Internațional

Britanicii vor arestarea imigranţilor care cerşesc agresiv

Ziarul de Vrancea
2 dec 2013 545 vizualizări
Solicitarea a fost făcută de mai multe consilii locale din Insulă

Guvernul britanic este supus presiunii să introducă măsuri legislative dure împotriva cerşitului agresiv, în perspectiva unui aflux de cerşetori din România şi Bulgaria, într-o scrisoare trimisă de cinci şefi ai unor consilii locale şi un comisar de poliţie, relatează Daily Mail. Potrivit publicaţiei, şefii consiliilor locale din Westminster, Birmingham, Nottingham, Southampton şi Slough cer în această scrisoare ca cerşetorii să poată fi arestaţi şi îndepărtaţi de pe străzi. Ei avertizează, în scrisoarea trimisă secretarului de stat Norman Baker de la Ministerul de Interne, asupra "cerşitului agresiv, profesionalizat", care planează "incomod sau, poate, convenabil, între un comportament puternic antisocial şi infracţionalitatea măruntă".
Semnatarii solicită înăsprirea prevederilor unui proiect de lege, astfel încât cerşetorii să fie arestaţi dacă ignoră în mod repetat un nou tip de ordin administrativ privind liniştea şi ordinea publice. "Nu suntem preocupaţi de oamenii care muncesc din România şi Bulgaria. Suntem îngrijoraţi de bandele de cerşetori care vor veni aici după bani. Vor începe în centrul Londrei şi apoi se vor răspândi către Birmingham, Manchester, Leeds şi alte oraşe", a declarat consiliera din Westminster Nickie Aitken, adăugând că în prezent aceştia nu pot fi arestaţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.