Internațional

Un chinez vrea să cumpere publicaţia The New York Times

Ziarul de Vrancea
6 ian 2014 437 vizualizări
În ultima vreme presa internaţională a relatat faptul că miliardarul chinez Chen Guangbiao este interesat de preluarea The New York Times, principalul cotidian american, care este în prezent deţinut de familia Sulzberger prin intermediul The Times Company.

Ieri, Chen Guangbiao a confirmat proiectul de cumpărare a publicaţiei. "Intenţionez să cumpăr The New York Times, vă rog să nu credeţi că este o glumă ceea ce spun", a scris Chen Guangbiao, într-un editorial publicat în cotidianul chinez Global Times. Dacă va reuşi să îşi îndeplinească dorinţa, Chen Guangbiao a afirmat că se angajează să facă reformele necesare astfel încât să sporească autenticitatea şi obiectivitatea materialelor publicate de acest cotidian. De asemenea, Chen Guangbiao a spus că îşi doreşte să întărească influenţa şi credibilitatea acestei publicaţii. În opinia lui Chen Guangbiao, în prezent, este "foarte dificil" pentru The New York Times să acopere obiectiv ce se întâmplă în China.
Chen Guangbiao are o avere personală de peste 560 de milioane de euro şi se numără printre cele mai bogate 400 de persoane din China. El este cunoscut atât pentru averea sa, cât şi pentru acţiunile sale filantropice. La sfârşitul lui decembrie 2013, Chen Guangbiao a afirmat că poartă tratative pentru a cumpăra The New York Times, cu toate că în trecut actualii proprietari ai publicaţiei au negat orice intenţie de scoatere la vânzare a ziarului. Cotidianul The New York Times a publicat în 2012 o anchetă în care prezenta imensa avere a familiei premierului chinez de la momentul respectiv, Wen Jiabao. Ulterior, site-ul The New York Times a fost blocat în China, iar mai multor jurnalişti ai publicaţiei le-au fost refuzate vizele de intrare pe teritoriul acestei ţări.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.