Internațional

Un al doilea cod genetic din ADN, descoperit de cercetători

Ziarul de Vrancea
13 dec 2013 1321 vizualizări
Savanţii americani au descoperit un al doilea cod în structura ADN-ului ce conţine informaţii care ar trebui să prezinte într-o nouă lumină mutaţiile genetice, conceptul de sănătate şi dezvoltarea bolilor, afirmă autorii unui studiu publicat joi. După ce codul genetic a fost descifrat în anii '60, cercetătorii credeau că ADN-ul - acidul dezoxiribonucleic - celular conţinea doar informaţiile necesare pentru producerea proteinelor din organism.

De fapt, genomul utilizează codul genetic pentru a scrie două limbaje separate, simultan: unul permite fabricarea proteinelor, iar celălalt dă instrucţiuni celulelor pentru a determina controlul asupra diverselor gene, a explicat medicul John Stamatoyannopoulos, profesor de genomică la Universitatea Washington, unul dintre autorii acestei descoperiri, prezentată în revista Science. "Timp de peste 40 de ani s-a crezut că schimbările ADN-ului ce afectează codul genetic nu au niciun impact asupra producţiei de proteine. Această descoperire dezvăluie că ADN-ul este o maşină incredibil de puternică ce stochează informaţia şi pe care natura a exploatat-o pe deplin şi de o manieră neaşteptată", a spus John Stamatoyannopoulos. Cele două coduri din ADN au evoluat în strânsă legătură unul cu celălalt, precizează autorii studiului. Codul care controlează instrucţiunile genetice pare să contribuie la stabilizarea anumitor caracteristici benefice ale proteinelor şi influenţează maniera în care acestea sunt produse. Noua descoperire are implicaţii majore asupra felului în care oamenii de ştiinţă şi medicii interpretează genomul unui bolnav, oferind noi perspective în domeniul diagnosticării şi al tratamentului unor boli


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
online_cialis, acum 2556 zile, 21 ore, 16 minute, 11 secunde
Hello!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.