţa aeriană.
Agenţia subliniază că pe parcursul anului 2013 nu s-a înregistrat niciun accident în ţările membre ale AESA, care au operat în total circa şase milioane de zboruri comerciale şi au transportat peste 800 de milioane de pasageri. "Europa continuă să deţină recordul de securitate în lume, dar acest lucru nu trebuie considerat un fapt împlinit. În condeţiile în care traficul aerian se intensifică pe cerul european şi în lume, trebuie să ne continuăm eforturile pentru a menţine şi chiar îmbunăteţi securitatea aeriană", a precizat Patrick Ky, directorul executiv al AESA.
Asociaţia internaţională pentru transportul aerian (IATA), care a estimat că în 2013 a fost depaţit pragul de trei miliarde de pasageri transportaţi cu avionul, urmează să-ţi publice bilanţul anual luna viitoare.
În 2012, IATA a evaluat că s-a produs un accident la cinci milioane de zboruri, cel mai scăzut nivel de accidente de până atunci din istoria aviaţiei comerciale. Centrul britanic specializat Ascend, care de asemenea recenzează accidentele de avion, a stabilit bilanţul pe 2013 la 220 de morţi.
Potrivit IATA, nivelul cel mai scăzut de securitate este înregistrat în Africa.
În 2013, accidentul de avion cel mai grav a avut loc în republica rusă Tatarstan. La 17 noiembrie, un Boeing 737 de 23 de ani a explodat pe aeroportul din Kazan, un accident soldat cu moartea a 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.