Internațional

McDonald's a închis un site care îi îndemna pe angajaţi să nu consume produsele firmei

Ziarul de Vrancea
27 dec 2013 1111 vizualizări
Compania a comis de-a lungul timpului mai multe gafe criticate aspru de mass-media

Gigantul în domeniul fast-food McDonald's a închis temporar un site intern, McResource Line, care le vindea angajaţilor pontul să evite să consume produsele pe care le vând, relatează CNN. Într-o postare pe site, sub o fotografie în care apar un cheeseburger, cartofi prăjiţi şi o băutură răcoritoare, scria "Alegerea nesănătoasă", iar alături, sub o poză în care apar un sandviş, o salată şi apă scria "Alegerea sănătoasă". Aceasta este doar ultima dintr-o serie de gafe comise de când a fost lansat McResource Line.
Un ghid de planificare a bugetului adresat angajaţilor laţului fast-food a fost ridiculizat în iulie ca rupt de realitate. "În primul rând nu include alimente şi carburant", scria CNNMoney. "A doua linie a exemplului de buget prevede venituri de la al doilea loc de muncă, un lucru interpretat de mulţi drept o recunoaştere de către gigantul în domeniul fast-food-ului a faptului că angajaţii săi nu pot trăi doar din salariul pe li-l plăteşte", adăuga postul.
De asemenea, la începutul lui decembrie NBC News a scris că site-ul a oferit un ghid despre ce sumă să dai bacşiş unei persoane care curăţă piscina, unei menajere şi chiar unei bone cazate în casă. "Singura problemă" este că, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Berkeley, 52% dintre familiile angajaţilor fast-food-urilor primesc asistenţă prin programe publice pentru alimente sau "Asistenţă temporară pentru familii nevoiaşe".

"Lucrări de mentenanţă"

Gigantul a fost nevoit să depună eforturi pentru a abate atenţia nedorită de la site-ul intern săptămâna aceasta, după ce postul CNBC a relatat că McResource părea să-i sfătuiască pe angajaţii McDonald's să nu mănânce la McDonald's. "Mâncărurile de tip fast-food sunt rapide, la un preţ rezonabil şi reprezintă o alternativă pentru gătitul acasă. Deşi reprezintă o alternativă convenabilă şi economică în cazul unui stil de viaţă ocupat, mâncărurile de tip fast-food sunt de obicei bogate în calorii, grăsimi, grăsimi saturate, zahăr şi sare şi pot reprezenta un risc ca persoanele să devină supraponderale", cita postul. Vizitatorii site-ului McResource Line erau întâmpinaţi miercuri de mesajul "Efectuăm temporar lucrări de mentenanţă cu scopul de a vă oferi cea mai bună experienţă posibilă. Ne cerem scuze".
McDonald's a confirmat pe site-ul său că site-ul intern a fost închis. "O combinaţie de factori ne-au determinat la o reevaluare şi am cerut vânzătorului să închidă site-ul. Link-uri irelevante, informaţii neactualizate şi grupuri externe care scot elemente din context au creat o atenţie nedorită şi comentarii neadecvate. Nimic din aceste lucruri nu ajută echipa noastră de membri McDonald's", afirmă compania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.