Internațional

Uruguayul, prima ţară care legalizează comerţul cu marijuana

Ziarul de Vrancea
11 dec 2013 501 vizualizări
Uruguayul a devenit, marţi seară, prima ţară care legalizează comerţul cu marijuana, după ce Senatul de la Montevideo a adoptat o lege care le permite uruguayenilor să cultive, să cumpere şi să fumeze marijuana.

Senatorii au votat în favoarea proiectului de lege susţinut de guvern, un experiment social care va fi atent urmărit de alte ţări în care au loc dezbateri intense privitoare la legalizarea drogurilor, precum Olanda şi Spania..
Legea prevede trei modalităţi de acces la produs: cultivarea pentru autoconsum, cluburi ale consumatorilor şi comercializarea în farmacii, sub control public (cel mult 40 de grame pe lună). Orice formă de publicitate va fi interzisă, iar cultivatorii sau consumatorii — obligatoriu majori — vor trebui să se înscrie într-un registru naţional. Ideea acestei premiere mondiale a fost lansată în urmă cu un an şi jumătate de către preşedintele Jose Mujica, fost luptător de gherilă. Deja, în timpul mandatului său au fost votate legi importante cu caracter social, precum întreruperea voluntară a sarcinii sau căsătoria între homosexuali. Prin această lege, obiectivul lui Mujica este să-i lipsească pe traficanţii de droguri de o importantă sursă de venit. Guvernul a anunţat că în eventualitatea aprobării legii, decretele de punere în aplicare vor fi gata în aprilie 2014.
Lupta împotriva traficului cu droguri costă anual această ţară în jur de 60 de milioane de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3759 zile, 9 ore, 48 minute, 25 secunde
Ce ti-e si cu lumea asta. Deci daca ar fi locuit in Uruguay sau in vreo tara cu adevarat europeana, "marii traficanti de droguri" de la Focsani nu ar fi avut nicio treaba, nu ar fi primit citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.