Internațional

Sucul de roşii poate preveni cancerul la sân

Ziarul de Vrancea
19 dec 2013 511 vizualizări
Un pahar de suc de roşii consumat zilnic ar putea combate cancerul la sân, stimulând secreţia unui hormon care luptă împotriva bolii, au descoperit cercetătorii americani.

"Avantajele consumului de roşii sau a produselor pe bază de roşii, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, au fost evidente în descoperirile noastre", au afirmat cercetătorii americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey. De exemplu, un pahar de suc de tomate pe zi conţine o cantitate suficientă de licopen, substanţa chimică din roşii care stimulează secreţia de adiponectină, hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la sân. Licopenul conferă, de asemenea, culoarea roşie a tomatelor şi au existat studii ce au arătat că este eficient şi împotriva cancerului la prostată.
Cercetătorii americani au măsurat nivelul hormonului adiponectină în cazul a 70 de femei cu vârsta de peste 55 de ani, înainte şi după ce au consumat suc de roşii timp de 10 săptămâni. Toate femeile erau fie supraponderale, fie aveau o rudă apropiată diagnosticată cu cancer la sân, acestea având un risc mai mare de a se îmbolnăvi. Cantitatea de licopen regăsită într-un pahar de suc de roşii a crescut nivelurile de adiponectină cu până la 9%, se arată în studiul publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
Adiponectina reglează nivelurile de grăsime şi ţine sub control obezitatea, care este printre principalii factori de risc ai cancerului la sân, iar creşterea nivelurilor acestui hormon a fost mai substanţială în cazul femeilor mai slabe. "Descoperirile demonstrează importanţa prevenirii obezităţii. O dietă bogată în roşii are un impact mai mare asupra femeilor care au urmat o dietă sănătoasă", a afirmat cercetătoarea Adana Llanos.
Cercetări anterioare au arătat că licopenul poate combate, de asemenea, cancerul la sân, oprind creşterea şi dezvoltarea celulelor canceroase.
Cea mai bună sursă de licopen se află în roşii, dar această substanţă este prezentă, în cantităţi mai mici, în guave, pepene verde, caise, papaya şi grepfrut roz.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.