Internațional

Lovitură grea pentru cei care intenţionează să angajeze un asasin plătit

Ziarul de Vrancea
6 dec 2013 870 vizualizări
Un site rusesc specializat în astfel de "afaceri" a fost închis vineri de autorităţi

Poliţia rusă a blocat accesul la site-ul zakazat-killera.com (angajeaza-asasin.com), care oferea potenţialilor clienţi servicii precum "distrugere fizică", "luarea unei persoane în pădure pentru discuţii" şi "aranjarea oaselor", informează RIA Novosti. Site-ul e înregistrat anonim printr-o companie chinezească şi este găzduit în Republica Moldova.
Oferta era prezentată într-un limbaj opac. Spre exemplu, serviciul de "aranjarea oaselor" presupunea întalnirea cu "obiectul", legarea acestuia, punerea în portbagaj şi deplasarea către o zonă îndepărtată pentru o bătaie, dacă era cazul. Clienţii primeau, de asemenea, fotografii ale acţiunii, susţinea site-ul. Serviciile erau realizate de către membrii unei bande criminale, foşti sportivi şi soldaţi. Pe site se mai preciza că este condus de "un grup de oameni buni, sinceri şi înţelegători care pot ajuta pe oricine care are nevoie ca o persoană să fie dusă în pădure şi bătută sau de un ajutor în afaceri".
Totodată, operatorii site-ului, care susţineau că acţionează în Ucraina şi alte state fost-sovietice, ofereau asigurări că, datorită faptului că au legaturi cu poliţia, cei care le folosesc serviciile nu vor avea probleme.
Tarifele variau de la 1.000 dolari pentru o "singură scuturătura", la 1.500 dolari pentru "probleme grave", 3.000 dolari pentru "eşti în necaz" şi 5.000 dolari pentru "protejarea afacerilor, bordelurilor sau magazinelor de băuturi alcoolice". Contactul se făcea prin email. Accesul la site din Rusia şi Marea Britanie a fost blocat vineri. "Conform statisticilor existente, în iulie 2013 site-ul a fost accesat, în total, de 25.600 de ori", a declarat senatorul Ruslan Gattarov, care prezidează Comisia pentru Dezvoltarea Societăţii Informaţionale în cadrul Consiliului Federaţiei, camera superioară a Parlamentului rus.
Site-ul este înregistrat anonim printr-o companie chineză şi este găzduit în Republica Moldova, a declarat ministrul adjunct de Interne Mikhail Vanichkin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.