Internațional

Bărbaţii se fotografiază de două ori mai mult cu telefonul decât femeile

Ziarul de Vrancea
29 nov 2013 437 vizualizări
Bărbaţii se fotografiază de două ori mai mult cu telefonul mobil decât femeile, o formă de vanitate considerată masculină având în vedere că se face apel la tehnologie, conform unui sondaj efectuat de compania Samsung în Marea Britanie.

Această modă a început să se impună recent în rândul bărbaţilor, deoarece aceştia consideră folosirea unui telefon inteligent pentru realizarea autoportretelor fotografice, publicate apoi online, o "vanitate acceptabilă", conform psihologului comportamental Jo Hemmings. Acest gen de fotografii pe care persoanele şi le fac cu ajutorul telefonului mobil, pentru a le publica apoi pe reţelele de socializare, este cunoscut generic sub denumirea de "selfie", care a fost desemnat recent cuvântul anului 2013 de editorii dicţionarelor Oxford. Unul dintre cele mai cunoscute "selfie" din acest an a fost autoportretul papei Francisc, care s-a fotografiat cu adolescenţii la Vatican, realizând astfel primul "selfie papal" din istorie. "Selfies reprezintă o vanitate a vieţii moderne. Bărbaţii au ajuns la jocul vanităţii mai târziu decât femeile. Aceştia fac autoportrete fotografice având în vedere tehnologia pe care o presupun, prin urmare o consideră o modalitate mai acceptabilă de a le da la iveală vanitatea", a afirmat psihologul britanic pentru MailOnline.
Sondajul a arătat că 5,4 milioane de britanici postează online acest gen de fotografii la 10 minute de la sosirea la destinaţia de vacanţă, de exemplu, ca şi după sosirea în camere de hotel, baruri şi cluburi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.